Witam. Trenuję już jakiś czas i przyznam, że źle trenuje, a efekty tego właśnie zauważyłem. Ale mniejsza z tym. Chodzi mi o to, że prawa część tułowia po boku jest bardziej wklęsła, zaś lewa bardziej prosta. Chyba obie powinny być wklęsłe, no nie? W jaki sposób mogę jak najszybciej wyćwiczyć lewą część tak, aby była taka jak prawa?
Siemka:)Współczuje. Przestań ćwiczyć prawą a zacznij lewą:) Może masz skoliozę lędźwiową? jeśli nie to ćwicz lewe mięśnie skośne brzucha. Pozdróweczka
Najpiękniejsze są te słowa ,które przyniesie Ci twa głowa:*
1265416751000
Ebex
Wysłana - 06 lutego 2010 01:50
mam to samo tylko odwrotnie stronami i to *******e i cwicze dalej, u mnie to raczej kregoslup
1265417446000
PieknaSila
Wysłana - 06 lutego 2010 01:56
Jak będziesz spał to przyklej sobie poduszkę do boku jak będziesz szedł spać.
Najpiękniejsze są te słowa ,które przyniesie Ci twa głowa:*
1265417810000
Gwjazdor
Wysłana - 07 lutego 2010 17:08
PieknaSila Ty to lepiej przestań dawać rady odnośnie ćwiczeń bo widzę, że praktycznie nie znasz się na tym. Pomysł z ćwiczeniem jedynie jednej strony ciała a drugiej nie jest po prostu do bani. Lepiej niech ćwiczy obie tak samo, zaczyna od tej słabszej w ćwiczeniach jednostronnych i ciężar dobiera także pod nią. Oczywiście, o ile nie jest to wynik wady postawy.
Trenujesz/trenowałeś coś jeszcze? Być może to wynik np używania znacznie częściej jednej strony ciała przy siłowych ruchach złożonych?
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar.
1265558932000
Killaz006
Wysłana - 08 lutego 2010 19:23
Za bardzo nie rozumiem o co chodzi w "złożonych ruchach siłowych", ale jeśli chodzi o wysiłek prawej części tułowia to gram w tenisa stołowego prawą ręką, w piłkę ręczną, siatkową, koszykówkę. Przyznam, że nieraz bardziej ćwiczyłem sztangielką prawą rękę, tzn. nieraz dokładałem sobie większą ilość powtórzeń, aby mieć więcej "pałera" w prawej ręce, ale nie spodziewałem się, że przez to tułów także się zmieni.
1265653411000
Gwjazdor
Wysłana - 08 lutego 2010 19:35
w piłkę ręczną, siatkową, koszykówkę. Właśnie to miałem na myśli. Rzucanie/serwowanie cały czas jedną ręką A co do ćwiczeń sztangielką, to jeżeli chodzi głównie o ręce to nie sądzę (chociaż dosyć głupi pomysł tym dokładaniem na jedną stronę - chcesz być symetryczny czy nie?) jeżeli chodziło o ćwiczenia np na biceps czy triceps. Ale już wiosłowanie sztangielką np robione ze skrętem tułowia pokaźnym, czy właśnie nakładanie większego obciążenia z jednej strony przez co ruchy wychodzą takie rwane trochę - wtedy skośne się włączają do ruchu Więc nie cuduj, ćwicz normalnie mając na uwadze to co napisałem w popzrednim poście i tyle. BTW dobrze by było gdybyś zdjęcie wrzucił tego miejsca, powiedzmy od mostka do bioder aby było widoczne. Bo może przesadzasz
Ulubieńcy - Wikibokser, ten od Yiu-Tubitsu, Sensei(99999), Jarzyn, Jaguar.