SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Problem z patelnia, moze czas na nową?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6106

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
Witajcie.. Kupiłem z miesiąc temu może troszkę dłużej patelnię, z Interka jakąś za 20 zl.. Wszystko fajnie, kura się smaży, jajecznica.. Problem pojawia się w momencie smażenia czy to naleśników, czy pankejkow, omletów.. Jak bym nie smażył, jak bym nie grzał, jakich bym składników nie użył, z zewnątrz fajnie się przyrumienią, zaś w środku są surowe.. Mam płytę indukcyjną, wczoraj rozgrzałem patelnię, dałem trochę kokosowego, wszystko super a w środku surowe, smażył na 3..
Pomyślałem, że to wina bardziej patelni, wiec chciałbym przy eksperymentować z czymś nowym, jaką polecicie patelnię? Myślałem nad zakupem jakiegoś tefala, warto, czy da się cos taniej i lepiej?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7610 Napisanych postów 106863 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1242472
nawet i na patelni za 20 zeta powinno być ok, ja miałem tefala, mogę polecić .

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
No to w takim razie zupełnie nie mam pojęcia co mogę robić źle.. Bo troche to demotywuje.. Wraca człowiek o 21 z pracy chce sobie usmażyć pankejki na kolację i okazuje sie ze 1 serek 2 jajka poszły na marne :x
Ostatnio robiłem takie owsiane placki i bylo to samo, z zewnątrz ok w środku tak jak by ugotowana owsiabka..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7610 Napisanych postów 106863 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1242472
Jak gróbe pankejki to ta będzie, w środku trochę wilgotne.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
Ja nie mówię o wilgoci tylko o surowość.. Górna część dosłownie sie odklejala od reszty, a w środku nornalnie palcem można było to rozmazac.. Wczoraj próbowałem i cienkie i grube, bez zmian..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 7610 Napisanych postów 106863 Wiek 34 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1242472
Moze złe ciasto robisz, a próbowałeś moze pokrywką przykryć

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
Robiłem z tego przepisu http://m.sfd.pl/Placuszki_z_serka_wiejskiego_by_melo15-t1148716.html
I pod przykryciem i bez przykrycia.. Bez zmian :/
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika Moderator
Ekspert
Szacuny 347 Napisanych postów 395 Wiek 36 lat Na forum 268 dni Przeczytanych tematów 13850
jak mam być szczera to codziennie używam patelni za chyba 8 ziko z ikei. używam do momentu aż się teflon zacznie zdrapywać. wywalam i kupuje kolejną. lepszej nie znalazłam. wielkie i nieporęczne patelnie mam jak robię sosy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 86 Napisanych postów 93 Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 131713
Ja używam patelni do naleśników za 5zł z PTAKa :P Chyba już 2 czy 3 rok ciągnie, a używam jej kilka razy w tygodni, czy to omlety, czy placki czy naleśniki - wszystko wychodzi pięknie Wątpię, żebym jeszcze kiedyś trafił taką dobrą... Jeszcze jedno, używam silikonowych łopatek, bo nawet te drewniane z czasem rysują.

A jaką mąkę dodajesz do tych placków? Generalnie one są takie jakby półpłynne w środku, pierwszy raz się zraziłem, ale teraz dodaje trochę pszennej mąki i są ładnie pulchne. Koniecznie pokrywka i minimalny gaz. Najlepsze chyba wychodzą z miksu owsianej, pszennej i orkiszowej.
Wg mnie dużo lepsze są jak trochę odpoczną, ja układam je w stos, żeby nie stygły.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
Sylwio, o ile dobrze pamiętam :D
Do Ikei mam kawał drogi.. Dlatego chciałem kupić raz a porządnie.. Ta co mam, ma 26cm i mi wystarcza.. Ale tak jak mówię, nie wiem czy to wina patelni czy ja robię coś źle.. Może ty wiesz dlaczego z zewnątrz wyglądają na ładne smaczne a w środku surówka :(
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 38 Napisanych postów 124 Wiek 21 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 19963
Wcześniej mielilem płatki owsiane, teraz kupiłem jaglana z biedry.. Ale to bez znaczenia jakie placki, wszystko smaży się surowe w środku..
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Serniczki proteinowe