Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Proszę o ułożenie diety

Kojot12345

Wysłana - 30 września 2009 18:11    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Serdecznie proszę o ułożenie dla mnie diety, wielokrotnie próbowałem się do tego zabrac, ale nie wiem jak. Liczyłem jedynie ile potrzebuję kalorii, ale z białkiem, węglowodanami i tłuszczami już sobie nie radzę. Mam 16 lat, ważę 58kg i mierzę 183 cm. Uczęszczam do liceum, dojeżdżam do niego i jestem raczej sumiennym uczniem (w grę wchodzi nauka, porządna) więc cwiczę popołudniami, a czasami pod wieczór (kończąc szkołę o 17.00). Trenuję 3 razy w tygodniu, co dwa dni, odpuszczając sobie weekend. Trening trwa około godzinę. Cwiczę w warunkach domowych (ławka, sztanga, hantle). Staram się jesc regularnie:

śniadanie: 6.15 płatki (chocapic, nesquik, te czekoladowe bardziej smakowe) z mlekiem.

szkola: staram się jesc co 2,3 przerwy bulke + jablko/banan, czyli 3 'male posilki' (2 bulki)

obiad: roznie, aczkolwiek duze ilosci

godzina przed treningiem: gainer (od okolo miesiąca, aczkolwiek z przerwami stosuję Olimp Super Whey Gainer 4000) poracja 75g + 100ml wody.

godzina po treningu: gainer, 75g + 100 ml (sprzedawca polecil mi dwa szejki na dzien, na opakowaniu polecaja godzine przed i godzine po treningu, wiec sie zastosowalem, ale moze znacie lepsze 'chwyty')

podwieczorek: porcja owocow +jogurt/serek

kolacja: tez roznie. Bywa paczka ryzu + kurczak i biale mieso, bywa tez lyzka oleju i twarog. ( za twarogiem nie przepadam niestety).

To taki zarys moich posiłków. Wiem, Wy, którzy znacie się na rzeczy pewnie twierdzicie, że bardzo prymitywny rodzaj odżywiania...dlatego się zgłosiłem. Bardzo serdecznie bym prosił o dodanie do moich posiłków rzeczy spełniających moje dzienne zapotrzebowanie, lub stworzenie całkiem nowej diety. Oczywiście liczę na nadmiar kalorii, ponieważ chcę tyć, a nie utrzymywać masę :) Liczę także na posiłki, które nie wymagają super składników. Jedzenie chcę przygotowywac ze składników dostępnych w każdym sklepie spożywczym ;) Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 30 września 2009 18:34 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
Olimp - Gold Omega 3 sport edition

CENA: 38.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

koles08

Wysłana - 30 września 2009 18:34    Edytuj Cytuj
poczytaj o 10wskazowkach zywieniowych bede fla ciebie najodpowiedniejsze
Ekspert -

Rejtan1987

Wysłana - 30 września 2009 18:38    Edytuj Cytuj
nikt tu ci diety nie ulozy, masz tu link w ktorym jest wszystko zawarte[http://www.sfd.pl/Odzywianie_i_suplementacja_w_sztukach_walki_by_k3ho-t264181.html]

kuba91

Wysłana - 30 września 2009 18:50    Edytuj Cytuj
Stary ciesz się, że jeszcze cię nikt nie zbluzgał. Liczba przeczytanych przez ciebie artykułów=17. Kur... To ja się nie dziwie że nic nie ułożyłeś. Po pierwsze czytasz WSZYSTKIE podwieszony tematy. I wtedy po jakiś 3 dniach zapoznania się z podstawami możesz cokolwiek znowu napisać. Jak już zdołasz ułożyć dawaj diete do oceny. Skoro dziennie xx osób jest w stanie ułożyć dietę forum pokłada w tobie nadzieje, że też osiągniesz ten sukces.

Masz tu jakieś linki:
Moja dieta ==>http://www.sfd.pl/Mas%C3%B3wka_do_oceny-t525559.html

Zbiór linków do działu odżywanie==>http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html

Dziennik posiłków Vitalmax ==>http://www.sfd.pl/DZIENNIK_POSI%C5%81K%C3%93W_VITALMAX_!!!-t263991.html

To tajemnicze narzędzie obliczy zapotrzebowanie za ciebie. Wystarczy że określisz cel diety swoją masę, wiek i wysiłek. Jak tym razem ci się nie uda obawiam się że powinieneś wybrać inny sport. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o ułożenie diety

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.