SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja

Prośba o wyjaśnienie , dietka na masę ! ! !

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 501

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 158
Witam ,
Mam może dla was banalne pytanie ale muszę się dowiedzieć bo zyć mi to nie daje a mianowicie , jestem w trakcie układanie diety dużo czytałem o tym co jak kiedy jeść ale jedna rzecz mnie zastanawia której nie mogę nigdzie znaleść ! :( Chodzi mi o to że przy korzystaniu z tabeli wartości odżywczych podam przykład z jajkiem :
Białko jaj kurzego na 100g ma 10,9gBIałka , 0,2 Tłuszczy , 0,7 węgli
Załóżmy że robię sobie omlet tak że ma te równe 100g , czy podczas obróbki termicznej białko to nie traci swoich wartości odzywczej ?
Tak samo mi chodzi o wszystkie posiłki np: mintaja z pieca , smazonej/grilowanej wołowiny. Prosiłbym o pomoc lub nakierowanie mnie gdzie mogę się o tym dowiedzieć.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 133 Napisanych postów 20191 Wiek 6 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 69241
Witam.
Podczas obróbki cieplnej białko tych produktów nie traci swojej wartości.

Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 158
ale obojętnie czy smażę czy gotuje lub robię w piekarniku albo grilluje to nie traci swojej wartości ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 57 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 158
Sorki że tak pisze jedno pod drugim ale jeszcze jedno mi się przypomniało.
Np jak smaże wołowine na patelni no wiadomo na wołowinie to tak białko jest takie jakie było ale np , ww i tłuszcze ? bo ja smaże to na tłuszczu więc chyba go jest wiećej po smażeniu a np po grilowaniu mnie bo się wyatpia ? Jak to wygląda dokładniej ?

I druga spr :
Jak robie sobie np na obiad :
pierś kurczaka gotowanego 100g + 100g jarzyn ? to wartości sie poprstu dodaje ?

Dzięki za pomoc :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Witam nie wiem czy brac krople zoładkowe

Następny temat

GRUBE UDA I ŁYDKI i poślady