Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Siema, Przygotowuje się do pierwszego cyklu. Zaopatrzyłem się w: 20ml Testo Propionate, 10ml Nandro Decanoate ( oba z PHOENIX LAB) oraz Stanazolol 100tab x 10mg. Dietę trzymam od 2 lat, teraz wchodzę na dietę masową 3500kcal (25%biał,25%tłusz,50%węgl). Do tego BCAA, L-Glutamina, Białko oraz Aminokwasy. Do Was kieruję pytanie jak to wbijać oraz wcinać, jak i czym i jaką ilością się odblokowywać. Ponieważ jest to mój pierwszy cykl odkąd trening i dieta wygląda jak należy ( czyli od 2lat), chcę to zrobić prawidłowo. Od dila dostałem rozpiskę aby wbiajć propa 0,5ml co 2 dni, a decę 1 ml co 3 dni, a potem zjeść wino i się odblokować. Wolę jednak zasięgnąć opinii profesjonalistów w temacie i dopiero wtedy rozpocząć cykl. Z góry dzięki za odpowiedź.   Płeć: Mężczyzna   Wiek: 26   Waga: 76   Wzrost: 175   Obwód klatki: nie mam metra   Obwód ramienia: nie mam metra   Obwód talii: nie mam metra   Obwód uda: nie mam metra   Obwód łydki: nie mam metra   Staż na siłowni: 2 lata bez przerw ( wcześniej "z doskoku")   Ilość spożywanego białka: 25%   Ilość spożywanych węglowodanów: 50%   Ilość spożywanych tłuszczów: 25%   Opis przebytych cykli sterydowych: To będzie pierwszy po 2 latach ćwiczeń i opanowaniu diety. wcześniej nieumiejętnie wrzuciłem coś 2 razy.   Trening: Na masę, 4xtyg   Cel cyklu: Sucha masa   Odstęp czasowy od ostatniego cyklu: ponad 2 lata   Poziom BF%: nie znam   Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy): ekto który przytył a potem ciężkimi treningami zgybił 20kg   Stan zdrowia: B.dobry ( właśnie odbyłem wszystkie kompleksowe badania)   Sklonność do łysienia lub porostu owłosienia: bez   PPM podstawowa przemiana materii: nie znam   Wyciskanie leżąc (MAX): 90 kg   Martwy ciąg (MAX): 110 kg   Przysiad (MAX): 115 kg
Jak dla mnie sam prop ew z winem jest ok:)Dece zostaw na potem:)
Znawca -
1264074820000
GREGOR_ian SECOND
Wysłana - 21 stycznia 2010 12:53
to wez sobie tego samego propka przez 7 tyg 50-100mg ed2 i osiagniesz tyle samo co na polaczeniu tych 3 srodow w pierwszym cyklu.
BORN TO WIN.
Ekspert -
1264074817000
Aras84
Wysłana - 21 stycznia 2010 12:53
za mało propa do deki deka to na razie zły pomysł dawkowanie Ci ktoś rozpisał z dupy po ile gram/kg wyjdzie B/T/W? zdobądź jakoś miare i się pomierz
Ekspert -
1264074819000
Kurosaki
Wysłana - 21 stycznia 2010 12:54
1 środek Ci styknie na pierwszy cykl i słabą masz tę dietę ,że przez 2 lata takie wyniki masz
redukcja. on
1264074845000
maarcin91
Wysłana - 21 stycznia 2010 12:56
na pierwszy cykl meta lub prop, może byc razem.
dece zostaw na później, za wcześnie na nią.
Znawca -
1264075011000
ks29
Wysłana - 21 stycznia 2010 13:06
Czasem sie zastanawiam ile jeszcze osob bedzie pytac co na 1 cykl... Przeciez co trzeci temat na tym forum to co na 1 cykl. Ludzie myslenie nie boli 1-8 prop 100 mg e2d do tego sensowna dieta i koniec tematu. Pozdro
1264075603000
TonyBulked
Wysłana - 21 stycznia 2010 14:32
Dzięki wszystkim za szybka odp. Musiałem wybyć z domu, a nie spodziewałem się że tak szybk dostane odpowiedz. GREG: Czyli wg Ciebie nic z tego co mam do tego propa nie dorzucać? ( wbijać prop 0,5 czy 1ml co 2 dni? Kurosaki: Dieta dobra, rozpisywana od dawna przez trenera/dietetyka, z tym że jak napisałem wcześniej robiłem sporą redykcję (20kg), teraz osiągnąłem satysfakcjonującą wagę i ilość tłuszczu i lecę z masą... Ks29: Chyba nie przeczytałeś dokł postu, ja nie pytam się co na pierwszy cykl, zapytałem jak dawkować powyższe środki ma pierwszy poważny cykl.
Jeszcze jedno pytanko: Co lepsze na odblok clomid czy nolwa i ile tego po tym co wezmę...
Z góry dzięki wszystkim za odp <ok>
Evolution, competition, progress!
1264080772000
nolvadex40
Wysłana - 21 stycznia 2010 14:34
100mg e2d starczy w zupełnosci.Clomid na odblok,nolve mniej tylko pod reką.
Znawca -
1264080846000
ks29
Wysłana - 21 stycznia 2010 14:40
Rozumiem ale niepotrzebnie moze tak wyjechalem ale ostatnio przegladajac forum co chwila temat od jakiegos typa 34 w lapie 60 kg wagi i pytanie co na 1 cykl. Wiec jesli cie urazilem to sory. Tak jak chlopcy pisza 1-8 prop 100mg e2d starczy chyba ze chcesz cos dorzucic to moze byc metka ale nie wiem czy jest sens za o tej porze bo skonczysz cykl a nam sie lato bedzie zblizac he he i pewnie bedziech chcial sie wycicnac Odblok 3 dni po ostatnim strzale propa 100 mg clomidu przez 2 dni na noc. Pozniej do przez ok 2 tyg po 50 mg na noc. Mozesz zrobic zejscie propem w ostatnim tyg do 50 mg e2d. Pozdro
1264081245000
TonyBulked
Wysłana - 21 stycznia 2010 14:40
Czyli tak zbiorczo: Polecacie lecieć samego propa? Czy dorzucić do niego któryś z tych środków który mam? Być może nie potrzebie wy***ałem się z hajsu, aż na 3 rzeczy...Dil doradził mi że przy moim stażu, masie do wzrostu, trzymanej diecie jak i celowi masy polecieć te 3 albo przynajmniej deca z proprem. A tu widze jednak inne opinie. Co do tego odbloku to ile tego zjeść trzeba, bo jedni mówią że 10 tab styknie drudzy że 30, a dil że 5 paczek