pANOWIE NA FORUM PELNO JEST MATERIALOW NA TEMAT WYSKOKU I SKOCZNOSCI, ZROBILEM PRAWIE WSZYSTKIE, KAZDY POTRAFI DAC W KOSC ALE NIE KAZDY DAJE EFEKTY. STARA SZKOLA HANSA I SPOLKI W DUZEJMIERZE OPIERA SIE NA PRZYSIADACH STAD MOJE PYTANIE DO WAS.MOJZ WZROST 185,WAGA 83, DOSIEZNY 85CM.NA 7 SERII PRZY 8 POWTORZENIACH PRZYSIADY ROBIE ZE 115KG. KUMPEL LEDWO 80KG A I TAK WYZEJ SKACZE. WIEM ZE ZE SKOCZNOSCIA TRZEBA SIE URODZIC ALE SKORO MAM PARE W NOGACH TO JAK JA PRZELOZYC NA SKOCZNOSC??
ważna jest także umiejętnośc dobrego wybicia, np ja to odczuwam jak mam przerwe i dlugo nie gram wtedy kompletnie nie moge sie dobrze wybić =] a pozatym jak wspomniała kejt - dynamika, siła to nie wszystko
Znawca -
1094501588000
SFD
Wysłana - 06 września 2004 22:52
kejt w takim razie tak mniej wiecej do ilu zmniejszyc ciezar, ile serii i powtorzen? czy dynamika to to samo co szybkosc? bo na setke mam jeden z najlepszych czasow na roku ale co mi z tego jak nie chce byc biegaczem!:(
1094503947000
Carmelo
Wysłana - 06 września 2004 22:56
Jak dla mnie 85 cm dosieżnego to dobrze. Ja mam z 70 cm po roku ćwiczeń :/
1094504211000
SFD
Wysłana - 06 września 2004 23:08
Carmelo to i tak bardzo ladnie, ja mam tyle po 3 latach pracy nad samymi nogami i nie tylko..stworca obdarowal mnie wyjatkowo pechowo i nie dosc ze jestem stosunkowo niski to jeszcze mi dolozyl super ciezki szkielet.ja przy wzroscie 185 mam 83kg i uwierz mi nie mam juz gdzie zbijac tluszczu:( a kiedys jak sie odwodnilem do 80 to skakalem jak mlody jordan ale co z tego skoro po 5 skokach mialem wibracje w glowie:) kejt a czy 115 kilo to taka granica ze juz zaczac dynamike czy jeszcze docisnac?
1094504895000
sztojak
Wysłana - 07 września 2004 09:28
pisales chyba, ze przerobiles wiekszosc tych programow wszystkich, po ktorym czules ze najwiecej ci dal?? i ile mniej wiecej cm?
1094542119000
SFD
Wysłana - 07 września 2004 10:12
SD I AA w duzej mierze opieraja sie na plyometryce i ze***isciepotrafia zniechecic:) ja osobiscie preferuje trening siłowy, cos podobnego co hans umiescil na forum tylko ze to taki maly mix z innymi porgramami, ale glownie przysiady, wykroki, podskoki ze sztanga,cwiercskoki, wieloskoki, spriny(raz w tygodniu). po zimie takich cwiczen jump poszedl o 14 cm KEJT ODPOWIESZ MI NA POPRZEDNIE PYTANIA?
1094544771000
kejt
Wysłana - 07 września 2004 11:05
odpowiem, odpowiem, tylko poki co nie sypiam na forum, wiec czasem trzeba troche poczekac
niektorzy mowia, ze dynamika i szybkosc to to samo, ja osobiscie widze roznice miedzy tymi dwoma, chociaz oczywiscie najczesciej lacza sie one i trudno odseparowac jedno od drugiego [najprostsze porownanie jakie przychodzi mi do glowy to to z samochodami. moj ojciec mial kiedys Seata Cordobe, silnik 1,4; 60 koni, na zegarze bylo 180km/h; teraz ma inny samochod: 1,6; 100; 280. ten drugi jest szybki, ale do dynamiki Cordoby brakuje mu bardzo, bardzo duzo.]
nie wiem co odpowiedziec Ci na pytanie o ciezar, z ktorym masz robic przysiady dyanmiczne, bo nie wypelniles profilu, zazwyczaj nie robi sie ich z maksymalnym ciezarem (ale z ciezarem bliskim temu maksowi)