Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 85758 razy
Autor

Przemyślana redukcja

Skalar.

Wysłana - 11 sierpnia 2009 21:13    Edytuj Cytuj
Tak, ale błędy i tak są ze względu iż:
trudno o nadmiar nasyconych,
ig jest mało praktycznym wskaźnikiem które węgle śa "dobre" a które "złe"

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -

_Myron_

Wysłana - 16 sierpnia 2009 15:24    Edytuj Cytuj
Mam pytanko...gubię się trochę w temacie tłuszczy. Chodząc dzisiaj po sklepie doszukałem się oleju z pestek winogron, który był tańszy od oliwy z oliwek o prawie 10 zł, dlatego się na niego skusiłem. Po bliższych oględzinach stwierdziłem, że zawiera on dużo kwasów wielonasyconych, a mało nie nasyconych, w przeciwieństwie do oliwy z oliwek, która ma dużo nasyconych, a mało wielonasyconych...Stąd moje pytanie...Który olej powinien znaleźć się w diecie redukcyjnej? Czy może oba rodzaje kwasów są "zdrowe"? W obu cholesterol na poziomie "0" off course

Jeszcze w temacie oliwy. Którą kupujecie? Extra vergine, czy "wytłoczyny"?

Zmieniony przez - _Myron_ w dniu 2009-08-16 15:26:04

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 16 sierpnia 2009 15:38    Edytuj Cytuj
Oliwa z wytłoków do smażenia, ev na surowo. Jeśli chodzi o olej z pestek winogron, to posiada on bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych i pogarsza stosunek o3 do o6 który i tak jest z reguły dość słaby. Więc lepiej oliwa. Ja jestem fanem oleju lnianego, on ma sporo ALA który bilans tłuszczy polepsza.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

arel

Wysłana - 25 sierpnia 2009 19:16    Edytuj Cytuj
Tak wracając do tematu białka zawartego w mleku i ogólnie do mlecznych przetworów... Niby przez Was zalecane, ale co myślicie o tym:
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?PHPSESSID=f8800a065f6d7048731ea3a222795222&topic=1516.0
proszę przeczytać całego pierwszego posta, choć długi jest...
co o tym myślicie??

Skalar.

Wysłana - 25 sierpnia 2009 19:26    Edytuj Cytuj
Przejrzałem pogrubione i nie zgadzam się,
niestety również nie mogę rzucić linkami/mocnymi argumentami więc moje zdanie nic tutaj nie pomoże :)

Ekspert -

arel

Wysłana - 25 sierpnia 2009 20:42    Edytuj Cytuj
niestety pogrubioną czcionką wymienione są tylko właśnie przedstawione szkodliwości mleka.. z kolei żeby skumać resztę i argumentację należy przeczytać cały post...

ja tam nie wiem czy się z tym zgodzić.. dlatego pytam o Wasze opinie :)

Wysłana - 25 sierpnia 2009 22:28    Edytuj Cytuj
Żadnej argumentacji tam nie ma, żadnych badań tylko pojedyncze przypadki i twierdzenie, że kazeina jest szkodliwa dla układu krążenia. A i koronny argument: w Stanach i Kanadzie jest większa zachorowalność na osteoporozę.
Na początku artykułu oczywiście nieśmiertelna laktoza.
Argumenty zerowe jak dla mnie. Jest niby jedna wzmianka o badaniach dr Corrie McLachlan nad kazeiną i domniemaną szkodliwością dla układu krążenia. Oczywiście opisu badania, statystyk czy linka brak.
Bardzo słaby art i zupełny brak konkretów.

Zmieniony przez - Morales_37 w dniu 2009-08-25 22:29:49

Ekspert -

arel

Wysłana - 25 sierpnia 2009 23:02    Edytuj Cytuj
Byćmoże, ale po takim tekście człowiek zaczyna się zastanawiać... i szperać i na naprawdę różne informacje wpada.. tylko kto wie czy te informacje są prawidłowe?
na przykład to: http://zdrowezywienie.w.interia.pl/zasady.htm (patrz: pierwsza zasada zdrowego żywienia) tu już jakieś argumenty są, zgadzasz się z nimi?

Skalar.

Wysłana - 25 sierpnia 2009 23:15    Edytuj Cytuj
Przejrzyj badania, skład, wpływ poszczególnych substancji.
Za nie długo qazar zrobi art o tym jak pozytywny wpływ wykazuje spożycie mleka po treningu, mleka które jest źródłem wysokiej wartości białka jak kazeina czy serwatka.

Ekspert -

Wysłana - 25 sierpnia 2009 23:17    Edytuj Cytuj
Po spożyciu mleka tworzy się w żołądku skrzep kazeinowy który jest trawiony pepsyną a nie tak jak tam napisali podpuszczka.
Poza tym mleko jest źródłem łatwo przyswajalnego wapnia.
Prawdą jest jednak to, ze mleko jest silnym alergenem. Około 2% dzieci jest na nie uczulone, ale w większości przypadków wyrastają z tego zanim skończą 3 lata.

Ekspert -

Odpowiedzi jest na 13 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Przemyślana redukcja

Strony:  pierwsza  1  2  3  4  5  6  7  9  10  11  12  13   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.