Znajdz stabilizator / ortezę

Zadaj anonimowe pytanie i otrzymaj błyskawiczną odpowiedź
Temat został odczytany 69906 razy
  • Autor

    Problem - uszkodzona wątroba, leukocyty...

  • Redding
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 101
    • Na forum: 9 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 933

    Wysłano 27 grudnia 2005 23:17

    zgłoś naruszenie

    Witam, juz pisałem wczesniej, ze mam jakis problem ze zdrowiem lecz nie wiedziałem jaki, obiawy to: ciągłe zmeczenie, sennosc, apatia, brak apetytu i popendu na seksik ;P kłucie/ból w prawym boku (watroba), dowiedzialem się (od Was, na SFD) ze tylko i wyłącznie badania trzeba, bo bez nich ani rusz i zrobiłem.. za rade dziekuje!, jednak wyniki sa niepokojące.

    oto z dnia 25.11.05:
    ======================================
    TSH 3,66 (norma)
    ======================================
    bad. ogólne moczu
    barwa: zolty
    przejrzystosc: klar
    odczyn: KW
    Ciezar wł: 1,022
    białko: NB
    cukier: NB
    urobilinogen: Norma
    ciała ketonowe NB
    osad: "nabl pl poj leuk poj wpw"
    ======================================
    glukoza 94mg/dl (norma max110)
    MIANO ASO ponad 200 (norma max 150)
    OB 1/3
    Tymol 3,0 Jedn.Mcl
    ======================================
    Hematokryt 41,5 (M 40-54%)
    Hemoglobina 14,8 (M 14-18G/L)
    Krw. czerw: 4880 000 (M 4.5-5.5 mln)
    Krw. białe: 2600 (norma 4000-10000)
    MCHC 356 (norm: 320-380 G/L)
    MCV 85 (norm: 80-90 FL)
    MCH 30,3 (norm 27-31 pg)
    Płytki 166 000
    ======================================


    badania z dn. 30.11.05 (inne lab.)
    WBC: 2.8 k/ul
    LYM: 1.1 k/ul
    GRAN: 1.7 k/ul
    RBC: 4.75 M/ul
    HGB: 14.1 g/dl
    HCT: 39.6 %
    MCV: 83. fL
    PLT: 210. K/ul

    badania z dn. 21.12.05r.
    WBC 2.6 103 / mm3
    RBC 5.25 106 / mm3
    HGB 14.5 g/dl
    HCT 43.7 %
    MCV 83 um3
    MCH 27.7 pg
    MCHC 33.3 g/dl
    RDW 12.6 %
    PLT 211 103 / mm3
    MPV 8.8 um3
    PCT 0.187 %
    PDW 16.8 %
    ======================================
    LYM% 37.8 0.98 l
    MON% 9.6 0.25
    NEU% 49.5 l 1.29 L
    EOS% 2.1 0.05
    BAS% 1.0 0.03

    ALY% 0.4 0.01
    LIC% 0.3 0.01

    badania 21.12.2005 (wątrobowe)

    ASTL 70 U/L >RR 34 NORMA: 10-34
    ALTL 161 U/L >RR 44 NORMA: 10-44

    IRON 156 ug/dL NORMA: 50-167

    ======================================
    HBs antygen 0,01 - HBs Ag - ujemny
    indeks: < 0,10 - ujemny
    >= 0,10 - dodatni

    P/ciała anty - HBs <5,0 mIU/ml
    indeks: < 8,0 mIU/ml - ujemny
    8,0 - 12,0 mIU/ml - wątplity
    > 12,0 mIU/ml - dodatni
    ======================================

    To jak narazie wszystkie wyniki, teraz jesli chodzi o mozliwe przyczyny...

    Co do okresu gdzies od poczatku roku 2003, do konca 2004 trenowałem na siłowni z uzyciem suplementów masowych (białko, kreatyna, glutamina, glukoza, cała masa rzeczy srednio suple za 300zł miesiecznie zebysie wiedzieli o jakich ilosciach pisze).

    od poczatku roku 2005 do lutego 2005 regularnie alkohol (srednio 3piwa/dzien, w weekend do 5-6 bro, lub 0,25wódka, lub jedno wino salezy jaki dzien hehe ) po czym moja forma drastycznie spadła :-/ zatem...

    ... W okresie luty-marzec 2005r. wziąłem 120 tabs mety (polska jefla) przez 6 tygodni, dawki od 10mg-20mg, mozliwe ze jeden tydzien 25mg /dzień) podczas wszystkiego brałem sylimarol 70 - 1tab - przypadała na 1tab (5mg) metanabolu. poza tym witaminy, tran, dobra dieta, po zakonczeniu cyklu 12 tabs Clomidu (clomiphen-cytriate -grecja) jedna dziennie przez 2 tyg. i to na tyle moich dopingowych doswiadczen...dodam że podaczas cyklu nie piłem alkoholu! /poza tym nic wiecej nie brałem/.

    Jednak po cyklu nie byłem zadowolony z wyników, zbytnio i zaczoł sie ponownie alkohol ilosci jak wczesniej sporadycznie większe, objawy złego samopoczucia, kłucia i bólu w prawym boku zaczeły sie zaraz po wakacjach przez które oczywiscie piłem alkohol /poczatek objawów: wrzesien-paź/ ...

    Zaczeło to mnie niepokojic wiec wczesniej wymienione badanie poczyniłem, jesli chodzi o odzywianie to przez cały okres, który opisałem było nędzne i mało wartosciowe (nie liczac okresu treningowego, w którym sie mocno mobilizowałem do dobrej diety), poza tym palę papierosy od jakis 3 lat (ok 10szt dziennie; weekendy max 20szt/dzien), zadnych dragów oprócz trawki :D nie brałem nigdy!, w kable nie dawałem hery, acha mam 21 lat; ok ~175 cm wzrostu; ok~68kg waga w tej chwili. Na zadne powazne choroby nie cierpiałem do tej pory...

    dołaczam takze wyniki z wypisu szpitalnego z sierpnia 2004r. które sa w normach (przypadkiem tez sa badania krwi):

    WBC: 6.8
    RBC: 4.69
    HGB: 13.7
    HCT: 40.6
    PLT: 175
    OB: 4 mm/h

    Aha, proszę Was o NIE pisanie że jest to legendarny juz przykład d****izmu jak sobie spaprac zdrowie, i wiem ze trzebało się wiecej oszczedzac, i przepraszam, ze o tych cyklach pisze, ale to chyba jest istotnejesli chodzi o ustalenie przyczyny. Proszę Was natomiast o pomoc - co z tym teraz zrobić, czy i po jakim czasie z tego mozna sie wylizac, jak zadbac o siebie zeby sie odbudowała watroba, jakie leki, jaki lekarz teraz? Po prostu proszę o pomoc w wyjsciu z choroby.......

    --------------------------------------------
    Dodatkowo! mniej wazna kwestia, ale chciałbym tez o to zapytac od razu... jesli chodzi o zblizajacy sie Sylwester :)... czy alkohol na ów sylwku w kazdych ilosciach powinienem sobie zupełnie darowac ??? [[oczywiscie od wyników badań juz zero alkoholu zpozywam!]]. Jesli alkohol zupełnie odpada to moze marihuana nie ma złego wpływu przy mojej chorobie?

    Proszę kompetentnych ludzi o pomoc! Dzięki z góry.

  •  Odżywki i suplementy

    Wysłano 27 grudnia 2005 23:57

    Koniecznie sprawdź te produkty:



    sprawdź pozostałe odżywki, odżywki białkowe, odżywki na masę
  • soczek 84
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1225
    • Na forum: 8 lat
    • LPA: 6005

    Wysłano 27 grudnia 2005 23:57

    zgłoś naruszenie
    pijesz placisz zdrowie tracisz
    test is the best!

    CU IN HELL!!!

    [http://www.sfd.pl/temat225886]

  • ZASŁUŻONY
    BadMad
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 10217
    • Na forum: 10 lat
    • LPA: 43610

    Wysłano 28 grudnia 2005 02:11

    zgłoś naruszenie
    No jeśli cykl zrobiłeś w marcu a teraz masz podwyższone enzymy oraz masz objawy które opisałeś(sennośc,apatia itp) moze to świadczyć o tym ze w wątróbce zachodzą niepokojące procesy i tu sie nie ma co zastanawiac tylko zapindalać do lekarza,zrobić usg jamy brzusznej itd. Raczej nie jest tragicznie - aczkolwiek jesteś na dobrej drodze do takiego stanu Sytuację da radę opanować ale musi to zrobić specjalista, przez forum się nie wyleczysz raczej
    A co do alko na sylwka - proste- bokser po kilku szlagach zależnie od tego jaki jest wytrzymały przy kolejnym się obali lub tylko bardziej zamroczy/ale obrazowo wytłumaczyłem /,wszystko kwestia indywidualna;)
    12 spampostów w suplach i MMA
    15 w odżywianiu
    dlugo dlugo nic...
    DOPING - spampost nr 100 <brawo>
  • peres83
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 344
    • Na forum: 9 lat
    • LPA: 14809

    Wysłano 28 grudnia 2005 16:16

    zgłoś naruszenie
    legendarny przyklad d****izmu !
    a jak Ty nie byles jeszce u lekarza to d****izm do kwadratu !

    idz jak najpredzej do rodzinnego i on Ci na pewno da skierowanie do specjalisty.

    a na razie to kup hepeatil czy sylimarol, zero alkoholu (na Twoim miejscu to nawet w sylwestra bym nie pil), dieta lekkostrawna, bez ostrych przypraw, bez smazenia, z niewielka iloscia tluszczy, bialko tez powinno sie zmniejszyc, natomiast wegle sa wskazane. regularne posilki i wypoczynek.

    szbkiego powrotu do zdrowia. pzdr.
    Iam going to stay young until I die.


  • Redding
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 101
    • Na forum: 9 lat
    • Płeć: Mężczyzna
    • LPA: 933

    Wysłano 24 stycznia 2006 17:51

    zgłoś naruszenie
    Witam po miesiącu kuracji, w której sie oszczędzałem, zero alko i siłowni ani niczego z nią związanego moje wyniki dzisiejsze: ASTL 37 ALTL 79, czyli jakaś poprawa jest, polecam hepatil 3x1 esentiale 3x1 i methiovit 2x1 + witamina E, B6. Także dzięki za pomoc &lt;OK&gt; pozdrawiam!

  • Gaby
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 8
    • Na forum: 7 lat
    • LPA: 57

    Wysłano 04 sierpnia 2007 17:45

    zgłoś naruszenie
    proszę o kontakt na gg podałabym kontakt do mojej znajomej ale chyba nie wolno także zapraszam gg 9841224
    Gabi
  • ZASŁUŻONY
    BadMad
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 10217
    • Na forum: 10 lat
    • LPA: 43610

    Wysłano 05 sierpnia 2007 02:28

    zgłoś naruszenie
    a cio ty zabciu jakaś splątana jesteś czy jak
    12 spampostów w suplach i MMA
    15 w odżywianiu
    dlugo dlugo nic...
    DOPING - spampost nr 100 <brawo>
  • gowo
    • Pochwały:0
    • Nagany:0
    • Postów: 1
    • Na forum: 6 lat
    • LPA: 1

    Wysłano 20 lutego 2008 07:12

    zgłoś naruszenie
    zadzwoń 0/602 367 547 lub 32/230-74-74