Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 2348 razy
Ankieta
Angola
2,56% (1)
Mali
0,00% (0)
Malawi
0,00% (0)
Algieria
0,00% (0)
Wybrzeże Kości Słoniowej
53,85% (21)
Burkina Faso
0,00% (0)
Ghana
10,26% (4)
Togo
2,56% (1)
Egipt
15,38% (6)
Nigeria
5,13% (2)
Mozambik
0,00% (0)
Benin
0,00% (0)
Kamerun
10,26% (4)
Gabon
0,00% (0)
Zambia
0,00% (0)
Tunezja
0,00% (0)
Autor

Puchar Narodów Afryki 2010

Pippo

Wysłana - 16 stycznia 2010 01:53    Edytuj Cytuj
Tylko że defensywa Nigerii nie jest dla mnie monolitem nie do przejścia, więc jutro Benin może pokusic się o sensację

Power wears out those who do not have it.

F1 & Hazard

mihau6

Wysłana - 16 stycznia 2010 22:53    Edytuj Cytuj
egipt standardowo do przodu, a benin nie pokusił się o sensację i przegrał z nigerią - bez niespodzianek dzień o dziwo

-' dzień, w którym Cie spotkałem był najpiękniejszym dniem w moim życiu ;** MoooJa Piłka :***

Pippo

Wysłana - 17 stycznia 2010 00:19    Edytuj Cytuj
Nigeria bardzo słaby futbol prezentuje, z taką grą to za daleko nie dojdą, no chyba że opatrznosc będzie nad nimi czuwac Zobaczymy...

Egipt jakoś tak dziś niemrawo, ale druga bramka palce lizac

Zmieniony przez - Pippo w dniu 2010-01-17 00:20:31

F1 & Hazard

diakonos_0

Wysłana - 17 stycznia 2010 13:04    Edytuj Cytuj
Swoją drogą jestem ciekaw czy jacyś szamani odprawiają szopki za swoje reprezentacje

Nie było zamiarem autora zawarcie w w/w wyrażeniach związku z celebrowaniem rytuału prokreacyjnego

Persh

Wysłana - 17 stycznia 2010 13:44    Edytuj Cytuj
Odprawiają

Na potwierdzenie , fragment wywiadu z Kasperczakiem :

Praca w Afryce przyniosła zapewne ciekawych sytuacji i anegdot. Przytoczy pan jakieś?
- Oczywiście. Najciekawsze były spotkania z afrykańskimi szamanami. Jest początek lat 90-tych, a ja zostałem trenerem Wybrzeża Kości Słoniowej. Wchodzę do szatni, a w niej kilku masażystów zajmuje się dwoma zawodnikami. Patrzę, a chłopcy mają dziwnie umorusane kolana i kostki. Od razu wypaliłem: „Idźcie to umyjcie, brudni jesteście”. Oni zaczęli się śmiać, a ja nie wiedziałem, o co chodziło.

- Dowiedział się pan, czym były wysmarowane kolana?
- Popiołem po spalonej kurze! Miało to uchronić piłkarzy od kontuzji. I zawodnicy pod żadnym pozorem nie pozwalali sobie tego zmyć. O roli szamanów w afrykańskim futbolu jeszcze dobitniej przekonałem się trochę później, w roli trenera Senegalu. Od ministra sportu dostałem zestawienie najlepiej zarabiających członków reprezentacji. Patrzę na kartkę, a pierwszych ośmiu nazwisk, czyli tych z największymi premiami, w ogóle nie kojarzę. Po chwili minister wytłumaczył mi, że to byli właśnie szamani.

Zmieniony przez - Persh w dniu 2010-01-17 13:45:39

Pippo

Wysłana - 17 stycznia 2010 14:08    Edytuj Cytuj
Od ministra sportu dostałem zestawienie najlepiej zarabiających członków reprezentacji. Patrzę na kartkę, a pierwszych ośmiu nazwisk, czyli tych z największymi premiami, w ogóle nie kojarzę. Po chwili minister wytłumaczył mi, że to byli właśnie szamani.

Fajna praca, nawet jak czary gówno dadzą, to i tak mogą powiedziec że zrobili wszystko co w ich mocy

F1 & Hazard

Persh

Wysłana - 17 stycznia 2010 20:44    Edytuj Cytuj
Kamerun jest bardzo blisko odpadnięcia z turnieju co za łajzy

Do przerwy jest 1:0 dla Zambii. Zambia prowadzi od 8 minuty i bliżej było 2:0 niż 1:1. Gdyby trafił Katongo w 37 minucie bodajże to mogłobyć po meczu.

Ale i tak Kamerunowi będzie trudno coś ugrać w tym meczu. Grają kompletnie bez pomysłu w tym meczu (przypominają mi Nigerie troche) , w dodatku są wolniejsi od piłkarzy Zambii. Akcje Zambii są groźniejsze

A w innym meczu tej grupy Gabon zremisował z Tunezją 0:0.
Dużo może się jeszcze zdarzyć w tej grupie Jeśli Kamerunowi uda się zremisować z Zambią , to przed ostatnią kolejką wszystkie drużyny będa miały szanse na awans

Jeśli wygra Zambia , to z walki odpadnie tylko Kamerun.

Swoją drogą , to jeśli Kamerunowi uda się nawet tego meczu z Zambią nie przegrać , to nie widze ich w tym turnieju. Atak bez pomysłu , obrona również fatalna. Song z Nkoulou na środku obrony spisują sie fatalnie. Etoo też nie zachwyca w ataku , w całym turnieju oddał chyba dwa strzały i oba niecelne

susik_89

Wysłana - 17 stycznia 2010 20:58    Edytuj Cytuj
ale Geremi bramę zayebał

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]

Doradca w dziale "Piłka nożna"
Znawca -

Pippo

Wysłana - 17 stycznia 2010 21:05    Edytuj Cytuj
Zambia im się podłożyła chyba

F1 & Hazard

susik_89

Wysłana - 17 stycznia 2010 21:13    Edytuj Cytuj
2:2

Nagrody w Typerze sfd.pl funduje Sklep Kibica [http://www.ISS-sport.pl]

Doradca w dziale "Piłka nożna"
Znawca -

Odpowiedzi jest na 17 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Puchar Narodów Afryki 2010

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.