Dość długo czytam to forum i ponstanowiłem i ja tu coś napisać i poprosić o rady. Wcześniej grałem w piłke i ćwiczyłem 2xpo 2 godziny tygodniowo a teraz także dorzuciłem siłownie niestety przez brak diety i alkohol nie dały zbytnio efektów i postanowiłem to od dzisiaj zmienić mam nadzieję że z waszą pomocą się uda. Czytam bardzo dużo i staram się wprowadzić konkretną diętę oraz trening. Sądzę żę powinien być on na razie jakiś ogólno rozwojowy na rozgrzewkę na 2 tygodnie? A potem FBW. No i czy te ćwiczenia na hali oraz Piłka nożna zastąpią aeroby?
  Płeć: Mężczyzna   Wiek: 18   Waga: 137   Wzrost: 190   Obwód klatki: 128   Obwód ramienia: 48   Obwód talii: 128   Obwód uda: 78   Obwód łydki: 52   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: duży   Aktywność w ciągu dnia: Szkoła.   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Piłka nożna raz w tygodniu 2 godziny, 2xpo 2 godziny ćwiczeń na hali- siatkówka, koszykówka biegi i inne ćwiczenia, 3 razy w tygodniu siłownia.   Odżywianie: Staram się jeść jak najwięcej białka a jak najmniej węgli ale niczego nie licze.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: Brak   Stan zdrowia: Bardzo dobry stan zdrowia.   Preferowane formy aktywności fizycznej: 3x w tygodniu siłownia, 2razy w tygodniu 2 godziny hala,1x w tygodniu- 2 godziny piłka nożna   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Zielona herbata.   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Tak.   Stosowane wcześniej diety: Brak jakiejś szczególnej staram się jeść mało węgli a dużo białka.
;d to zes do***al diete :D. na sniadanie 130 kg chlop je 2 jaja a potem 100 gr jogurtu XD?!! Sniadanie to najwazniejszy posilek dnia wiec musisz dac weglowodany, 100 g owsianki + 3 jajka :P. Potem drugi posilek same bialko + tluszcze, piers z kurczaka w pojemniku, odzywka bialkowa, jajka, piers z kurczaka w chlebie (chociaz to lipna opcja) albo serek wiejski :D. Przed treningiem musza byc wegle + bialko, musisz kupic pojemnik na zarcie, innego wyjscia nie ma . Po trneingu ok ale 1000 kcal to za duzo ;d ile chcesz wszamac 2 torebki ryzu xD? Kolacja twarog + olej lniany / oliwa z oliwek. Ogolnie do kazdego posilku mozesz dodawac warzywa i nie wliczac ich do bilansu oprocz posilku potreningowego. popraw i wrzucaj jeszcze raz
Uzależniony od biegania .
1256591330000
Keliusa
Wysłana - 26 października 2009 22:20
Po pierwsze -700 cal na starcie to dużo za duży deficyt. Najpierw wylicz na zero później zmniejszaj.
Śniadanie 2 jajka cale to okolo 300kcl wiec nie wiem skąd wyszlo ci az 500.. do tych 2 jajek dodaj trochę owsianych i zrób omlet + troche orzechow lub oliwy
drugie sniadanie - jagurt to dal mnie nie posiłek... Osobiście na 2 śniadanie wcinam 2 kromki razowca(wlasnej roboty) + szynka lub schab pieczony
przed treningiem i po treningu jadam podobne posiłki - ryz/kasza + mieso, ostatnio kroluje risotto z Kuchni MD
na dobranoc twaróg + łyżka oliwy z oliwek myślę ze będzie ok :D
Ale ja w odchudzaniu raczej doświadczenia nie mam, poczekajmy wiec na wypowiedzi znawców
1256592032000
Tenace
Wysłana - 26 października 2009 22:22
co wniosles nowego do tego tematu ;ddddddd??
1256592141000
Keliusa
Wysłana - 26 października 2009 22:43
nic :D a to dlatego ze gdy zaczynałem pisać posta twojej wypowiedzi jeszcze nie było, wiec moderator może spokojnie post usunąć jeśli uzna to za stosowne :P
1 ok. 2 wy*** ten jogurt daj warzywa i piers. 3 tu 100 gr ryzu i piers. 4 200 gr ryzu i piers. 5 ok. Mozesz dac te 100 gr zamiast w 4 to w 3 posilku. Ile to jest kcal? Obetnij najpierw z 100
1256595551000
tehaen
Wysłana - 26 października 2009 23:21
Jakie warzywa? Warzyw to ja za bardzo nie lubie no ale czego się nie robi...:D
Śniadanko: 8:00 3 jajka + 100 gram płatków owsianych - 700 KCAL (to nie ma aż 700 kcal ^_^ ) do płatków dorzuć orzechy wloskie około 30g (niedość że lepiej wtedy smakuje to i tłuszcz się przyda)
2 Śniadanie: 11:00 Jogurt 400gram??? - 500 kcal (to też nie ma 500 kcal ^_^)
jogurt sam nie wystarczy zjedz coś które ma postać białka bo jogurt go nie ma za dużo ... najlepiej by było gdybyś kupił sobie białko i go pił, pozatym możesz tutaj dać coś w postaci tuńczyka czy też 2 jajka + jogurt
Posiłek przed treningiem. 15:30 200 gram ryżu brązowego? 400 KCAL
ryż + ryba(gotowana), pierś\udo (gotowane) samego nie jedz możesz też jeść na zmiane ryż z kaszą gryczaną
Przedewszystkim poczytaj posty w których masz podane źródła białka\tłuszczu\i węglowodanów ... za mało masz tłuszczu w diecie a on jest bardzo potrzebny białka są różnej postaci więc z nim nie będziesz miał problemów...
Widze,że troche ważysz więc się nie przemęczaj na bieżni\rowerku bo ci stawy to zepsuje ... piłka może być zaliczana do aerobów,zrób sobie na początek FBW i to najlepiej dwa razy... po siłce wskakuj na rowerek i jeździj około 20-30 min abyś się nie przemęczał z każdym miesiącem dodawaj sobie czasu na rowerze, jeśli chodzi o bieżnie to nie biegaj na niej tylko chodź "szybkim tempem" powinno iść jak spłatka o ile będziesz 3mał diete
Powodzenia
Zmieniony przez - MrRat w dniu 2009-10-26 23:31:34