Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Problem z przedramieniem.

Lanador

Wysłana - 28 lutego 2010 13:27    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam,borykam sie od pewnego czasu z nie malym problemem zbyt slabej sily uscisku dloni.Szczegolnie przeszkadza mi to przy roznego rodzaju cwiczeniach na plecy.Robiac martwy ciag na ciezarze powyzej 100kg mlode dlonie poprostu nie wytrzymuja tak dlugo bym mogl zrobic dokladnie zaplanowana ilosc powtorzen.W trakcie treningu coraz bardziej slabna co powoduje,ze nie moge obyc sie bez roznego rodzaju hakow czy linek w trakcie treningu plecow.Niejednokrotnie zdarzylo mi sie,ze przez ten problem nie moglem wykonac dobrego treningu na plecy,poniewaz moje rece poprostu odmawialy posluszenstwa.
MOja prosba do was,czy moglby ktos polecic mi jakis trening na przedramie/uscisk dloni by zwiekszyc jego sile i wytrzymalosc?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 28 lutego 2010 14:25 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Vita-Min Multiple Sport

CENA: 19.80zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
SFD - SFD PURE BCAA

CENA: 49.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

quest123

Wysłana - 28 lutego 2010 14:25    Edytuj Cytuj
a wykonujesz wogole jakies cwiczenia na przedramie?
Mojemu koledze bardzo pomoglo wiszenie na drazku mial podobny problem

Lanador

Wysłana - 28 lutego 2010 16:45    Edytuj Cytuj
Coz niejednokrotnie wykonywalem treningi przedramienia,lecz nie sa one wliczone w moj podstawowych plan cwiczen.
Co do tego co napisales o zwisaniu na drazku,skoro tak to jaki czas zwisania i ile serii no i oczywiscie ile razy w tygodniu?

Ziom91

Wysłana - 28 lutego 2010 19:28    Edytuj Cytuj
3 serie dwa razy w tygodniu i zwisaj ile dasz rady

MOREPOWER

Wysłana - 01 marca 2010 00:23    Edytuj Cytuj
1.Wspomniane zwisy na drązku.
2.Przytrzymywanie sztangi z obciążeniem stojąc-tak jakbyś wykonał własnie powtórzenie martwego ciągu...oczywiście cały czas mocno ściskaj sztangę.
3.Normalny, wysokopowtórzeniowy trening przedramion.
4.Tylko uwazaj, żebyś przypadkiem nie przedobrzył i nie zajechał przedramienia.Mięsień jak mięsień, potrzebuje regeneracji. Choć był taki okres, że trenowałem przedramie 3 razy w tygodniu po 6 serii-i całkiem dobrze podziałało, ale na dłuższą mete wiedziałem, ze postępy mogłyby być wątpliwe. Trenowałem tak chyba coś koło 3 tygodni-miesiąca.

Ps.Mam ten sam problem w gruncie rzeczy, a przedramion nie mam np. za małych w porównaniu do reszty ciała...I bez opasek nie potrafię wykonac "mocno"martwego ciągu...To ogólnie całkiem normalne, że przy większych obciażeniach w końcu potrzebuje się opasek...Stosuj też haczykowaty chwyt przy większych obciążeniach-zawsze trochę pomoże, jak już się go wyuczysz...
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z przedramieniem.

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.