Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Proszę o sprawdzenie diety dla dziewczyny :-)

jazwina

Wysłana - 15 lutego 2009 18:34    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Od jutra startuję z siłką 3 x tyg. trening obwodowy dla początkujących plus 3x tyg. aeroby (zamiennie z interwałami) po 1h.
Wymyśliłam dietę, którą oczywiście będę modyfikować. Chcę zmieścić się w 1500 kcal - mam 29 lat, 162 cm wzrostu i ważę 82 kg (masakra!). Na razie nie rozpisałam kcal i podziału B/W/T, ale to zadanie na najbliższe dni. Na razie będę jechać na oko. CEL - Mądra redukcja, zgrabne sexy ciałko i powrót do dawnej wagi, tj. 53 kg.
Gorąco proszę o poprawki i wskazówki do mojej diety. Czy powinnam kupować WPC i ewentualnie jakiej firmy WPC polecacie?
Sorry za przydługawy wstęp.

Oto dieta (oprócz ćwiczeń, calutki dzień siedzę na tyłku przy kompie i wożę cztery litery autem):

Ś (7h45): POSIŁEK PRZEDTRENINGOWY :trzy łyżki stołowe płatków owsianych górskich + dwie łyżki otrębów pszennych + łyżka suszonej żurawiny + pięć połowek włoskich orzechów (jak kupię będzie z WPC 80 i wywalam wtedy jajko); jedno jajko na twardo.

II Ś (10h45): POSIŁEK POTRENINGOWY: opakowanie serka wiejskiego z czterema pomidorkami koktajlowymi i kilkoma listkami rukoli

O (13:30): dzwonek łososia gotowanego na parze z trzema łyżkami brązowego ryżu z ½ duszonej cukini i ½ duszonej czerwonej papryki.

P (16:30): jabłko (lub jabłko z ½ szkanki mrożonych truskawek) zmiksowane z chudym twarogiem (lub z WPC jak kupię) bądź sałatka z jajkiem na twardo + dwie łyżki stołowe tuńczyka w sosie własnym (lub wędzonej makreli) z trzema pomidorkami koktajlowymi, ½ ogórka i ½ papryki czerwonej (lub żółtej).

K (19:30): miseczka zupy krupnik (trzy łyżki stołowe kaszy jęczmiennej) gotowanej na skrzydełku kurczaka bez skóry i warzywach (marchewka, groszek, ziemniak, seler, pietruszka, koperek).

Pozdrawiam :)
Ps. Dzięki Morales za odpowiedzi w poprzednim poście!

Never never never give up!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 lutego 2009 15:16 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł
ActivLab - BCAA Xtra

CENA: 49.00zł
Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Skalar.

Wysłana - 16 lutego 2009 15:16    Edytuj Cytuj
Wcześniej uprawiałaś jakieś sporty czy dopiero rozpoczynasz treningi (6x w tygodniu)?
Jeżeli ważysz aż 82kg to dieta jest tym bardziej zbędna. Odpowiednie odżywianie bez narzuconych zbyt wymagających jak na razie dla Ciebie zasad będzie najlepszym rozwiązaniem.
Co do odżywek w diecie - odpuść sobie, skup się na odpowiedniej jakości jedzonego posiłku a odżywki odłóż nie kiedy indziej.

Diety nie oceniam, moim zdaniem powinnaś wypisać sobie godziny posiłków i starać się jeść w tych okresach przestrzegając zasad żywieniowych.

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o sprawdzenie diety dla dziewczyny :-)

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.