Witam.Piszę do Was z wielką prośbą.Pół roku temu przeszedłem zabieg wycięcia z uda małego kaszaka.Po wycięciu aż do teraz siedziałem w domu.Jedynie do szkoły i takto cały czas w domu.Przytyłem strasznie dużo i zrobiłem się poprostu gruby.Prosiłbym Was żebyście mi pomogli.Chciałbym żebyście ułożyli mi dietę ponieważ sam nie potrafię.Rozpisali jakieś ćwiczenia na siłowni.Czy jeszcze coś do tego.Kupiłem w sklepie kulturystycznym tabletki Thermo Speed Extreme czy jakoś tak na spalanie tkanki tłuszczowej.Zakupiłem także tabletki na zmniejszenie łaknienia w aptece polecane przez sprawdzoną farmaceutkę.Proszę Was o pomoc.Wcześniej ważyłem 70 kg a teraz 97.Naprawdę wiele przytyłem przez ten zabieg i nie wiem jak teraz zrzucić te zbędne kilogramy tłuszczu i nabrać troszkę masy mięśniowej.Poradźcie.Z góry dziękuję Wam za pomoc...   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 19 lat/29 marca 20 skończę   Waga: 97 kg   Wzrost: 180 cm   Obwód klatki: 102 cm wydech/ 105 wdech   Obwód ramienia: 34 cm   Obwód talii: 104 cm wydech/ 100 cm wdech   Obwód uda: 65 cm   Obwód łydki: 41 cm   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: Duży, zbyt duży.   Aktywność w ciągu dnia: Szkoła.   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Obecnie nic.   Odżywianie: Zbyt dużo słodkiego i tłustego.Fast foody i jadanie przed snem.Dojadanie między posiłkami.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: Nie ma.   Stan zdrowia: Zdrowy.   Preferowane formy aktywności fizycznej: Mam możliwość biegania, chodzenia na siłownię, basen, trenowania sztuk walki.4 dni w tygodniu poza domem i codziennie w domu.Czas...ok. 2 godzin.Byle pomogło.   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Mam Thermo Speed Extreme ale nie biorę.Kupiłem i czekają.   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Zależy jakie.   Stosowane wcześniej diety: Brak.
Obwód tali miało być na odwrót...104 cm wdech a 100 cm wydech.
1199574289000
laska667
Wysłana - 06 stycznia 2008 00:09
a moze najpierw skoczylbys do dzialu odzywianie i trening...??? daj cos z siebie ,wysil sie a inni napewno ci pomoga.Bo wiesz 5 przeczytanych posto i 2 wyslane to kpina !!!na forum masz wszystko pozdro
Zmieniony przez - laska667 w dniu 2008-01-06 00:10:24
A i na pocz. zacznij od jakiejś zbilansowanej diety a dopiero po jakimś czasie o ile ćwiczysz siłowo możesz się zastanowić nad czymś bardziej restrykcyjnym (skd, skd itp)
Zalogowałem się niedawno i nie wiem co może być dla mnei dobre a co nie.Nie to że nie chce mi się szukać ale nie wiem bo długi czas nic nie trenowałem ani żadnego większego ruchu nie miałem i jadłem to co mama ugotowała i to co sam przyrządziłem.Także nie wiem co może być dla mnie dobre a co nie...
1199575314000
Blast_th
Wysłana - 06 stycznia 2008 00:24
A co do siedzenia w domu po kontuzji to coś o tym wiem :P bez pomocy się nie tyje. Oblicz sobie zapotrzebowanie kcal potem jedź na swoim zapotrzebowaniu przez jakiś czas , obserwujesz reakcje, potem obcinaj kcal o 200 jak nic to o 300 dojdź na maks do -500 Zajrzyj w podobne posty. Dobierz odpowiednie produkty, fast foody słodycze biały chleb obiadki mamy :P out I do tego ruch. Połącz aeroby + trening siłowy Cierpliwość i będą efekty :) cudów nie ma...
1199575447000
Blast_th
Wysłana - 06 stycznia 2008 00:27
Oj lenistwo się szerzy ... Oblicz sobie zapotrzebowanie. Wzór masz w pierwszym osobnym linku ( wszystko wyjaśnione). Potem proponuje przyjąć : od 1.6-2g białka na kg masy ciała 25-35 % z tłuszczy A reszta węgle musisz poczytać bo inaczej nic nie będziesz kumał
1199575657000
CroX88
Wysłana - 06 stycznia 2008 00:28
Blast_th mógłbyś odezwać się do mnie na gg?Chciałbym żebyś mi po koleji na spokojnie pomógł i wytłumaczył wszystko bo przeczytałem 2 posty z tych co mi dałeś linki i ja tam 3/4 pojęć nie rozumiem :(
1199575711000
Skalar.
Wysłana - 06 stycznia 2008 10:18
Wpisuj w google i czytaj ich definicję
If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects. Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -
1199611105000
CroX88
Wysłana - 06 stycznia 2008 12:53
Skalar. to by zajęło wieki...więcej czasu ogółem by mi zeszło szukanie definicji i zrozumienie tego niż same ćwiczenia...