SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Problemy z libido i cykl z propa.

temat działu:

Doping

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1615

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

22

Waga

88

Wzrost

188

Obwód ramienia

31

Obwód klatki

110

Obwód uda

60

Obwód talii

90

Staż na siłowni

5 lat

Dieta (przedstaw ilość spożywanego białka, węglowodanów i tłuszczy)

3000kcla zbilansowana

Ile i jakie przebyte cykle sterydowe

Wiosna 2014: dianabol + enan tescia, jakieś 2-3 miesiące Styczen 2015:Deca+mietki+testomixy i na zejście z cyklu propa, 3 miesiące

Opisz swój plan treningowy

Cel cyklu

Ostatni cykl i odstęp czasowy od jego zakończenia

Ostatni cykl styczen-kwiecień 2015

Poziom BF% (tkanki tłuszczowej)

15

Tendencja do tycia/chudnięcia (typ budowy)

raczej do chudnięcia

Stan zdrowia

Bardzo dobry

Skłonność do łysienia lub porostu owłosienia

PPM (podstawowa przemiana materii)

Wyniki siłowe w 3 głównych ćwiczeniach (klatka, martwy ciąg, przysiad ze sztangą)

80/-/115
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 22 lat Na forum 166 dni Przeczytanych tematów 210
Cześć,
Jakoś od września 2017 mam słabe libido, wzwody tak na 50% i ogólnie coś nie gra w tych sprawach. Dziwne że nagle wystąpiły takie problemy po ponad 2 latach przerwy od bomby a wszystko było dobrze. Byłem u Urologa, zrobił USG i stwierdził że z jajkami wszystko jest w porządku. Robiłem badania i wyniki takie:

Badanie/Wynik/Jednostka/ Norma
FSH | 2,70 | mIU/ml 1,50-12,40
LH | 6,51 | mIU/ml 1,70-8,60
Estradiol | 31,25| pg/ml 11,30-43,20
Progesteron |0,34 | ng/ml 0,2-1,38
Prolaktyna |10,70 | ng/ml 4,04-15,20
Testosteron |759,50| ng/dl 249,00-836,00

Wszystko w normie, może tylko progesteron i FSH przy dolnej granicy więc do zmiany i estradiol troche do zbicia? (jak myślicie)
Zastanawiam się nad wjechaniem na delikatnym cyklu z propa i później porządny odblok. Proszę o porady bo chciałbym ruchać normalnie :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6733 Napisanych postów 60000 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 490931
Jak wygląda Twoje życie - praca/trening/dieta/odpoczynek/regeneracja/stres/używki/sen..?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Szacuny 3978 Napisanych postów 67981 Wiek 42 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 551306
Za młody jesteś na leczenie propem . Zreszta testa masz Ok wiec to nic nie pomoże
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 22 lat Na forum 166 dni Przeczytanych tematów 210
Jeśli moje życie chodzi to też wszystko jest w normie. Wiadomo każdy ma tam trochę stresu ale nie narzekałbym na to. Pracuje dorywczo, spokojna praca. Jem zdrowo i jestem w dobrej formie/kondycji. Siłownia to dla mnie dodatek bo zajmuje się sztukami walki i trenuje codziennie od pon do piątku. Nie czuje się przemęczony a dodam tylko że jak przechodziłem przygotowania (13 jednostek treningowych w tygodniu) i byłem zajechany 100% to i tak zawsze na sex ochota była i sprzęt działał. Papierosów nie pale, pije bardzo rzadko, czasami trawka ale pale już z 6 lat i też nigdy kłopotu nie sprawiała. Podsumowując mój tryb życia to nie doszukiwałbym się w nim problemu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6733 Napisanych postów 60000 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 490931
Jeśli tak jest to tutaj wsio OK. j/Flex, młody jesteś test wysoko, pozostałe wyniki OK, więc nie tutaj tkwi przyczyna. Coś na potencje brałeś?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 22 lat Na forum 166 dni Przeczytanych tematów 210
Jak zarzuciłem kiedyś Sildenafil to bylo w miare no ale bez jaj 22 lata mam i nie będę na wspomagaczach lecieć w tym wieku. Z głową też nie mam raczej problemu. Co tu robić bo juz za długo to trwa :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6733 Napisanych postów 60000 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 490931
Konkretnie - dałes viag i trybiło czy nie trybiło..?

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 22 lat Na forum 166 dni Przeczytanych tematów 210
Trybiło ale wiem że nawet bez wiatry bylo lepiej ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 22 lat Na forum 166 dni Przeczytanych tematów 210
Jakieś pomysły może jeszcze jakieś badania zrobić ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6733 Napisanych postów 60000 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 490931
Nie masz już wielkich ruchów, wszystkie potrzebne badania zrobiłeś i są w normie, żaden endo/andro/uro nie przepisze leków bo nie ma podstaw.


dojambla
Z głową też nie mam raczej problemu. Co tu robić bo juz za długo to trwa :(



Tutaj leży problem, podłoże psychosomatyczne/psychogenne. I w tym kierunku bym poszedł.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 34 Napisanych postów 1479 Wiek 30 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 15742
Bierzesz jakieś SSRI albo snri ? Tu może być przyczyną.
Poczytaj też o uszkodzeniach nerwów i naczyń tętniczych w okolicy miednicy.
Jeśli masz takie hormony a z nim ciezko i mówisz że z psychą ok to pomysl też nad zmianą partnerki. Ewentualnie partnera bo może w tym problem też być hehe

TRANCE
4
LIFE

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Komplkacje po iniekcji domięśniowej.