Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pulsometr SIGMA PC-15 a Pulsometr Sigma Sport ONYX CLASSIC

amatorka30

Wysłana - 27 stycznia 2010 19:57    Edytuj Cytuj
trochę czytałam na ten temat i wyczytałam mniej więcej to o czym mówi marioosz więc chyba ma rację

marioosz29

Wysłana - 27 stycznia 2010 20:04    Edytuj Cytuj
Jeszcze mały dodatek. Pulsometr uswiadomil mi dopiero ze nie da sie HIITa zrobic za chiny na rowerze. Zalezy od dnia ale nie da sie w momencie wkrecic na 90% mocy by po 30 sek krecic juz na f-zone. Same zobaczycie ale z 90% mocy zejscie na f-zone to min 2 minuty. Organizm dostaje takiego kopa ze nie umie sie uspokoic a co za tym idzie nie ma juz spalania aero tylko ciagle jest anaero, a tu znow 30 sek 90% mocy i teoretycznie lecimy ciagle w power zone. Tluszcz spalimy owszem po cwiczeniach ale nie wiem jak to jest z tym HIItem. Teoria teoria ale praktyka z pulsometrem pokazuje co innego - ze sie nie da. Za to samo aero mozna pieknie kontrolowac. Te pulsomentry po zakonczonym treningu pokazuja nam dokladny czas kazdej ze strefy. Mozemy zobaczyc ile z np. 60 minut bylo efektywnym spalaniem a ile zeszlo z watroby glikogeu :). Jaki czas wprowadzenia w cwiczenie tlenowe, itd. Nie wyobrazam sobie zrobc teraz aero poprawnie bez pulsometru gdyz w kazdy dzien inaczej reaguje. czasami wskakuje w fitness juz po minucie i potrafie z niego wyjsc po 3 minutach a wiec szybko zmniejszam obciazenie a czasami 5 minut i mam tetno 115 i nie potrafie wejsc w aero. Skad mialbym o tym wiedziec bez przyrzadu :) Kupujcie i trenujcie... pozdro :)

Szczypi0r

Wysłana - 28 stycznia 2010 21:19    Edytuj Cytuj
Właśnie zamówiłem pc-15 za kilka dni mogę zdać raport.

I want a perfect body
I want a perfect soul

amatorka30

Wysłana - 28 stycznia 2010 21:26    Edytuj Cytuj
ja tez juz zamowilam. Czekamy zatem na informacje od Ciebie

Justtina

Wysłana - 29 stycznia 2010 08:56    Edytuj Cytuj
Dziękuje za komentarz. Pocenie się na tłusto brzmi mobilizująco.
Kupiłam dziś pulsometr. Czekam na jego przesyłke i na ładną pogodę.

amatorka30, czyżbyś kupiła dwa pulsometry? :D

Pozdrawiam i życzę Wam owocnego spalania tłuszczyku.
Justyna

amatorka30

Wysłana - 29 stycznia 2010 09:10    Edytuj Cytuj
tak, dwa. Dla podwójnego efektu
A tak na poważnie to nakręcamy się wspólnie z koleżanką i drugi jest dla niej

Szczypi0r

Wysłana - 30 stycznia 2010 15:54    Edytuj Cytuj
ja mój właśnie dostałem no i kucze nie mam się do czego przyczepić wszystko jak w reklamie

miałem coś sensownego napisać to napisze. polecam, nie gubi zasięgu, nie przeskakuje z pulsu 120 na 180 bez powodu no i dowiedziałem się że wcześniej trenowałem na pulsie ok 140 i szczerze to po godzinie na 125 nie miałem nawet kropli potu na czole ale według pc-15 spaliłem 2 kostki chudego twarogu i to się liczy

Zmieniony przez - Szczypi0r w dniu 2010-01-31 12:47:00

I want a perfect body
I want a perfect soul

czarnaania

Wysłana - 24 sierpnia 2010 18:16    Edytuj Cytuj
witam, mam pytanie, znacie może taki pulsometr? Casio CHR-200? znalazłam go w internecie ale mało opinii o nim widziałam. Proszę o informację.
Pozdr

Odpowiedzi jest na 2 strony.      poprzednia 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pulsometr SIGMA PC-15 a Pulsometr Sigma Sport ONYX CLASSIC

Strony:  pierwsza  1   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.