Mając kilka przykładowych diet napisanych przez Darka Szukałę i kilka napisanych przeze mnie postanowiłem się podzielić, bo być może komuś się to przyda.
Poniższy przykład diety i suplementacji jest dla osobnika o wadze ok. 80 kilogramów, mającego problemy z tkanką tłuszczową. Jak to Darek napisał: "ukierunkowana na wzrost masy beztłuszczowej ciała dla osoby pow. 80kg. (kontrola masy tłuszczowej)"
1. 30 minut przed pierwszym posiłkiem - OLIMP L - GLUTAMINE- 5g
Pierwszy posiłek: Mleko 1,5% - 500ml Płatki owsiane - 100g Pieczywo razowe - 70g Margaryna/masło - 10g Szynka z indyka - 100g Jaja gotowane - 2 sztuki
Ryż/makaron 170g pierś z kurczaka 100g surówka oliwa z oliwek 2 łyżki
Posiłek 5: 5.Tuńczyk w wodzie 140g chleb razowy 1 kromka
Białko - 15%-570kcal-142g-1,82g/kg aktualnej masy Węglowodany - 55%-2090kcal-523g-6,7g/kg aktualnej masy Tłuszcze - 30%-1140kcal-126g-1,61g/kg aktualnej masy Kalorie ogółem 3800.
Moderator w dziale OLIMP
Specjalista -
1070492687000
Danone
Wysłana - 04 grudnia 2003 00:09
Poniższą dietę Darek sklasyfikował dla osób o wadze ok. 60-70 kg - również ciężko łapiących masę.
7.00 - pobudka, zmykamy do łazienki przemyć zaspane oczy, z uśmiechem spogladamy w lustro a następnie wędrujemy do kuchni. Dzien rozpoczynamy od 3 kapsułek CREAPURE CITRATE + 3 kapsułki D-RIBOSE. Do tego dołączamy 25g CARBO z zimną wodą na otrzeżwienie
Potem mamy pół godziny na dokończenie porannej toalety i przygotowanie posiłku
7.30 - śniadanko. Cóż dzisiaj po południu czeka nas cieżki trening wiec warto zjeść solidny posiłek PŁATKI OWSIANE - 100g RODZYNKI - 30g MLEKO 1,5% - 500ml TUNCZYK W OLEJU - 50g CHLEB RAZOWY - 80g MARGARYNA - 20g
Teraz torba i wędrujemy do szkoły...
10.30 - dzwonek i długa przerwa, sięgamy wiec po drugie śniadanko, tym razem niezbyt obfite WAFLE RYŻOWE - 5 sztuk JOGURT NATURALNY Z ZIARNAMI - 150g Posiłek niewielki, ale do obiadu powinien wystarczyć...
14.00 - wreszcie czas na coś solidniejszego. Na szczescie mama czeka już z dobrym obiadem... FILET Z KURCZAKA - 100g OLIWA Z OLIWEK - 20g RYŻ BRĄZOWY - 100g SURÓWKA - 200g OLEJ SŁONECZNIKOWY - 20g SOK MARCHWIOWO-JABŁKOWY - 250g
No, teraz dwie godzini przerwy, wiec czas zaplanowac trening... 16.00 Czas dołożyc troche kalorii, bo trening zapowiada się naprawde rasowo...
WHEY GAINER 4000 - 50g + MLEKO 500ml
17.00 - Zapowiada się niezła jazda...Dzisiaj klatka, triceps i brzuszki
18.30. Ale był wycisk... Widać jak mieśnie maleją w oczach, wiec trzeba na szybko przygotować mix:
CREAPURE MONOHYDRATE - 5 kapsułek + 3 kapsułki D-RIBOSE no i do tego przynajmniej 50g CARBO
19.30 Teraz odżywka na dokładkę, aby komórki mieśniowe nie pozjadały sie nawzajem WHEY GAINER 4000 - 50g + mleko 500ml
20.30 Czas na ostatni posiłek Pasta z sera: SER BIAŁY CHUDY - 100g PRZYPRAWY JOGURT NATURALNY - 20g PIECZYWO PSZENNE - 80g MARGARYNA/MASŁO - 20g BANAN - 150g
22.0 Powoli można przygotowwywać się do snu. Ale przed tym warto jeszcze po coś siegnąć CREAPURE CITRATE - 3 KAPSUŁKI + D-RIBOSE - 3 KAPSUŁKI
Kolejną rzeczą jest program suplementacyjny dla Pań, ukierunkowany na obniżenie udziału tkanki tłuszczowej i utrzymanie należytej jędrności ciała.
20 minut przed pierwszym śniadaniem L-KARNITYNA FORTE PLUS - 1 kapsułka
Pierwszy posiłek Powinien być najbardziej obfity, ale lekkostrawny . W jego skład wchodzić powinny głównie chude mleko i produkty mleczne , oraz produkty zbożowe (pieczywo, płatki) . W posiłku uwzględnione mogą być również jaja, chude gatunki wędlin lub ryba. Posiłek uzupełniony powinien być dodatkiem surowych warzyw lub jakiegoś owocu np. banana, jabłka lub pomarańczy .
20-30 minut przed drugim posiłkiem CHITOSAN - 1 kapsułkę + 250-500ml wody
Drugi posiłek Powinien być niewielki. Najlepszą i najwygodniejszą formą będzie przygotowanie małej kanapki np. z wędliną, serem lub rybą. Dodając do tego np. jogurt i niewielki owoc otrzymamy mało kaloryczny i pożywny posiłek. 20-30 min. przed trzecim posiłkiem (przedtreningowym) L-KARNITYNA FORTE PLUS - 2 kapsułki
Trzeci posiłek Powinien składać się z kawałka chudego mięsa lub ryby. Do tego najlepiej niewielka ilość ziemniaków, ryżu lub kaszy. Obowiązkowo powinna być świeża surówka! Popijać należy sokiem z owoców lub warzyw, może być także kefir
30 min przed treningiem HMB - 2 kapsułki
TRENING
Bezpośrednio po treningu: odżywka PROVIT 85 (35g), jeżeli był to trening siłowy może być odżywka TOP MASS (35g)
Czwarty posiłek (40-60 minut po treningu) Nie powinien być zbyt kaloryczny. Najlepiej gdy będzie to chudy produkt białkowy ( mleko, ser biały, wędlina, białka jaja) oraz surowe warzywa. Dobrą formą może być przygotowanie pasty. Do posiłku dodajemy kanapkę razowego pieczywa.
Przed snem OLIMP HMB - 2 kapsułki
Zaopatrzenie : KARNITYNA FORTE PLUS - 1 op. 60 kap. i 1 op. 30 kap. CHITOSAN - 1 op. 30 kap. PROVIT 85 - 750g TOPA MASS - 1000g HMB - 120 kap.
Drogie Panie efekty murowane!
Moderator w dziale OLIMP
Specjalista -
1070493533000
Goral
Wysłana - 04 grudnia 2003 00:22
Danone znajomi sie czesto pytaja o dietki, a szczerze mowiac ostatnio nie mam czasu wszystko im pisac oraz wyliczac, czy mozna zaczerpnac te pare gotowcow? Wkrotce moze wrzuce tez cos od siebie, bo mam chyba pare prostych tanich dietek na dysku zapisanych, jak znajde...
=============================================== >>>Moderator działu BOK SFD, Zapraszamy na zakupy: http://sklep.sfd.pl =============================================== Michał G. "GÓRAL" Pomogłem, wejdż na http://www.pajacyk.pl Dzięki .:: Członek mafia.suple.hardcor.pl ::. >>> Doradca w Suplementacji <<<
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<< Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na [http://www.pajacyk.pl] Dzięki
Znawca -
1070493739000
Danone
Wysłana - 04 grudnia 2003 00:24
Po to tutaj są.
Moderator w dziale OLIMP
Specjalista -
1070493887000
Goral
Wysłana - 04 grudnia 2003 01:22
Wiesz wole zapytac, zeby pozniej nie wyszly jakies nie przyjemnosci, sam wiem po sobie jak sie wkurzylem, jak ktos cos mojego bez mojej wiedzy opublikowal w necie...
=============================================== >>>Moderator działu BOK SFD, Zapraszamy na zakupy: http://sklep.sfd.pl =============================================== Michał G. "GÓRAL" Pomogłem, wejdż na http://www.pajacyk.pl Dzięki .:: Członek mafia.suple.hardcor.pl ::. >>> Doradca w Suplementacji <<<
>>> DORADCA W SUPLEMENTACJI <<< Michał G. vel GÓRAL. Pomogłem, wejdź na [http://www.pajacyk.pl] Dzięki
Znawca -
1070497368000
ziki2000
Wysłana - 04 grudnia 2003 09:59
Danone super robota, a szczegolnie ten plan dla kobiet bo co chwila teraz mnie kolezanki pytaja o dobra diete...:)
<<<Champions are Made Not Born>>>
<<<Champions are Made Not Born>>>
1070528374000
Danone
Wysłana - 04 grudnia 2003 12:23
Ten plan dla Pań i dwie diety, to praca Darka Szukały, moje też są dwie.
Moderator w dziale OLIMP
Specjalista -
1070537017000
Strongbart
Wysłana - 04 grudnia 2003 13:45
no bardzo mi sie podobają szczególnie te dla osob 60-70 kg
danone moze dasz jakąś tłuszczową, tez moze sie komus sprzydac ??