Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Proszę o radę. Trenuję siatkę i od roku chodzę na siłownię. Postanowiłem zapodać coś na suchą masę bo nie interesuje mnie 'wodnisty kloc'Słyszałem że te dwa środki są dobre w takim celu.Mam do nich dostęp tylko chciałbym wiedzieć ile ampułek muszę kupić na cykl? Czy jeśli będę je strzelał co 3 dni to efekt będzie o wiele słabszy niż jak bym brał co 2 dni? Jakie suplementy do tego(w czasie cyklu i po nim)?   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 23   Waga: 87   Wzrost: 190   Obwód klatki: 108   Obwód ramienia: 39   Obwód talii: --   Obwód uda: --   Obwód łydki: --   Staż na siłowni: 1 rok   Ilość spożywanego białka: --   Ilość spożywanych węglowodanów: --   Ilość spożywanych tłuszczów: --   Opis przebytych cykli sterydowych: --   Trening: --   Cel cyklu: sucha masa   Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: ---   Poziom BF%: ---   Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): ---   Stan zdrowia: bardzo dobry   Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia: ----   PPM podstawowa przemiana materii: --   Wyciskanie leżąc (MAX): --   Martwy ciąg (MAX): --   Przysiad (MAX): --
ankieta jest po to żeby ja wypełniać a nie wklejać praktycznie pustą
Ekspert -
1268946309000
garbus87
Wysłana - 18 marca 2010 22:35
przepraszam ale pisałem w niej co tylko wiem, nie sprawdzałem ile wycisnę na maxa itp.., jeśli chodzi o dietę to nie pozwalam tylko żeby poziom dziennego spożycia białka nie spadał poniżej 150 g, no i ograniczam jak tylko mogę spożywanie tłustych posiłków do minimum.
1268948153000
Aras84
Wysłana - 18 marca 2010 22:54
150 g białka przy Twojej wadze zwłaszcza na cyklu to dużo za mało bez liczenia węgli suchego mięcha nie zrobisz pomierz się chociaż dokładniej
Ekspert -
1268949251000
garbus87
Wysłana - 18 marca 2010 23:12
w talii 89, w łydce 40 i w udzie 60 nie wiem jak aktualizować ankietę;/
1268950363000
samo2
Wysłana - 18 marca 2010 23:18
za wczesnie na sterydy jakiekolwiek, tym bardziej 2środki teść + nandro, załamiesz sie po cyklu jak kuśka nie stanie nawet po przeprowadzonym pct, zeby sie za coś brać trzeba miec podstawy u ciebie wyraźnie ich brak, zastanów sie zanim zrobisz sobie kuku.
VENI VIDI VICI
1268950729000
60thplace
Wysłana - 18 marca 2010 23:24
napisz nowa, to jest forum na ktorym dostaniesz rade, a nie z***e za powielanie postow :)
edit: i zastanow sie czy chcesz osiagnac cos w tej siatkowce, bo jesli grasz dl aprzyjemnosci to bardziej przyloz sie do kulturystyki pod wzgledem zarcia/treningu, inaczej ssa nie ma sensu
Zmieniony przez - 60thplace w dniu 2010-03-18 23:25:41
Znawca -
1268951051000
garbus87
Wysłana - 19 marca 2010 04:43
super.dzięki panowie za zimny prysznic ale nie zapominajcie że jeśli będę chciał wziąć To to tak się stanie...chcę tylko rady jak to zrobić najlepiej. a skutki uboczne to już mój problem
1268970220000
Aras84
Wysłana - 19 marca 2010 07:26
dostałeś radę - przyłożyć się do michy bez tego nie osiągniesz swojego celu i każdy tu to wie, dlatego nikt nie daje rozpiski, ale jak sądzisz inaczej to oczywiście wbijaj, przecież nikt Ci nie zabrania
Ekspert -
1268979964000
garbus87
Wysłana - 19 marca 2010 23:38
dziękuję serdecznie. nie tego się spodziewałem , ale no cóż...