Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 116 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odżywianie
Problem z rozkladem BTW 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: problem rozkladem btw
Autor "Problem z rozkladem BTW"   

Wampirate
 Wysłana - 8 luty 2010 16:32        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witajcie,
jw mam problem. Chodzi tu glownie o ilosc ww - niby jest zasada ze 1g tluszczy na kg masy 2g bialka i reszta wegle, ale to na mase ogolna a nie miesniowa, bo wegle przeciez zalewaja. Waze 40kg i kierujac sie wyzej wymienionymi zasadami musialbym jesc ok. 10g wegli/kg masy przy zapotrzebowaniu 2150kcal. Mam diete na ktorej w DT mam ok 3g bialka, 2 g tluszczy i 4g ww na kg masy a w nt 3g bialka 3-4tluszczy i 2 ww czy moze tak byc?

przyznaj SOG'a

Wampirate
 Wysłana - 8 luty 2010 17:09      [zgłoszenie]

I moglby ktos powiedziec co to sa tluszcze mct?

przyznaj SOG'a

misterjo
 Wysłana - 8 luty 2010 17:20      [zgłoszenie]

Jaki jest cel diety ?? I obliczenia ci się pomyliły na 100% bo to co napisałeś jest niemozliwością. Zapotrzebowanie oblicz waga ciała x 24 x współczynnik aktywności, a w vitalmaxie ustalisz sobie b t w. I jak ci przy wadze 40 kg wyszło ponad 2000 kcal ??

I nie pisz, że w dni nietreningowe byś musiał jeść 4 g tłuszczy, bo to był by twój cały bilans dzienny, a gdzie białko i węgle

Zmieniony przez - misterjo w dniu 2010-02-08 17:25:24

przyznaj SOG'a

s.m.p.a.
ODŻYWIANIE
 Wysłana - 8 luty 2010 18:53      [zgłoszenie]

przyznaj SOG'a ekspertowi

Wampirate
 Wysłana - 8 luty 2010 20:52      [zgłoszenie]

obliczalem zapotrzebowanie ze wzoru a nie uproszczonego działania. 14 lat, 168, 40kg wagi. do tego dochodzą ćw aerobiczne + siłowe. A w NT mam 3g tluszczy na kg masy czyli 120 * 9 = 1080kcao
160 * 9 = 1440 kcal i zostaje jeszcze ok. 800 na pozostałe. Z czego białek mam 3,9 na kg masy czyli 3,9* 40 = 156* 4 = 624 kcal
i w NT wegli ok 2,5 na kg czyli 100 czyli 400kcal.
No i jest jakieś 2100 kcal więc widzisz.

przyznaj SOG'a

s.m.p.a.
ODŻYWIANIE
 Wysłana - 8 luty 2010 20:59      [zgłoszenie]

super
Wampirate już tydzień obliczasz swoje zapotrzebowanie może czas zająć się jedzeniem i wziąć się za Ciebie bo szkoda powtarzać cały czas to samo

CO JEŚĆ W SZKOLE/ PRACY
[http://www.sfd.pl/%5BART%5D_CO_JE%C5%9A%C4%86_GDY_JESTE%C5%9AMY_W_SZKOLE%2FPRACY_-t525889.html]

Wampirate
 Wysłana - 8 luty 2010 21:00      [zgłoszenie]

no dobra zerknij na temat marty bo od jutra chcaielm dac mniej wegli

przyznaj SOG'a

misterjo
 Wysłana - 8 luty 2010 21:13      [zgłoszenie]

4 g białka i 3 g tłuszczy. Chłopie przesadzasz i to ostro. Nie widzę sensu dawania , aż tyle białka i tłuszczy, ale rób jak chcesz. Ja bym dał białka max 2,5 i tłuszczy tyle samo , a reszta to węgle.

przyznaj SOG'a

Wampirate
 Wysłana - 8 luty 2010 21:19      [zgłoszenie]

białka nie mam jak obniżyć

przyznaj SOG'a

s.m.p.a.
ODŻYWIANIE
 Wysłana - 8 luty 2010 21:19      [zgłoszenie]

pomijając już wiek
jeśli chcesz zrobić sobie krzywdę super droga

CO JEŚĆ W SZKOLE/ PRACY
[http://www.sfd.pl/%5BART%5D_CO_JE%C5%9A%C4%86_GDY_JESTE%C5%9AMY_W_SZKOLE%2FPRACY_-t525889.html]

Wampirate
 Wysłana - 8 luty 2010 21:23      [zgłoszenie]

za duzo bialka? wczesniej jakos sie nie czepiales

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z rozkladem BTW

Strony: 1 2

<< sniadanie.... Pomocy ;/ / Dieta na mase do oceny >>

Podobne: Redukcja Problem | wódka czysta i żołądkówka gorzka ile btw ? | Kalorie, BTW i Metabolizm | Płatki owsiane - Problem ! | Pilna Pomoc SOG problemy żoładkowe | 195cm mega chudy, problem z tyciem

Warto przeczytać: kilometry | crea max | smeiszne | minokwasy | strzal w posladek | stef80 | obliczanie tluszczu | polska a ruska | obliczanie body fat | rekordy w latach 40tych | aerobiczna v | najtansza odzywka | ochraniacz na szczeki | mieszanie mety | methandienone ogragon | methandienone oragron | dieta napoje energetyczne | waciki lako | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL