Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 468931 razy
słowa kluczowe: pryszcze  wszędzie 
Autor

Pryszcze wszędzie mam!!!!!!

SFD

Wysłana - 01 czerwca 2002 09:21    Edytuj  Cytuj
mieszkam w Australii i kupuje "Nature's own" 500mg jedna tabletka ,60 w opakowaniu ja biore 2.5 g dziennie czyli 5 tabletek kosztuje tyle co kazde witaminy
tu nie ma w proszku ale w Polsce ktos pisal ze mozna znalezc.
niestety na poczatku troche mnie wysypalo ale jest coraz lepiej .b5 jest tez dobra na trawienie i depresje .
super sa tez soczki z marchewki -wit a .pilam prawie codziennie po 2-3 szklanki swiezo wycisniete i smarowalam sokiem twarz w domu i nic innego nie stosowalam i nie mialam nowych pryszczy wogole
pozdrawiam

Kasta18

Wysłana - 01 czerwca 2002 10:06    Edytuj Cytuj
Angi stosowałas inną B5 niz podawali wyzje co powiesz o Calcium Pantothenicum ??

!!Kasta!! Rośnij zdrowo kolo

-moze pkt ??

Siła tkwi w psychice...i-mafii.suple.hardcor.pl

SFD

Wysłana - 01 czerwca 2002 14:10    Edytuj Cytuj
to to samo

Scarpi

Wysłana - 01 czerwca 2002 23:15    Edytuj Cytuj
Niektórzy polecają solarkę, ale na to bardziej pomoże lampa kwarcowa. Choć trzeba uważać z czasem naświetlania. Może po niej skóra wygląda nieco inaczej, bo łuszczy się jakby łupież, a nie zchodzi płatami. Ale jak się będzie uważało, i natłuszczało kremikiem, to po ok. trzech dniach będzie dobrze. Poważnie kwarcówka jest czymś o wiele lepszym na syfole niż solarka. Wiem coś o tym, to mój fach.. :) Pozdrawiam :)

Scarpi

Scarpi

SFD

Wysłana - 02 czerwca 2002 21:47    Edytuj Cytuj
a ja zaczołem jeść czekolade ostatnio..... i znowu mi wywaliło syfów..... :((((((((( pryszcze to masakra.......

Zawsze górą...

koksu86

Wysłana - 03 czerwca 2002 17:36    Edytuj Cytuj
je**** syfolce schodza na jakis czas i pozniej znow wypieprzaja..ale i tak sie niepoddaje i bede alczy az wygram z tym gownem.

Michal

Michal

porter80

Wysłana - 03 czerwca 2002 18:36    Edytuj Cytuj
sie ma!!nie wiecie po jakim czasie widac efekty po tym calcium pantothenicum???ja biore 25 tabletek dziennie po 3 tabletki co 2 godz!!juz 3 dni,ale skora nadal jest b tlusta ale mniej!!nie wiem czy mam brac wiecej tego, czy z czasem przestanie sie przetluszczac!!odpisz Fitman!!bede wdzieczny!! .......sie zyje.....

porter

porter

darkthorn

Wysłana - 03 czerwca 2002 19:29    Edytuj Cytuj
Witam!!!

Miałem taki sam problem z syfami jak wy. Teraz postaram się pomóc.
I. Po pierwsze nalepiej iść do dermatologa. Powinien przepisać antybiotyk (Tetracyklinę + coś żeby nie dostać grzyba). Do tego jeszcze drożdże i maść. Lepiej poprosić o jakąś dobrą maść (zwykle kosztują powyżej 40 zł) bo drogie lepiej działają. Dobrze by było kupić sobie cynk (mnie pomaga) - 100 tabl. kosztuje ok 10 zł i starcza na 100 dni.
II. Wypadało by też sobie kupić jakiś żel do mycia twarzy i myć się 3 razy dziennie (przed szkołą,po szkole,wieczorem)
III. Dobrym pomysłem jest jak najczęstrze jedzenie marchewek lub pomidorów. Ja robie sobie prawie codziennie sok z kilku marchewek i jabłka, do smaku.
IV. Zaobserwowałem, że picie wódki i win zwiększa występowanie syfków. Natomiast moim zdaniem zjadane potrawy nie wpływają na tworzenie się ich.
V. Opalanie powoduje zniknięcie syfów, ale tylko na jakiś czas. Jeśli się już opalisz to i tak myj twarz 3 razy dziennie i stosuj powyższe zasady bo syfy wrócą ze zdwojona siłą.
VI. Pojedyncze syfki można wyciskać samemu (ja tak zawsze robie, bo nie lubie chodzić z białą gulką), ale dobrze jest pójść raz na miesiąc do kosmetyczki (wstyd nie jest wskazany), żeby profesjonalnie wycisnęła zaskórniaki.

I to chyba na tyle. Jak sobie coś przypomnę to napisze.

darkthorn

Układasz dietę? Sprawdź DARMOWY program Dziennik Posiłków:
[http://www.dziennikposilkow.republika.pl] -
[http://www.dieta4u.com.pl]

SFD

Wysłana - 03 czerwca 2002 22:05    Edytuj Cytuj

Czy po użyciu roaccutane znikają również przebarwienia skóry, które pozostały po syfkach ale jeszcze przed braniem roaccutane.
I czy zeby lekarz przepisal roaccutane trzeba isc do prywatnego lekarza czy w panstwowej przychodni tez lekarz przepisze?

Kasta18

Wysłana - 04 czerwca 2002 08:59    Edytuj Cytuj
Z tym wyciskaniem to nie polecam lekaz powiedział ze mam sobie igiełka od boku przekuwac i lekko zdiąc tą biała rope i reszte zostawic poniewaz podczas wyciskania częś wychodzi a częsc sie wdusza głębiej i to jest przyczyna powstawania nowych ropniaków.....powodzenia

!!Kasta!! Rośnij zdrowo kolo

-moze pkt ??

Siła tkwi w psychice...i-mafii.suple.hardcor.pl

Odpowiedzi jest na 240 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.