Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1046 razy
słowa kluczowe: problem  łokciem 
Autor

Problem z łokciem...

93mati93

Wysłana - 02 lutego 2010 14:52    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam, na ogół ćwiczę boks miałem też styczność z Muay Thai, jednakże nie po to tu napisałem. Jakieś dwa tygodnie temu byłem na treningu MT i trener postanowił zrobić trening w parterze w konsekwencji dostałem jakąś dźwignię na łokieć i do tej pory mnie boli, nie mogę wyprostować ręki. Trenując na boksie dotkliwie czuję ból gdy nie trafię do celu lub w tarczę, nie mogę wkładać w cios dużej mocy bo strasznie rwie. Nawet rozgrzewam łokieć dwa razy bardziej niż powinienem ale i tak podczas treningu czuję ból. Podczas ćwiczeń na siłowni również czuję jak łokieć daje o sobie znać.
Po jakim czasie mi to przejdzie? A może nie przejdzie i mam iść do chirurga?
Chwyt/dźwignia jaką zastosował przeciwnik na treningu wyglądał/a tak :
Od 55s do 58 sekundy doskonale widać:

Pozdrawiam i mam nadzieję, że mi pomożecie. :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 lutego 2010 15:00 
W większości przypadków polecamy:

PharmaFreak - Mass Freak

CENA: 229.00zł
Trec - NitroBolon II powder

CENA: 119.00zł
Trec - AAKG HardCore

CENA: 85.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

vatan

Wysłana - 02 lutego 2010 15:00    Edytuj Cytuj
ta dźwignia to dźwignia na łokieć - balacha. Też tak kiedyś miałem ale po tygodniu przeszło tylko że nie chodziłem na treningi. Na treningu nie siłuj się tylko odklepuj

93mati93

Wysłana - 02 lutego 2010 15:03    Edytuj Cytuj
Ja przez półtora tygodnia dałem sobie spokój z treningami, ale dalej boli.

lisiu

z tego co widziałem to założył ci balache
wychodzi na to że za bardzo ci wygiął rękę w stawie i dlatego cię boli
ja bym ci radził iść z tym do lekarza który pewnie ci przepisze jakąś "magiczną" maść przez którą będzie cię mniej boleć
pozdro

życie to nie bajka, nie posmera cię po jajkach

Bobrzon

Miałem jakieś 2 miesiące temu ten sam problem.Musisz smarować łokieć jakąś maścią rozgrzewającą i ćwiczyć hantelkiem z małym obciążeniem.Ja tak robiłem i po tygodniu mnie przeszło.

Veni Vidi Vici

93mati93

Wysłana - 02 lutego 2010 15:09    Edytuj Cytuj
Jakie ćwiczenia miałbym wykonywać? Wczoraj robiłem normalny trening na biceps podczas ćwiczeń nie bolało. Boli mnie gdy wyginam lekko do tyłu, lub przestrzelę cios na tarczę.

Woj17

Wysłana - 02 lutego 2010 15:34    Edytuj Cytuj
Też boksuje, ze swojej strony na tego typu dolegliwości, polecam ci basen, basen i jeszcze raz basen. Naprawdę pomaga jak nic innego, do tego kup sobie maści rozgrzewające i smaruj łokieć. Siłownie sobie odpuść, do czasu aż ne będziesz odczuwał bólu.

Saida

Wysłana - 02 lutego 2010 19:53    Edytuj Cytuj
Jakieś zasinienie bądź obrzęk?

Jeśli nie, to ZAZWYCZAJ lekarze nakazują 2-3 tygodnie przerwy od treningów i odpowycznek.
Jeśli nie chcesz iść do lekarza, to proponuję stosowanie maści ze środkiem przeciwzapalnym, jakąś maść rozluźniającą (zmniejszającą napięcie mięśni), delikatne ćwiczenia (mając niedawno taką kontuzję ćwiczyłam podczas kąpieli - mając rękę pod wodą starałam się ją maksymalnie wyprostować i maksymalnie zgiąć, pomogło).
Na treningi doraźnie (żeby nie pogarszać kontuzji) - bandaż elastyczny lub stabilizator na łokieć, tylko nie używaj za długo.
Specjalista -

grimper

Wysłana - 02 lutego 2010 22:56    Edytuj Cytuj
Tak jak pisze Saida, tylko ŻADNYCH maści rozgrzewających na ten łokieć, zapomnij o Ben Gayu Najlepsze sa zawierające ketoprofen lub voltaren.

Pure Guinness
Znawca -

cynik75

Wysłana - 02 lutego 2010 23:09    Edytuj Cytuj
14 miesięcy temu miałem przeciągnietą balachę ( bez złamania kości czywyłamania stawu).
2 miechy temblaka, pełen wyprost i zgięcie wróciły po okołó 4-5 miesiącach, pobolewa do tej pory.

Wylecz łapę do końca i dopiero bierz się za treningi.

grappling record
6-10-0 słabiutko :( starość nie radość

93mati93

Wysłana - 02 lutego 2010 23:51    Edytuj Cytuj
Przed przeczytaniem 3 powyższych postów posmarowałem łokieć maścią "NAPROXEN". Jest to jakaś maść rozgrzewająca którą moja mama stosowała na ból pleców, na tubce jest zaznaczone iż na łokieć też działa.

"NAPROXEN" Skład 100g żelu zawiera :
Substancja czynna: naproksen 10,0 g
Substancje pomocnicze: mentol, wodzian chloralu, podłoże żelowe,
glikol propylenowy, Aseptina M, Aseptina P, Woda oczyszczona.

Czy dobra jest ta maść? Czy jednak kupić coś w stylu voltaren emulgel?
Saida: Żadnego zasinienia ani obrzęku nie ma.
Cynik75: Nie łam mnie, tyle czasu bez treningów :(

Odpowiedzi jest na 3 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z łokciem...

Strony:  pierwsza  2  3   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.