Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 4564 razy
słowa kluczowe: proporcje  sylwetki 
Autor

Proporcje sylwetki

longrunner

Wysłana - 15 listopada 2005 12:36    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

hmm HELP,

oto rysunek moich proporcji. generalnie chodzi o to, ze mam waska obrecz barkowa - czyli waskie ramiona, dosyc mocno opadajace w dol
oznacza to rowniez waska klatke piersiowa - 96cm
przy wzroscie 178 i talii 78 wyglada to po prostu... chudo

czy mozecie mi podpowiedziec jak moge polepszyc ta sytuacje?

keep on running!
Staraj się być najlepszy, rób więcej niż możesz, a będziesz panem samego siebie.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 15 listopada 2005 14:09 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Olimp - Chela MZB Sport Formula

CENA: 41.00zł
Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Tyka

Wysłana - 15 listopada 2005 14:09    Edytuj Cytuj
idź na siłownię i buduj masę mięśniową - proste
Ekspert -

longrunner

Wysłana - 15 listopada 2005 14:20    Edytuj Cytuj
co za niespodziewana odpowiedz...
myslalem raczej o jakichs hmm bardziej konkretnych wskazowkach typu
rob to, nie rob tego (np szrugsow)
postaw na deltoidy a i klatke, mozesz sobie darowac skosne itd ;)

keep on running!
Staraj się być najlepszy, rób więcej niż możesz, a będziesz panem samego siebie.

Tyka

Wysłana - 15 listopada 2005 14:30    Edytuj Cytuj
przecież na razie w ogóle nie masz masy wiec żadne sugestie szczegółowe nie mają sensu - rób podstawowe, wielostawowe ćwiczenia : przysiady, martwe ciągi, wyciskania w leżeniu i staniu, podciągania na drążku, pompki na poręczach, wiosłowania i tyle
absolutnie nie baw się w żadne ćwiczenia izolowane (np. na tylny akton mm. naramiennych albo na zewnętrzną głowę bicepsu ) bo do niczego nie dojdziesz
Ekspert -

longrunner

Wysłana - 15 listopada 2005 14:54    Edytuj Cytuj
dzieki

keep on running!

longrunner

Wysłana - 22 listopada 2005 23:20    Edytuj Cytuj

tyka aktualnie wyglada to tak
moim zdaniem musze zadbac o calosc z ukierunkowaniem na gorna i zewnetrzna czesc klaty, naramienne i motyle
a ty co o tym sadzisz?

przy okazji, ktos ostatnio powiedzial mi ze moj wzrost (178) i aktualna waga ~75 to nie ektomorfik. mozesz rozwiac moje watpliwosci na podstawie materialu pogladowego? ;)

keep on running!

longrunner

Wysłana - 22 listopada 2005 23:26    Edytuj Cytuj

i tyl

keep on running!

Tyka

Wysłana - 23 listopada 2005 08:22    Edytuj Cytuj
w 110% podtrzymuję swoją poprzednią opinię, czyli :

rób podstawowe, wielostawowe ćwiczenia : przysiady, martwe ciągi, wyciskania w leżeniu i staniu, podciągania na drążku, pompki na poręczach, wiosłowania i tyle
absolutnie nie baw się w żadne ćwiczenia izolowane (np. na tylny akton mm. naramiennych albo na zewnętrzną głowę bicepsu) bo do niczego nie dojdziesz
Ekspert -

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 23 listopada 2005 08:26    Edytuj Cytuj
ale wcześniej przydałoby się chyba zrobic jakąś ogólnorozwojówke, przygotować mięśnie do wysiłku, prawda?

Tyka

Wysłana - 23 listopada 2005 08:56    Edytuj Cytuj
odpowiedz oficjalna - tak, lepiej najpierw poćwiczyć ogólnorozwojowo aby sobie krzywdy ciężarami nie zrobić

odpowiedź nieoficjalna - shut da f*** up and train

mówi się że byle by nie przeginać z intensywnością treningu (liczbą ćwiczeń, serii, powtórzeń a przede wszystkim z ciężarem) i powinno być okay ....

moje zdanie jest takie - wiele zależy nie tylko od kondycji ale i od siły danej osoby

jak nie umiesz zrobić 10 pompek to w ogóle nie myśl nawet o wyciskaniu na klatkę

jak nie umiesz się podciągnąć ani razu to nie zaczynaj ćwiczyć na siłowni a naucz się najpierw tej prostej czynności

jak nie umiesz zrobic ani jednego przysiadu na jednej nodze to naprawdę prostowanie nóg na maszynie jest bez sensu

najpierw naucz się właściwie używać swojego ciała i przemieszczać je we wszystkich płaszczyznach przy wykorzystaniu siły własnych mięśni, potem dopiero bierz się za ciężary ....

no ale wiem i tak że to są herezje których nikt nie posłucha hehehehe ....

dawniej w początkach kulturystyki nie wpuszczano do pierwszych klubów takich którzy nie potrafili wycisnąć poprawnie na ławce płaskiej swojej wagi i podnieść podwójnej wagi w martwym ciągu - kazano im robić ćwiczenia ogólnorozwojowe najpierw hyhy

więc zatoczywszy duże koło myśląc głośno (lub raczej pisząc głośno) przyznaję Ci Jakryc rację

Zmieniony przez - Tyka w dniu 2005-11-23 08:59:10
Ekspert -

jakryc ZASŁUŻONY

Wysłana - 23 listopada 2005 09:05    Edytuj Cytuj
ja akurat jestem bardzo silny i wytrzymały, jak na swoją normalna masę mieśniową.

ok, to w takim razie od czego powinna zacząć/wznowic swoja przygodę z żelastwem osoba względnie silna i sprawna?

i druga sprawa, czy w przypadku treningów obwodowych ma znaczenie czy zaczynamy trening od górnych, czy od dolnych partii?

Odpowiedzi jest na 5 stron.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Proporcje sylwetki

Strony:  pierwsza  2  3  4  5   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.