Wiek : 26
Waga : 68-70kg
Wzrost : 165 cm
Obwód w biuście(1) :
Obwód pod biustem :
Obwód talii w najwęższym miejscu (2):
Obwód na wysokości pępka :
Obwód bioder (3):
Obwód uda w najszerszym miejscu:
Obwód łydki :
W którym miejscu najszybciej tyjesz : uda, tylek, brzuch (brak tycia w biuscie I rekach)
W którym miejscu najszybciej chudniesz :
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: (jak często) 3 razy w tygodniu bieganie 8km
Stan zdrowia: bardzo duzo stresu ostatnio
czy regularnie miesiączkujesz: tak
czy bierzesz tabletki hormonalne: tak, od 5 lat
czy przyjmujesz leki z przepisu lekarza:
czy rodziłaś: nie
W ciagu ostatniego miesiaca przytyla 8kg bez zadnej konkretnej przyczyny. Jeszcze miesiac temu wazyla 59-62 kg. Zawsze odzywiala sie tak jak ponizej albo gorzej (bywaly okresy, gdy jadla tylko ryz z sola I bananem). Oprocz tego, ze odzywianie nie jest najlepsze, jaka moze byc przyczyna tak naglego wzrostu wagi? Na co powinna zwrocic uwage I byc moze jakie badania wykonac? Wiem, ze z kuli nie wrozycie, ale moze z doswiadczenia moglybyscie naprowadzic na wlasciwy trop. Dziekuje I pozdrawiam.
Przykladowa dieta 7 dni (ponizej wrzucam to do tabelek, ale tylko 5 dni)
To co ja jej powiedzialam to: drugie sniadania, podwieczorki I kolacje to nie sa pelnowartosciowe posilki, ogolnie w diecie za malo bialka I tluszczu, za niska podaz kcal, wyrzucic: granola bar, mleko sojowe, cukier, slodycze; ograniczyc: slonecznik, zurawina, jedzenie z puszki, nabial. Jak jeszcze jakies uwagi, to bardzo poprosze.
Pon
Sniadanie: 6.30
- 2 kromki razowego chleba z avocado (1/2), pomidorem(1/2), rzodkwia (ok. Jedna duza lyzka tartej rzodkwi) – babka plesznik 2 lyzeczki
- 2 kubki wody z cytryna
Drugie sniadanie: 10.00
- 150g borowek
Lunch: 13.30
- 100g ryzu z oliwa I sola, mala cala ryba, pomidor z zielona cebulka
Podwieczorek : 16.00
- granola bar
Kolacja: 19.00
- herbata ziolowa
Woda: 2l
Wt:
Sniadanie:
- 100g musli bezglutenowe ze slonecznikiem I suszona zurawina
- 150g jogurtu naturalnego – babka plesznik 2 lyzeczki
- Borowki 50g
- 1 kubek wody z cytryna
Drugie sniadanie:
- Garsc migdalow
Lunch:
- 150g razowego makaronu; pol puszki pomidorow przygotowanych na oliwie + ziola prowansalskie
Podwieczorek :
- jablko
Kolacja:
- herbata zielona
Woda: 2l
Sr:
Sniadanie:
- 100g kaszy many na mleku sojowym z brazowym cukrem I imbirem
- 5 duzych truskwek
- 2 kubki wody z cytryna
Drugie sniadanie:
- Granola bar
Lunch:
- 150g kurczaka z rozna (piers bez skory); 200g ugotowanych brokulow; pol gotowanej marchewki; garsc gotowanego zielonego groszku
Podwieczorek :
- Koktajl z kiwi I pol banana z mlekiem kokosowym
Kolacja:
- herbata ziolowa; garsc migdalow
Woda: 2l
Czw:
Sniadanie:
- 2 kromki razowego chleba z avocado (1/2), 2 plasterkami lososia, pomidorem (1/2)
- babka plesznik 2 lyzeczki
- 2 kubki wody z cytryna
Drugie sniadanie:
- banan
Lunch:
- 150 komosy ryzowa na oliwie z ratatouille z baklazana (1/4), cukini (1/4), pomidorow (1), cebuli (1/4), kolczocha jadalnego (1/4), pieczarek (3)
Podwieczorek :
- Jogurt naturalny (150g)
Kolacja:
- grejpfrut
Woda: 2l
Pt:
Sniadanie:
- jajecznica z dwoch jajek na masle z zielona cebulka
- kromka razowego chleba - babka plesznik 1 lyzeczka
- 2 kubki wody z cytryna
Drugie sniadanie:
- granola bar
Lunch:
- jedna miseczka kremu z burakow I chinskiej kapusty, salata z tunczykiem pomidorem, zielonym ogorkiem, kukurydza, oliwa.
Podwieczorek :
- garsc migdalow
Kolacja:
- koktail z pol banana I kiwi na mleku sojowym
Woda: 2l
Sb:
Sniadanie:
- 100g owsianki na mleku sojowym, pol banana, 100g borowek - babka plesznik 1 lyzeczka
Drugie sniadanie:
- 4 plastry ananasa
Lunch:
- 1 sredniej wielkosci burger z soczewicy, cebuli, z ziolami (maka kukurydziana I babka plesznik do zageszczenia masy), miseczka salatki z kapusty pekinskiej, pomidorow, ogorka, kukurydzy rzodkwi, z jogurtem naturalnym , oliwa I kolendra, kasza jaglana
Podwieczorek :
- 1 czekoladka merci
Kolacja:
- Herbata zielona
Woda: 2l
Nd:
Sniadanie:
- 2 jajka na miekko z sola + 2 kromki pelnoziarnistego chleba z maslem, lisc salaty - babka plesznik 2 lyzeczki
Drugie sniadanie:
- Serek wiejski + 3 duze truskawiki
Lunch:
- 2 pelnoziarniste wrapy z kawalkami burgera z soczewicy (jeden sredniej wielkosci), pomidorem (1/2), salata lodowa (2 liscie), ogorkiem konserwowym, serem zoltym (1 lyzka startego)
Podwieczorek :
- miseczka salatki z kapusty pekinskiej, pomidorow, ogorka, kukurydzy rzodkwi, z jogurtem naturalnym , oliwa I kolendra
Kolacja:
- grejpfrut
Woda: 2l