SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Przepis na wołowinę z kaszą

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3064

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 176 dni Na forum 176 dni Przeczytanych tematów 3023
Witam. Czy moglby ktos podac jakis przepis na wolowine z kasza który można w miarę szybko przygotować? Kurczaka z ryzem przygotowuję w taki sposób:
Na patalnie wrzucam 100 g kurczaka pokrojonego w kostke i dusze pod przykryciem 25-30 min. W tym czasie gotuje ryż. Na koniec do kurczaka dorzucam ugotowany ryz i ok. 3 łyżek sosu slodko kwaśnego wszystko mieszam na patellni przez jakies 2-3 min. I teraz chodzi mi o to zeby z wołowiną robic podobnie tylko ze przydalby sie jakis inny sos bo slodko kwaśny to srednio mi sie widzi i ewentualnie jakies warzywa. Z góry dzieki za pomoc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5253 Napisanych postów 4530 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 236062
z wołowiny możesz zrobić steka i po prostu kasze osobno, a jak w wersji z sosem to szybko będzie ciężko, bo wołowinę trzeba trochę podusić, żeby była miękka, krucha i przepyszna
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 176 dni Na forum 176 dni Przeczytanych tematów 3023
A mialem nadzieje ze wystarczy tyle co kurczaka 20- 30 min. Ale stek chyba tez spoko sprawa najwyzej pokroje w kostke i wymieszam z kaszą.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3451 Napisanych postów 8469 Wiek 43 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 407841
Jak wyżej. Szybka wołowina to stek. Ewentualnie jakieś rzeczy typu stir fry. Duszona wołowina - 2 godziny minimum, żeby była dobra. najpierw obsmażyć, potem dusić. Kurczaka dusisz 30 minut? Pierś? 5-10 minut wystarczy - biorąc pod uwagę, ze piszesz o pokrojonej.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1908 Napisanych postów 5484 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 178811
ja lubię wołowinę pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni dosłownie przez parę minut (w trakcie doprawiam solą , pieprzem, chilli)
potem zdejmuję wołowinę z patelni i na tę samą patelnię wrzucam pokrojone w cienkie plasterki warzywa tj. papryka, marchew, cebula, czosnek, fsolę mung ; można dodać np. jakieś orientalne przyprawy, podsmazyć, na koniec lekko podlać wodą ; ja smażę krótko, żeby warzywa były chrupiące

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 176 dni Na forum 176 dni Przeczytanych tematów 3023
Tak pierś z kuczaka zawsze kolo 30 min na malym ogniu i zawsze jest ok
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1908 Napisanych postów 5484 Wiek 26 lat Na forum 4 lata Przeczytanych tematów 178811
30min to bardzo bardzo długo, w takim czasie można 100g piersi wysuszyć na wiór, spróbuj kiedyś podsmażyć krócej, zobaczysz różnicę

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 176 dni Na forum 176 dni Przeczytanych tematów 3023
Wrocmy do tej wołowiny. Jak juz zrobie z niej stek do tego kasza to da rade jakis sosik na szybko zrobic zeby za suche to nie bylo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5253 Napisanych postów 4530 Wiek 27 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 236062
sos zawsze da radę zrobić, możesz zrobić z pomidorów, pomidorów krojonych, passaty, żeby był słodszy to słodziku jakiegoś lub marchewki zetrzeć, cebulę udusić, przypraw trochę, może papryka w kostce i masz gotowy sos do kaszy
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Posiłek potreningowy