Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Proszę o pomoc 18 lat (dokładny opis) !!!!!

Unborn91

Wysłana - 11 marca 2010 16:59    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Waga: 81.5 kg
Wzrost: 183 cm
Cel do osiągnięcia: Napiszę poniżej
Staż: Na siłowni żaden
Aktywność fizyczna: Aktywny

Witam. Mam prośbę do znających się na rzeczy osób. Nie mam na razie możliwości korzystania z siłowni, w domu posiadam hantel 4kg, uchwyty do pompek, skakankę. Chciałbym przybrać masy mięśniowej i jednocześnie stracić tłuszczyk z brzucha. Wiem że to ciężkie zadanie, ale nie mam do spalenia tego tłuszczu za dużo, ćwiczę w domu, mam dość dobrze wyrobione mięśnie brzucha ale widac je tylko lekko i górne partie bo przykrywa je tłuszczyk. Co mógłbym zrobić żeby przybrać mięśni na ramionach, klatce piersiowej, plecach i stracić tłuszcz?

Staram się ćwiczyć 3x w tygodniu, w jeden dzień robię pompki około 7x10 powtórzeń, w inny mięśnie dwugłowe (20 x Unoszenie hantla 4kg stojąc, 20 x siedząc) i trójgłowe (20 x prostowanie ramienia z podpartą ręką, 2 x 15 pompki tyłem) + brzuch 3x w tygodniu ale nie za bardzo wiem jak ułożyć plan żeby przyniosło to jakieś efekty...

Chciałbym przybrać masy mięśniowej głownie w górnych partiach (ramiona klatka) oraz brzuch, nie chce być 'rozkoksowaną świnią' tylko wykształtować sobie ładnie ciało (jednocześnie rzeźbienie jego nie wchodzi w grę, prawda?) ale jestem bardzo zdeterminowany i otwarty na różne metody i plany ćwiczeń, dość długo już wykonuje i podstawowe wiadomości na temat mam ale mimo wszystko jestem laikiem i chciałbym aby ktoś doświadczony mi pomógł;) jestem skłonny skakać również na skakance (oj ten brzuch)
byle by przyniosło to jakieś efekty:) Po prostu nie wiem jak ułozyc sobie plan tygodniowy...

Co do diety - niestety nie bardzo mogę ułożyć nie znam się, ale staram się jeść zdrowo, nie jeść słodyczy, nie obżerać.

Bardzo proszę o pomoc, pozdrawiam

Coco Jumbo i do przodu!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 11 marca 2010 17:09 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - THERMO STIM

CENA: 35.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Dorian Yates - Ultimate NOX PUMP

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

kooteK92

Wysłana - 11 marca 2010 17:09    Edytuj Cytuj
O tym wszystkim co piszesz - masa miesniowa + jednoczesna utrata tluszczu, to wszystko uzaleznione jest w glownej mierze od diety.
Trening mozesz wykonywac najpierw dla poczatkujacych, pozniej dla sredniozaawansowanych z podwieszonych :)
Znawca -

Unborn91

Wysłana - 11 marca 2010 17:22    Edytuj Cytuj
Masa mięśniowa uzależniona od diety? oO

Mam tłuszczu TROCHĘ, NIE dużo, Chciałbym go spalić ćwiczeniami i doprowadzić stan organizmu do jak najmniejszego procentu zawartości tłuszczu :)

Napisałem również, że nie mam możliwości ułożenia diety, ale jem regularnie 4-5 posiłków dziennie, nie najadam się do syta, nie jem słodyczy i nie jem po 19.00 - tzn. nie mogę spalić tłuszczu który mam regularnymi ćwiczeniami? Z postu tak wynika że bez diety nie zrobię nic..

Coco Jumbo i do przodu!

kooteK92

Wysłana - 11 marca 2010 19:02    Edytuj Cytuj
Wcale nie wynika, ze nie zrobisz nic. Na poczatku zrobisz na pewno "cos", tzn. wyrzezbisz sie, zlapiesz troche masy miesniowej, ale jak bedziesz chcial sie w to dluzej pobawic to bedziesz musial udoskonalac swoja diete.

Trenuj tak jak ci napisalem a o efektach sie przekonasz sam. NItk ci nie powie jak bedzie dokladnie, jedynie mozemy przypuszczac.
Znawca -

Unborn91

Wysłana - 13 marca 2010 13:26    Edytuj Cytuj
Mam kolejne pytanie. Jeśli chcę stracić to co mam i zyskać trochę mięśni przy ćwiczeniach, co powinienem robić?
Z tego co znalazłem wynika, że powinienem zwiększyć ilość zażywanego białka (około 1,8-2,2g/kg ciała) - czyli musiałbym brać około 160g na dzień w rozłożonych posiłkach, zmniejszając ilość węglowodanów.
Nie mam dostępu do suchego (kupnego) białka, ale jest go dużo w białkach jajek i twarogu, ale słyszałem kilka opinii że duże ilości spożywanych jajek są niezdrowe - czy to prawda?

Z Góry dziękuje za pomoc.

Coco Jumbo i do przodu!

kooteK92

Wysłana - 13 marca 2010 13:34    Edytuj Cytuj
Białko tez masz w miesie.
Takie pytania raczej zadawaj w dziale odzywianie.
Znawca -

Nihil85

Wysłana - 13 marca 2010 18:17    Edytuj Cytuj
Niezdrowo jest przewyzszac w posilku 50g białka. 40-50g w jednym posilku max poniewaz nadmiar nie jest tolerowany przez watrobe i bodajze trzustke.

Poza tym nie prawda jest ze spozywanie nadmiaru jajek to niezdrowo. Pisano kiedys o czlowieku ktory zywil sie tylko i wylacznie jajkami... dziennie potrafil zjesc do 100 jajek !!! Wiecej informacji w dziale odżywianie /// google.

Czasem na dzien zjem nawet 10 jajek.. do 30 tygodniowo tez dochodzilo i nie narzekam

Zmieniony przez - Nihil85 w dniu 2010-03-13 18:18:42

kooteK92

Wysłana - 13 marca 2010 20:15    Edytuj Cytuj
WODYN je do 30 jajek dziennie.
Znawca -

Unborn91

Wysłana - 13 marca 2010 22:03    Edytuj Cytuj
Rozumiem, przecież nie mowa tutaj o ogromnych ilościach jajek tylko kilku na dzień, nie wiecej niż 6-7 i to nie ze wszystkimi żółtkami ;)

A co do ćwiczeń, czy ćwicząć siłowo w domu 3x tygodniowo, w dni nietreningowe (4 times per week) aeorobowo (skakanka) nie zaprzecza to sobie, w sensie nie przeszkadza? :)

Coco Jumbo i do przodu!

Piter92

Wysłana - 14 marca 2010 20:21    Edytuj Cytuj
skup się na diecie i treningu siłowym, jeżeli nie masz dużo tłuszczu to ćwiczeniami go zamienisz na mięśnie, skakankę to możesz na początek treningu dać przez kilka minut żeby zmęczyć wstępnie organizm a potem rozgrzewka wymachy, lekkie naciąganie i serie rozgrzewkowe (chociaż to zależy od treningu)

pzdr

|| No Pain ||
|| No Gain ||
Znawca -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o pomoc 18 lat (dokładny opis) !!!!!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.