Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie. Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko. Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym. Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób). Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne, konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Siema, mam nietypową sprawę. Otóż od 3ech miesięcy bije GH. Początkowo był to Genotropin w dawce 4iu - 5on 2off - w jednej dawce na noc, przy końcówce zacząłem bić 10iu również 5on 2off w jednej dawce na noc. Następnie z powodu braku dostępu do Genotropinu zmieniłem na Jintropin 10iu zmieniłem system bicia na 2on 1off. I tu pojawił się problem. Pierwsze dwa strzały poszły całkiem dobrze, lecz przypominam sobie że czułem dyskomfort po zastrzyku na następny dzień. W sobotę i niedzielę zrobiłem kolejne strzały i na następny dzień na brzuchu, w miejscu injekcji pojawiły mi się placki różowo-czerwone, które czasem swędzą. Jak to dotykam to boli, a twarde jest cholerstwo strasznie. Próbowałem jeden strzał wymieszać w 0,5ml, drugi w 1,5ml ale niczego to niezmienia. Dzisiaj wypada kolejny dzień strzału i niewiem co mam dalej robić. Ma ktoś jakiś pomysł, co może być przyczyną takiej sytuacji ? Oczywiście wszystkie normy sanitarne spełnione. Gh trzymane w lodówce etc.
Za namową gościa, który siedzi już dość długo w temacie, podzieliłem dawke na 2 i będę próbował bić 5iu - 2x dziennie. Wbiłem przedchwilą podskórnie w udo 0,5ml - 5iu. Zobaczymy czy efekt będzie taki sam. Jakby co to spróbuje jeszcze domięśniowo... Ale zobacze, czy ktoś z Was miał już taki przypadek
1268119678000
krac
Wysłana - 09 marca 2010 08:40
To efekt zanieczyszczeń środka,mój partner treningowy miał to samo po Chinczyku i odstawił zanim miałoby nastapic kuku np. w postaci stanu zapalnego owocującego ropniem.
Jedynym schematem w kulturystyce,jest jego brak... 'Krac'.
Ekspert -
1268120402000
GREGOR_ian SECOND
Wysłana - 09 marca 2010 10:02
Wlasnie chyba lepiej podskornie probowac niz domiesniowo dac.
Ja mialem takie czerwone plamki po hcg ale tylko zaczerwienienie ktore znikalo. twardze nie bylo. Ale moglo byc to spowodowane brakiem przemycia przed inj.
Cos nie tak moze tez byc z wchlanianiem. Jednak co apteka to apteka
BORN TO WIN.
Ekspert -
1268125370000
Lloyd.s
Wysłana - 09 marca 2010 10:28
Właśnie zastanawiam się jak jest z wchłanialnością tego Jeśli nic innego by się niedziało to można jechać - ale pewności niema Zobacze pod wieczór czy na udzie też się zrobi taki placek. Jeśli tak to odstawie, bo zdrowie ważniejsze. Krac - nie myślałeś z kolegą żeby filtrować ten hormon przez filtry strzykawkowe dostępne gdzieś na necie ? Ciekawe jakby rozpuszczone w wodzie przechodziło przez taki filtr ?
1268126890000
GREGOR_ian SECOND
Wysłana - 09 marca 2010 10:31
Ch.. wie co by z tego gh tam zostlo Lloyd napisalem Ci na PV serie tego G kolegi. Sprawdz tam bo jak ta sama co Twoja to powiem zebysobie lepiej oddal.
BORN TO WIN.
Ekspert -
1268127087000
Lloyd.s
Wysłana - 09 marca 2010 10:41
Gregor odpisalem Ci
Krac - po jakim czasie temu koledze zeszly te placki ?
1268127673000
krac
Wysłana - 09 marca 2010 10:48
Po około 3/4 dniach naturalnie dokładał aspiryne w wiekszej dawce,ale mi to nie pasuje. Z tym filtrem uwazam jak mój wiekszy forumowy kolega G.G. Ja leciałem tylko apteke wiec tych problemów,prócz *****skiego szczypania nie było.
Jedynym schematem w kulturystyce,jest jego brak... 'Krac'.
Ekspert -
1268128086000
Lloyd.s
Wysłana - 09 marca 2010 10:58
No wlasnie ta apteka - przy Geno problemu niebylo, tylko to szczypanie Odstawie ten jin i moze sobie zorganizuje na predko jakas apteke.
Ten sobotni placek juz nie boli i taki mocno bledszy jest, wiec mam nadzieje ze bedzie ok. Ten niedzielny chyba jest dzis w apogeum bo napi.er.dala fest. Ja dziubie aspiryne+ibuprofen i do tego miejscowo jakas masc przeciwzapalna.
1268128681000
newzero
Wysłana - 09 marca 2010 11:00
po norweskim (chinczyku) tez takie cos sie dzialo,