Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Proszę o POMOC - ból po treningach z prawej strony ciała...

Adi_78

Wysłana - 16 czerwca 2009 13:16    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam
Jestem nowy , mam nadzieje ze dobrze trafiłem.
Bardzo Was prosze o pomoc.
Sytuacja wygląda tak:
od 1.03 marca wprowadziłem diete - zbiłem ok 14kg <w 3,5miesiaca> Oczywiscie wszystko poparte cwiczeniami:
5 lub 6x w tygodniu mniej wiecej tak:
a) 5-6x bieg tygodniowo ok 30-35km /tydzien
b) pilka nozna halowa 2x 2h /tydzien
c) basen 1x1h /tydzień
Od miesiaca dodatkowo troszeczke siłowni
do tego codziennie robiłem ok 80-100brzuszków ale takie standartowe proste.
W zeszłym tygodniu: środa , piątek , sobota - pierwszy raz ćwiczyłem na 3różnych ławeczkach skośnych , tak w sumie po 100 brzuszków w jeden dzień
w niedziele nie ćwiczyłem
NAJWAZNIEJSZE - CO SIE STAŁO :
wczoraj w ciagu dnia lekko czułem cos jakby zakwasy po prawej stronie ciala wzdluz zeber , i po prawej stronie miesni gornych brzucha
poszedłem ok 21 biegać z koleżanką - biegalismy ponad 1h , i juz po paru minutach biegu zaczalem odczuwac bol wlasnie po tej stronie - jak na moj gust bol jak przy zakwasach.
Wykapalem sie polozylem i... latwo zgadnac - rano ciezko mi bylo ulezec na boku , ciezko bylo sie podniesc z lozka. Wsiadlem do auta , oparlem sie o prawe boczne trzymanie fotela , zawylem z bolu !!
Boli mnie niemilosiernie JEDNA STRONA - PRAWA ! Jak:
-dotykam
- oddycham gleboko
to jeszcze mocniej !! czuje ze chyba mam lekko podwyzszona temperature , posmarowalem sie KETANOL ZELEM i jest lepiej !
Co to może być ? co robić ?
Bardzo Wam dziekuje za wszelka pomoc - bolalo niemilosiernie , KETANOL ZEL po wsmarowaniu czuje ze pomogl , jestem po prostu obolaly , jak sie schylam , glebiej oddycham albo dotkne , lekko szturchne z boku po prawej 10-12cm ponizej pachy to boli , z tylu , z przodu po prawej to samo.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:54 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - BCAA Mega Caps

CENA: 79.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł
Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

jogger

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:54    Edytuj Cytuj
Wygląda na stan zapalny po lekkim naderwaniu zaczepów mięśnia prostego brzucha. Smarowanie pomaga odprowadzać płyny pozapalne, które są przyczyną bolesności, a do tego bierz Voltaren Acti, z tym że po 5-6 jednorazowo (są bezreceptowe i mają tylko po 12.5mg więc są za słabe pojedynczo)

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Adi_78

Wysłana - 16 czerwca 2009 14:58    Edytuj Cytuj
bardzo Ci dziekuje :) !
Jak sadzisz - ile dni powinienem odpuscic trening i czy za kilka dni mozna wrocic do delikatnych biegow , pilki nożnej , plywania , bez robienia brzuszkow ... ?

Adi_78

Wysłana - 16 czerwca 2009 15:15    Edytuj Cytuj
... wlasnie skoczylem do Apteki kolo mnie skonczyl im sie Voltaren Acti , babeczka polecila mi cos NAPROXEN (200mg) , 3tabletki =600mg na dobe

mobin2x

Wysłana - 16 czerwca 2009 17:11    Edytuj Cytuj
na jakieś 10-14dni sobie odpuść jakiś ciężkich ćwiczeń jak siłownia.. a jak nie przestanie boleć.. to idź do lekarza... albo od razu się do niego wybierz...

jogger

Wysłana - 16 czerwca 2009 17:33    Edytuj Cytuj
Naproxen raczej dużo nie da, gdyby ci dała jakiś środek z diklofenakiem... a tak spróbuj jeszcze w kolejnej aptece. Oczywiście póki boli masz wolne a potem brzuszki zaczynasz z dolnego pułapu i dokładasz stopniowo, bez pośpiechu.

"Wszystko jedno gdzie się żyje,
Raz się chudnie, raz się tyje..."
Ekspert -

Fighter P.

Wysłana - 16 czerwca 2009 18:24    Edytuj Cytuj
Wydaje mi się, że masz złą technikę wykonywania brzuszków, lub po prostu nadwyrężyłeś sobie coś.

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proszę o POMOC - ból po treningach z prawej strony ciała...

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.