Witam, Mam pytanie odnośnie proszku wysokobiałkowego (88.5%) Protifar wyprodukowanego przez NUTRICA POLSKA, który jest stosowany u pacjentów z oparzeniami, urazami, zakażeniami lub nadmierną utratą białka z organizmu. Proszek podaje się do posiłków, jest na receptę i kosztuje 52 zł. za 225 g. Otóż czy warto go uwzględnić w diecie i w jakich porcjach dziennie? Niedługo planuje ułożyć dietkę wraz z planem ćwiczeń i wrzucić do oceny na forum, ale nie wiem czy można sobie tak stosować ten proszek bez obaw. Moja waga to 88kg i 184 cm wzrostu. To są wstępne plany wiec nie bede sie cały opisywał.
Ten bajer mam za darmochę więc o kosztach nie dyskutujemy :)
Pozdrawiam
Zmieniony przez - bezwzglednu w dniu 2010-04-07 20:11:59
Protifar dodaje się do posiłków. Więc będę go mieszał z mlekiem i popijał podczas obiadu i kolacji. Obiad 25g, kolacja 35g. 1) - 2) 19 lat 3) 88kg / 184 cm BMI 26 4) 40 dni 5) cel cyklu: siła i masa mięśniowa 6) pół roku temu do karate dołączyłem 200 kapsułek cm3 (już mi zeszło) 7) na półce czeka L-Carnitine 600 Activlaba (60 kaspow, zalecana dawka: 2 kaps. w dni treningowe) oraz Xpand energizer 8) Pierwszy cykl od dłuższego czasu 9) ----------- 10) informacje na temat diety: Białko: 60g Protifaru i reszta pochodzenia naturalnego czyli kurczak itp. Na 1kg masy 2 gramy białka węglowodany: ryż, kasza gryczana Tłuszczy malutko bo brzusia trza zgubić 11) mam to za darmochę 12) Jak już wcześniej pisałem dopiero szykuję swoją dietę i sprawdzam ją przez ostatnie tygodnie czy nie odczuwam braków białka, węglowodanów czy może tłuszczy. GŁÓWNIE CHODZI MI O TO ABY KTOŚ POTWIERDZIŁ ŻE MOŻNA STOSOWAĆ PROTIFAR W UZUPEŁNIENIU DO DIETY.
Przepraszam za niedogodności w informacjach lecz postaram się popisać przy wystawieniu dietki na forum
Zmieniony przez - bezwzglednu w dniu 2010-04-08 15:24:09