Mam prośbę. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto stosuje/stosował ten lek w dłuższym okresie czasu (pół roku, rok)? Jak skuteczny jest ten lek? Mam problem z włosami - robią mi się zakola (proces ten trwa już kilka lat). Dermatolog poleciła mi ten lek, ale jest trochę drogi i chciałbym najpierw wiedzieć czy jest skuteczny. Od dłuższego czasu stosuje Piloxidil, ale nie widzę za bardzo efektów.
Proszę o porady i z góry dziękuję za wszystkie informacje o Propecii i efektach kuracji.
Z uwagi na znacznie niższe koszty polecam Proscar - zawiera 5 mg finasterydu w jednej tabl. Pojedyńczą tabletkę dzieli się na cztery części i uzyskuje efekt identyczny jak w przypadku Propecii. Stosuję Proscar w powyższy sposób od ponad roku, efekty są jak najbardziej widoczne, po 4-5 miesiącach zaczęły sie pojawiac włosy które wypadły kilka lat wcześniej. Dobrze jest również wspomagac się suplementami dostarczającymi cynk w ilościach 15 mg/dzień, dajmy na to Vitapil, Skrzypowita... Należy jednak pamiętac, że odzyskac można włosy do pięciu lat wstecz, nic nie pomoże stosowanie finasterydu u czterdziestolatka, który wyłysiał w liceum.
1202217917000
MaT_05
Wysłana - 05 lutego 2008 16:18
Ale z tego co czytałem to Proscar nie jest lekiem stricte na wypadanie włosów (no i chyba działa negatywnie na inne , ważne dla mężczyzn sprawy). A Propecia jest chyba lekiem typowo na włosy. Chociaż z tego co czytałem to działają podobnie, więc już sam nie wiem. Ale jeżeli miałbym stosować to wolałbym jednak zacząć od Propecii, dlatego proszę kogoś kto ją stosował o jakieś informacje.
Proscar jest lekiem na przerost prostaty, zawiera 5 mg finasterydu. Propecia jest lekiem na łysienie androgenne, zawiera 1 mg finasterydu, Oba leki poza finasterydem zawierają jedynie wypełniacze. Wiosek: dzieląc Proscar na 4 części (cierpliwi mogą posłużyc się wagą aptekarską i dzielic na pięc) uzyskujemy działanie IDENTYCZNE do Propecii, zaoszczędzając ok. 300 PLN.
1202238626000
shelong
Wysłana - 06 lutego 2008 16:36
zamiast proscaru to lepiej duasteryd a miejscowow polecam dermena szampon kiedys widzialem wyniki stosowania to pacjenci byli zadowoleni ale prawda taka ze jak ma wypasc to wypadnie jedynie mozna to odwlec w czasie troche
1202312196000
MaT_05
Wysłana - 07 lutego 2008 14:15
Dzięki za odpowiedzi. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że włosy i tak wypadną, ale wolałbym aby to stało się później niż wcześniej, bo nie wiem czy będę się sobie podobał bez włosów :) A dopiero co innym :P
Czytałem na forum, że nie ma dowodów (potwierdzonych badaniami), że Propocia działa na zakola. Dlatego wciąż proszę o info kogoś kto stosował ją na taki typ łysienia.
1202390154000
krzykacz KULTURYSTYKA.PL
Wysłana - 09 lutego 2008 23:29
Dutę ciężej zdobyć.
doping & zdrowie
Ekspert -
1202596175000
Gibaaa
Wysłana - 25 stycznia 2009 11:32
Działa...Po 3 miesiącach widac odrastające włosy na zakolach..
giba
1232879579000
fox19
Wysłana - 08 lutego 2009 21:24
Ja mam pytanie do Gibaa,czy mógłbyś się odezwać na nr gg 10654966. Chciałbym pogadać o tej propeci. Pozdrawiam