Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 640 razy
słowa kluczowe: problem  masa 
Autor

Problem - masa .. ; //

Maciej_gks

Wysłana - 07 lipca 2009 13:47    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

A więc ... gram w piłke nożną .... Mam 15 lat , 187 cm wzrostu i waże zaledwie 63 kg , aczkolwiek gram na środku obrony to powinienem wazyć chociaż te 10 kg więcej ... czytam od jakiegoś czasu na tym forum podobne posty do mojego ale nigdzie nie było konkretnej odpowiedzi a jak już była to dotyczyła męzczyzny powyżej 20 roku życia ...
Niestety nie mam dostępu do siłowni .. keidy jestem w czasie przygotowań do sezonu to regularnie ćwicze (pompki, brzuszki) ale to nic nie daje , brak efektów ... zaczynam przygotowania do sezonu za 3 tyg , teraz już zacząłem troche biegać i troche trenować (żeby mieć czucie piłki) i przez ostatnie 5 dni straciłem na wadze już 2 kg ... to co będzie jak zaczne trenować więcej ? Jem posiłki 4-6 razy dziennie ... w sumie trenuje 2-3 godz dziennie ale potem bedzie wiecej ... jeszcze za 4 tyg mam obóz gdzie będą treningi 3 razy dziennie po 2,5 godz ...
Co mam zrobić żeby wazyć np te 75 kg ? jakie ćwiczenia wykonywać ?
p.s Wykonywałem już niektóre ćw zalecane na tym forum w przypadkach podobnych do mojego ...
Pozdrawiam i licze na pomoc ...

''Niektórzy uważają, że Piłka Nożna to sprawa życia i śmierci.
Ja uważam, że to znacznie poważniejsza sprawa''
''3/4 życia spędziłem na boisku, resztę zmarnowałem''

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 07 lipca 2009 14:23 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Wpc protein plus

CENA: 39.00zł
Pvl - Mutant Mass

CENA: 219.00zł
Trec - Mass XXL

CENA: 159.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Rusedski

Wysłana - 07 lipca 2009 14:23    Edytuj Cytuj
mysle ze w rok powinienes zrobic z 5 kilogramow, aby nie przeszkaszalo ci w grze.

aby przytyc, nalezy sporzywac wiecej pokarmow. to jedyna rada. mozesz jesc wiecej weglowodanow pochadzacych z produktow nieprzetworzonych lub malo przetworzonych tj ryz, kasze, platki owsiane, makarony.
cwiczac intensywnie poprostu musisz jesc wiecej.
to ze robisz pompki itp to dobrze.

Sounds Like A Melody

Obi_

Wysłana - 07 lipca 2009 17:34    Edytuj Cytuj
Z własnego doświadczenia wiem że samo robienie pompek za dużo nie daje jeśli komuś zależy na masie.
Wg mnie niezbędna jest dieta taka jak napisał Rusedski + siłownia z treningiem na masę (krótkie serie - duże obciążenie i stopniowe zwiększanie ciężaru)

Dzięki temu przybędziesz na wadze masą mięśniową

Hmm ale z drugiej strony masz 15 lat.
Nie łatwo będzie Ci przybrać na wadzę w Twoim wieku, przy częstych treningach i wysiłku ale próbuj

Zmieniony przez - Obi_ w dniu 2009-07-07 18:14:25

United!! United!!

Maciej_gks

Wysłana - 07 lipca 2009 18:57    Edytuj Cytuj
Zawsze tlumaczyłem sobie to tak że rosne więc jest mi ciężko nabrać odpowiedniej masy .... ale mam juz 187 cm wzrostu i nie powinienem już tak rosnąć (przez ostatnie 2 lata urosłem 15 cm) ... będzie ciężko bo cały czas mam duży wysiłek fizyczny , oprócz piłki nożnej jest jeszcze męcząca lekkoatletyka ..

''Niektórzy uważają, że Piłka Nożna to sprawa życia i śmierci.
Ja uważam, że to znacznie poważniejsza sprawa''
''3/4 życia spędziłem na boisku, resztę zmarnowałem''

siwy__00

Wysłana - 07 lipca 2009 19:50    Edytuj Cytuj
Znawca -

Rusedski

Wysłana - 07 lipca 2009 21:02    Edytuj Cytuj
nie staraj sie jakos szczegolnie z tym walczyc.
jedzac zdroworozsądkowo wiecej, do tego cwiczac powinienes stopniowo nabierac ciala.

Sounds Like A Melody

spidi91

Wysłana - 08 lipca 2009 20:43    Edytuj Cytuj
Masz dopiero 15 lat wiec nie panikuj ;P Odpowiednia waga przyjdzie z wiekiem ;) I nie przesadzaj z trenowaniem bo co za duzo to nie zdrowo ;P Pamietaj ze organizmu nie da sie oszukac.

Dla mnie przegrana to wygranej przedsmak...

Ronaldo08

Wysłana - 08 lipca 2009 23:12    Edytuj Cytuj
jeju koleś chcesz przytyc??? oczywiscie pomoge ci w 100% kup tylko kreatyne z mega masą lub hmb i po miesiącu porzadnych cwiczen i dobrej diety zlapiesz 5-6 kg beztluszczowej masy miesniowej sprawdz to dziala a niezepsuje ci wynikow sportowych wiem po sobie

Obi_

Wysłana - 09 lipca 2009 01:21    Edytuj Cytuj
Ronaldo po co mu kreatyna?!! co ty gadasz

Kreatyne może zacząć brać po pół roku porządnych ćwiczeń!

Zmieniony przez - Obi_ w dniu 2009-07-09 01:22:34

United!! United!!

-kaczy-

Wysłana - 09 lipca 2009 15:39    Edytuj Cytuj
Obi on gra w 1 lidze podkarpackiej i on wie lepiej

Koleś skończ doradzać w tym dziale, bo jak nie masz o czymś pojęcia to się nie udzielaj.

Visca el Barça! Mes que un club!
Znawca -

Witek_koks

Wysłana - 09 lipca 2009 15:59    Edytuj Cytuj
Po mięsiącu to się z.e.s.r.a 5-6 kg czytstego mięcha dobre... co najwyżej 1-2kg miecha i 4-5kg tłuszczu ;]

Popieram to co pisze Obi... Kretyna po minimum pół roku... co z tego że Ronaldo gra 1 lidze Podkarpackiej? nie zawsze dobrzy gracze są dobrymi trenerami ;](w tym przypadku doradcami) ... a wogóle co to za liga podkarpacka xD?

Zmieniony przez - Witek_koks w dniu 2009-07-09 16:05:56

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem - masa .. ; //

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.