Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Prosba o pomoc w dopracowaniu diety

paterskas

Wysłana - 20 lutego 2010 21:00    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam
Zwracam sie z prosba, glownie do Moralesa, (bo obserwujac forum zauwazylem ze ma duza wiedze i orientuje sie w tym temacie) o pomoc w korekcie diety.

1.7.00
2 jajka, oliwa z oliwek

2.9.35
100g kurczaka, orzechy

3.11.45
100g kurczaka, orzechy

4.14.00
100g kurczaka, orzechy

5.16.30
100g kurczaka, 50g kaszy gryczanej

6.20.30
100g kurczaka, 50g kaszy gryczanej

7.22.30
Twaróg półtłusty, oliwa z oliwek

Oczywiscie do kazdego posilku poza 5 i 6 dodaje wazywa, a do sniadania owoce (banan lub jablko).

Głównie chodzi o to, ze jedzac w takich ilosciach jak podane mam wrazenie przepelnienia zoladka. Poza tym waga nie schodzi. Co skorygowac?? Zmniejszyc ilosc posilkow, porcji??

Waga: 68,5

Wzrost: 168

Obwód klatki: 105

Obwód ramienia: 38

Obwód talii: 86

Obwód uda: 51

Obwód łydki: 36

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 14%

Aktywność w ciągu dnia: Szkoła, trening judo(pn, śr, pt), siłownia(wt, czw.)

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Judo-5,6 razy w tyg ( w tym 2 razy na silowni)

Odżywianie: Staram sie odzywiac wg. 10 wskazowek zywieniowych

Cel: szybka redukcja

Ograniczenia żywieniowe: -

Stan zdrowia: wszystko ok

Preferowane formy aktywności fizycznej: judo, możliwość wprowadzenia aerobow 3 razy w tyg

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: -

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: nie planuje

Stosowane wcześniej diety: 10 wskazowek (z pewnymi odstepstwami)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 20 lutego 2010 22:32 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 20 lutego 2010 22:32    Edytuj Cytuj
No i nie zejdzie Ci dużo z wagi, bo ciała masz niewiele Poza tym 14%bf to nie tak znowu dużo i tu już trzeba pokombinować przy treningach żeby niżej zejść.
Dodaj treningi siłowe, bo one są najlepszym sposobem na kształtowanie sylwetki. Dodatkowo może być oczywiście trening judo. Czyli masz 3x judo i powinieneś mieć 3x siłownia - FBW.
I nie sugeruj się wagą i cyferkami tylko tym, co widzisz w lustrze. Twoja dieta wygląda całkiem nieźle.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

paterskas

Wysłana - 21 lutego 2010 12:47    Edytuj Cytuj
Trening silowy jest 2 razy w tygodniu, ale moge do tego dorzucic treningi w sobote.

To 14% bylo mierzone tak z pol roku temu na awfie wiec wynik byl dokladny, aczkolwiek byl on mierzony przy wadze 67kg wiec pewnie poza miesniami przybylo troche bf'u.

Sugeruje sie glownie wygladem w lustrze, jednak musze tez zwracac uwage na to ile waze, poniewaz startuje w kategorii 66 a zalezy mi na tym zeby nie zrzucac wagi z wody poprzez glodzenie sie.

paterskas

Wysłana - 23 lutego 2010 14:52    Edytuj Cytuj
Morales jakie treningi proponujesz dodac?? MOje treningi silowe w tygodniu sa calkowicie uzaleznione od trenera, gdyz jestesmy w okresie przygotowawczym przed startami( sa to 4 obwody po 13 cwiczen, po 20s na cwiczenie. Miedzy innymi wyciskanie, dociag, wskok z przysiadu na podwyzszenie, brzuch itp). Jedynie w sobote moge dodac jakis trening wg wlasnego uznania, niestety nie dysponuje zbyt duza iloscia sprzetu. Mam jedynie 2 hantle po 10kg, dwie po 5kg, drazek. Nie wiem czy to odpowiedni sprzet, bo nie mam pojecia jaki trening masz na mysli.

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 23 lutego 2010 15:17    Edytuj Cytuj
A spróbuj dodać HIIT w sobotę. Bo chodzi o to, że masz już jakiś plan treningów i nie bardzo widzę sens dodawania dnia siłowego bez korekty całego planu.

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

paterskas

Wysłana - 23 lutego 2010 15:24    Edytuj Cytuj
Z dodaniem HIIT nie bd zadnego problemu. Snieg juz topnieje wiec zrobie biegowy.

paterskas

Wysłana - 27 lutego 2010 20:23    Edytuj Cytuj
W sumie dietke trzymam od tygodnia, ale przez ten tydzien zeszlo mi 200g z wagi. Chcialbym zejsc z waga przynajmniej do 66, wiec co robic, obcinac kalorie??

W soboty dodalem HIIT- 7 interwalow (15s sprint, 30s trucht)

paterskas

Wysłana - 27 lutego 2010 21:52    Edytuj Cytuj
W sumie dietke trzymam od tygodnia, ale przez ten tydzien zeszlo mi 200g z wagi. Chcialbym zejsc z waga przynajmniej do 66, wiec co robic, obcinac kalorie??

W soboty dodalem HIIT- 7 interwalow (15s sprint, 30s trucht)

Zalezy mi na tym, aby zejsc na wadze ze wzgledu na to ze na koniec marca mam start i jezeli waga na diecie mi nie zejdzie bd musial zbijac z wody glodzac sie, co moze spowodowac znaczne spowolnienie mojego metabolizmu.

Co mozesz mi poradzic?

paterskas

Wysłana - 05 marca 2010 15:07    Edytuj Cytuj
Ponawiam swoje pytanie, gdyz bardzo zalezy mi na odpowiedzi.

Co zrobic, by waga zaczela schodzic?? Praktycznie od 2 tyg stosuje sie do diety i w wadze jest niewielka roznica. Treningi oczywiscie jak wczesniej pisalem, posilki tak jak w diecie. Co zmienic?

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prosba o pomoc w dopracowaniu diety

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.