Witam, kieruję mój post do zawodowców, liczę na ułożenie planu treningowego dla mnie Kilka wskazówek: * mam zamiar przybrać na masie i zwiększyć siłę. * moge trenować od poniedziałku do piątku po dwie godziny dziennie. *do dyspozycji mam ławeczkę regulowaną, sztangę , sztangielki, sprężyny do rozciągania, materace, *niemam zamiaru stosować sterydów ani specjalistycznych odżywek. *wszystkie moje parametry znajdziecie w profilu .
Zawodowcy mają pole do popisu !!! sogi pewnie już odemnie dostaliście za wiele pożytecznych informacji... Liczę na pomyślne rozpatrzenie mojej proźby.
żadne jaja chodzimi o coś inszego , mój plan powtażałem co jakiś cas , do tego co osiągnąłem dochodziłem przez 4,5 roku, wylałem kontenery potu , liczę że dostanę od Was rozpiske jaki kolejny etap treningowy powinienem podjąć,
****** Pozdrawiam; KOKSFROMBYSL
1030656991000
brutus
Wysłana - 29 sierpnia 2002 23:43
Musimy najpierw się dowiedzieć jaki etap skończyłeś, jaki był Twój ostatni plan treningowy(dokładnie)
Mój poprzedni trening; Trzy razy w tygodniu wszystkie partie mięśniowe , (szczególny nacisk na klate i nogi) 4 serie po 15 powtóżeń wyciskania , rozpiętki, ; martwy ciąg , podciągane na drążku ; uginanie ramion ze sztangą w staniu i na modlitewniku , uginanie ramion ze sztangielkami z rotacją nadgarstka , wyciskane francuskie , pompki na trica , wspięcia na palce ze sztangą na barkach ,
robiłem 3 minutowe przerwy między seriami. Ogółem trening zajmował 2 godziny. We wcześniejszych latach brałem sterydy i biełko.
To tak ogółem o treningu , przelanie wszystkiego na posta zajęło by trochę czasu.
Ten trening był zbyt chaotyczny , teraz liczę na coś dojrzałego i przynąszącego leprze efekty , myślę żę to wystarczy , a zresztą prosiłem o plan treningowy, więc co za problem dla zawodowców ułożenie go na bazie moich parametrów.
1030658484000
Michail ZASŁUŻONY
Wysłana - 30 sierpnia 2002 11:23
No to teraz śmiało możesz przjeść na plan 4-dniowy: -6 tygodni -cel:masa/pobudzenie do rozwoju -przerwy pomiędzy ćwiczeniami typowo siłowymi(wyciski,przysiady itd.)-do 2,5 minuty -między innymi 60-90 sekund -1-2 ćwiczenia podstsawowe +1-2 izolowane na każdą grupę. -dietka jak przy masie B-2/W-4-6/T-min.-woda-4-6l
Pozdrawiam wszystkich ambitnych "Wszystko,co Cię nie zabije czyni Cię mocniejszym" Michail
Oto trening który ja proponuje: Pon:klata triceps klata
1.wyciskanie sztangi w szerokim uchwycie-4 serie progresja ciężaru 12,10,8,6 powtórzeń 2.wyciskanie sztangielek na ławce skosnej-4 serie progresja 12,10,8,10 3.rozpiętki 4 serie ze stałym ciężarem tric 1.Francuskie wyciskanie sztangi leżąc-3 serie progresja 12,10,8 2.Francuskie wyciskanie sztangielek nad głowę siedząc-3 serie 3.Prostowanie ramion w opadzie tułowia-3 serie
Wtorek Plecy, biceps Plecy 1.Podciąganie na drążku w szerokim uchwycie-4serie (powtórzenia w zależności ile jesteś razy w stanie sie podciągnać).W dwóch środkowych seriach mozesz stosować dodatkowe obciążenie. 2.Wiosłowanie ze sztangą do brzucha w opadzie tułowia, chwyt na szerokości barków-4 serie progresja 12,10,8,6 3.Martwy ciąg na zgiętych nogach 4 serie progresja 12,10,8,6
Sroda-odpoczynek
Czwartek- barki,kaptury,przedramiona Barki 1.wyciskanie sztangi zza głowy-4 serie progresja 12,10,8,6 2.Unoszenie sztangielek w bok-4 serie 3.Unoszenie sztangielek w gok w opadzie tułowia-4 serie Kaptury szrugsy 4 serie po 15-20 powtórzeń Przedramiona 1.sztanga nachwyt 3 serie 2.Sztnaga podchwyt 3 serie
Piątek uda, łydki Uda czworogłowe 1.Przysiadu ze sztangą na karku 5 serii 2.Prostowanie nóg siedząc 5 serii Jeżeli nie masz sprzetu do prostowań to wykroki Dwugowe ud 1.uginania nóg 5 serii 2.martwy ciąg na prostych nogach 3 serie(sam zdecyduj czy jesteś w stanie robić bez uszczerbków na zdrowiu, jeżeli nie jesteś w stanie zachować wyprostowanej sylwetki i rzucasz się na wielkie ciężary to nie rób) łydki 1.wspięcia na palce obunóż z obciążeniem 4 serie 20-10 powtórzeń ( podłóż coć pod palce)
Trening nie powinien trwać dłużej niż 1,5 godziny. Musisz odpowiednio dobrać ciezar aby ostatnie powtórzenie było realnym ostatnim powtórzeniem które jesteś w stanie wykonać.Z powtórzeń wymuszonych możesz korzystać jeżeli z kimś ćwiczysz i Ci pomoże, nie poprzez zła technikę.No i po pierwsze musisz odpocząć po poprzednim treningu w którym jak piszesz każdą grupę mięśniowa trenowałeś 3 razy w tygodniu. To jest dosyć ciężki trening a więc pamietaj o regeneracji(śnie) i odpowiedniej diecie.W czasie przerw między seriami nie patrz na zegarek, kiedy poczujesz instynktownie ze już jesteś gotów to poprostu zacznij robić kolejną serię.
Mało o sobie napisałeś a więc nie mam pojęcia czy takie połączenia grup mięśniowych odpowiada Ci i czy mozesz wykonywać te wszystkie cwiczenia.Być moze jedne miesnie masz bardziej rozwinięte od innych, wtedy możnaby ukierunkować trening na słabsze grupy mieśniowe.Musisz jeszcze pamiętać o prawidłowej technice wykonania ćwiczeń, wszystko opisane jest w atlasie ćwiczeń na stronie głównej. Ale sie rozpisałem..., pozdrawiam Acha, tu nie ma zawodowców.