Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 350 razy
słowa kluczowe: prośba  ocenke  diety 
Autor

Prośba o ocenke diety

raylis91

Wysłana - 22 września 2009 22:15    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

7.30 Śniadanie :
- 2 Jaja kurze
- Kromka pieczywa pełnoziarnistego
- 2 Plastry pomidora
- Garść orzechów włoskich

11.30 Posiłek w szkole
- Kanapka z pieczywa pełnoziarnistego z chudą szynką i pomidorem

16.30 Obiad:
- Wołowina/gotowany kurczak/ryba
- Pół woreczka ryżu
- Sałatka + oliwa

19.00 Posiłek po rowerku:
- 100g sera twarogowego chudego ze szczypiorkiem i cebulą
- Garść orzechów włoskich

W międzyczasie planuje jeździć na rowerku stacjonarnym o godz. 17 i o godz. 20 po 1h lub więcej. W weekendy zamierzam jeździć na basen. Z czasem mam nadzieje że zapisze się na siłownie. Co sądzicie o tej diecie i rowerku :)? Chciałbym jakoś wyglądać na studniówce (Luty) więc doradzcie mi co ze sobą robić gdyż czasu niewiele :). Pozdrawiam!

Waga: 85

Wzrost: 171

Obwód klatki: -

Obwód ramienia: -

Obwód talii: -

Obwód uda: -

Obwód łydki: -

Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: -

Aktywność w ciągu dnia: Szkoła

Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Rower, Basen

Odżywianie: Co jest

Cel: szybka redukcja

Ograniczenia żywieniowe: Brak

Stan zdrowia: Zdrowy

Preferowane formy aktywności fizycznej: Rowerek, Basen

Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Brak

Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Tak

Stosowane wcześniej diety: Brak

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 września 2009 22:28 
W większości przypadków polecamy:

Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł
Z pozostalych firm... - USA Labs Cutting Edge

CENA: 64.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

WPC_fan

Wysłana - 22 września 2009 22:28    Edytuj Cytuj
a co zamierzasz robic po studniowce?
sniadanie ma za malo bialka i za malo pomidora.
drugie sniadanie ma za malo wszystkiego.
obiad w miare ok, ale jak jesz go o 16:30 to nie siadaj na rowerek po 20-30min-bedzie nieciekawie
posilek po rowerku jest dziwny. twarog nie jest wg mnie najlepszym potreningowym. dajesz chudy z tluszczem z orzechow. bez wegli. wiem, ze to tylko rower, ale ten posilek wyglada bardziej jak taki na sen, a jest potreningowym i przedtreningowym bo zaraz po nim jedziesz znowu godzine. potem nie jesz juz nic, tak nie mozna.
ogarnij ten rower. postaraj sie z czasem zapisac na silownie. nie mozna jezdzic 2 razy po godzinie z krotka przerwa na twarog i potem nie jesc nic fo rana,a z rana malo bialka. jezdzij raz dziennie, zwiekszaj objetosc treningu i jakos tzn pedaluj coraz szybciej pobiegaj czasem, najlepij po karnet na silownie
poczytaj post moralesa na gorze dzialu i uloz diete jeszcze raz. za malo tego wszystkiego. oblicz zapotrzebowanie, podziel na makroskladniki i uloz od nowa. musisz dodac jeden posilek- bedzie to potreningowy i potem jeszcze 5ty przed snem.
zrodla masz dobre-miesa, ryby, jaja, twarog, ryz, oliwa, orzechy itd.
za malo jest warzyw, musisz w szkole zjesc kawal miecha, do poprawki, pozdro

Nie krępuj się z tym SOG'iem, no dalej!

[http://www.sfd.pl/WPC_fan%2FBlog%2FRedukcja-t543349-s22.html]

Morales_37 Zdrowa Kuchnia

Wysłana - 22 września 2009 22:29    Edytuj Cytuj
Posiłek w szkole słabiutki. Do kanapki nie szynka tylko kawałek ugotowanego mięsa lub ryby i garść orzechów do tego. Twaróg na noc, i nie orzechy tylko oliwa jeśli to ostatni posiłek.
Na tym rowerze to jak jeździsz? jakie tętno? Stała intensywność wysiłku czy interwały?

Nie doradzam ludziom leniwym!
Moderator działu odchudzanie i Charles Poliquin
Ekspert -

WPC_fan

Wysłana - 22 września 2009 22:35    Edytuj Cytuj
napisal, ze 2 razy po 1h przeplatajac to twarogiem i potem nic nie je wiec cos nie tak, a interwalow pewnie godzine nie robi
pomieszalo mu sie cos, trzeba chlopaka naprowadzic

Maj 20

Wysłana - 22 września 2009 22:46    Edytuj Cytuj
Mało, chłopie jesz trochę.

"ZAKLINACZ WAGI" Zapraszam.
"Słomiana Motywacja?" Zapraszam.

raylis91

Wysłana - 22 września 2009 22:49    Edytuj Cytuj
Hmm nie wyobrazam sobie zebym w szkole zjadal jakas kanapke z kawalkiem miesa i orzechami :DDDD. Mozna to jakos zastapic? A co do rowerka to staram sie jezdzic około 25km/h, stałe tempo. To lepiej jezdzic raz dziennie miedzy kolacja a posilkiem potreningowym tak? Naprawde siłka to takie dobre rozwiazanie? Poprostu nie mam zabardzo motywacji do tej silowni. Samemu.. Pozatym pewnie bym nie wiedzial co do czego służy ale to już sczegół..

WPC_fan

Wysłana - 22 września 2009 23:23    Edytuj Cytuj
kolego, a ile juz jezdzisz tym rowerem? uwierz mi, ze chetniej zaczniesz chodzic sam na silownie niz sam bedziesz mial ochote pedalowac 2 razy dziennie po godzinie rowerem w miejscu.
kanapke z kawalkiem miesa i orzechami mozna zastapic pudelkiem z miesem, warzywami i ryzem/kasza jak trzeba oraz oliwa, ale uwierz mi po raz drugi, ze jak zobaczysz to pudlo to bedziesz juz chetniej smigal z ta kanapka z miesem i orzechami chyba, ze nie to lepiej jesc z pudla
co do rowerka to cisniesz zwyczajne aeroby. biorac pod uwage 25km/h tempo masz nie za duze. jesli masz zamiar jezdzic miedzy potreningowym, a kolacja to co ma byc treningiem wlascieiwe? lepiej jezdzic raz, jesc potem normalnie i jeszcze jeden posilek przed snem.
silka to naprawde takie dobre rozwiazanie.
jak nie wiesz co do czego sluzy to zawsze masz atlas cwiczen jesli jestes na tyle niesmialy zeby zapytac kogokolwiek w miare doswiadczonego jak sie robi poszczegolne cwiczenia.
najpierw ogarnij ta diete i pomysl o silowym.
pozdro

Maj 20

Wysłana - 23 września 2009 14:00    Edytuj Cytuj
Dlaczego nie wyobrażasz sobie jedzenia kanapki z mięsem i orzechami w szkole. Po prostu wyobraź to sobie i zacznij.

"ZAKLINACZ WAGI" Zapraszam.
"Słomiana Motywacja?" Zapraszam.

raylis91

Wysłana - 25 września 2009 19:29    Edytuj Cytuj
Czy naprzykład taki atlas jak w aukcji ( http://allegro.pl/show_item.php?item=749852730 ) mógłby zastąpić mi siłownie? tzn. nie mam zbyt czasu w roku szkolnym na chodzenie na siłke (lekcje do 17 przeważnie). Czy da sie na tym robic jakies dobre treningi na redukcje?

bolek1970

Wysłana - 25 września 2009 19:40    Edytuj Cytuj
Nie, to lipa !!!
Lawka, hantle, sztanga, obciazenie !!!
To da efekt !!!

Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-09-25 19:40:57
Specjalista -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prośba o ocenke diety

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.