W któryms poście o redukcji wyraziłeś sie negatywnie o FBW na redukcji. Zaproponowałeś Eksperyment 4 albo partia 2x tydzień. Mogłbyś coś więcej napisac o metodzie partia 2x tydzień.
Patrzac na eksperyment 4 myślałem o czymś takim:
Pn: Trening A Wt: Trening B Śr: Cardio/sprinty/Interwał Czw: Trening A Pt: Trening B Sb: Cardio/sprinty/Interwał Nd: Wolne
I teraz:
Trening A: klata + plecy Trening B: nogi
Nie było by tu obiegówek, więc myśle zeby dodac tu reszte partii chociaz delikatnie.
Próbowałem coś stworzyc na wzór eksperymentu 4, ale brak możliwości biegów odrazu po siłowym wydaję mi się tracic sens tej metody.
Dzięki z góry.
Zmieniony przez - tibes w dniu 2009-05-16 20:44:10
6 .STAZ NA SILOWNI: 2 lata temu zaczęłem, odliczając przerwy rok sensownych trenigów
7.CEL TRENINGOWY : redukcja z zachowaniem mięśnia
8.UPRAWIANE INNE SPORTY : raz na jakiś czas piłka nozna
9.DOSTĘP DO SPRZĘTU (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : Full oprócz klatki do przysiadów i ławki skos w dół
10 .POZIOM BF% (mniej więcej jeśli naprawdę nie wiesz umieść fotkę): yy.. z 15-18% chyba
11 .TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP BUDOWY): przed siłownia wyglądałem jak typowy ekto, lecz wraz z wdrożeniem diety masowej zauważyłem tendencje do odkładania tluszczu, nie przekraczam 4,5W/kg
Pompki na poreczach wer na klatke Push press z wybiciem z nog Wycisk tricepsowy na skosie ujemnym [lekkim] Wycisk sztangielek na skosie dodatnim [flara od dolu, zlaczenie u gory]
Pull Podciaganie na drazku nachwyt z obciazeniem Wioslowanie sztanga Podciaganie lin dolnego wyciagu Wymach boczny wylewajacy Uginanie sztangi stojac
Nogi
Przysiad tylni Rzymski martwy ciag Wspiecia na palce stojac Wspiecia na palce siedzac Prostowanie siedzac Uginanie lezac
Pompki na poreczach wer na klatke 8,8,8,8,8 ? Push press z wybiciem z nog 8,8,8,8,8 ? Wycisk tricepsowy na skosie ujemnym [lekkim] 8,8,8,8 ? Wycisk sztangielek na skosie dodatnim [flara od dolu, zlaczenie u gory] - flara czyli 3,5,7,3,5,7 ? jeśli tak to nie ma sznas bo mam za lekkie sztangielki na 3 i 5 ;/
Pull Podciaganie na drazku nachwyt z obciazeniem - 6,6,6,6,6 mi pasuje bo i tak więcej się nie podciągne Wioslowanie sztanga 8,8,8,8,8 Podciaganie lin dolnego wyciagu - nie za bardzo rozumiem tego wiczenia Wymach boczny wylewajacy 10,10,10,10 Uginanie sztangi stojac 8,8,8,8
Pamiętaj ze to ma być trening siłowy Myśle ze przedziały w głownych 4-6 w mniejszych wielostawowych 6-8 i w reszcie i izolacjach 8-10 ew max 10-12 bylo by ok
Proregsja co serie i trening w kazdym cwiczeniu;] flara to znacyz ze łokcie idealnie na boki, a nie 3-5-7-3-5-7. To co ty napisałeś to wave loading. Podciaganie lin dolnego wyciagu to nic innego jak wznos lin wzdłuz tułowia. Robisz jak ze sztanga tylko ze masz w łapach liny. Sztanga kontuzjogenna - liny nie.
Z przedziałami, może tak? Push
Pompki na poreczach wer na klatke 4-6 Push press z wybiciem z nog 6-8 (lub 4-6 jeśli bardziej siłowo) Wycisk tricepsowy na skosie ujemnym [lekkim] 8-10 (lub 6-8) Wycisk sztangielek na skosie dodatnim [flara od dolu, zlaczenie u gory] - 10-12 (lub 8-10)
Pull Podciaganie na drazku nachwyt z obciazeniem - 4-6pow Wioslowanie sztanga 6-8 Podciaganie lin dolnego wyciagu - 8-10 Wymach boczny wylewajacy 10-12 Uginanie sztangi stojac 8-10
Było by ok, tylko patrz zeby nie wychodziło to poza zakresy intensywnosci na tydzień. Na redukcji łatwo stracic mieśnie, ja właśnie nieumyślnie dodajac metaboliki (czwiczenia metaboliczne zawarte w redukcyjnym HT) do planu, spaliłem se w tydzien 1,2 cm w bicepsie. Ślicznie czyż nie? Na nogi daj wszędzie więcej, bo masz je tylko 1 raz w tygodniu. Ja na push bym dał 4(max5)-4-4-3 serie, na pull 4-4-3-3-4, nogi 5(lub 6) - 5(lub 6) -5-3-4-4