Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 480 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Odżywki, Suplementy
Prawdy i Mity o Suplach 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: prawdy mity suplach
Autor "Prawdy i Mity o Suplach"   

rashido
 Wysłana - 12 lipiec 2008 21:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

często rozmawiając z kolegami z siłowni słyszę texty typu :
Najlepiej jechać na czysto ( chodzi o suple )
Po kreatynie przyjdzie Ci trochę siły a potem spadnie .
Kreatyna napełnia mięśnie woda .
Masa mięśnia po suplach jest do "dupy" .

Co z tego jest prawda a co nie ? Może ktoś rozwinie wątek ?

przyznaj SOG'a

slayerek01
 Wysłana - 12 lipiec 2008 21:31      [zgłoszenie]

Najlepiej jechać na czysto ( chodzi o suple )
Masa mięśnia po suplach jest do "dupy" .

wszystko to bzdura ;)

przyznaj SOG'a znawcy

Miniak_DH
 Wysłana - 12 lipiec 2008 21:43      [zgłoszenie]

Po kreatynie przyjdzie Ci trochę siły a potem spadnie

Przy cyklicznym stosowaniu kreatyny, zawsze tak miałem.

przyznaj SOG'a specjaliście

sicilia
 Wysłana - 12 lipiec 2008 21:46      [zgłoszenie]

Wg. mnie większość legalnych suplementów to uzupełnienie diety (kreatyna także, bo występuje w wołowinie), więc stwierdzenie, że masa zrobiona na suplach, jest dupne.

siłka/
[http://www.sfd.pl/Mieszkam_w_si%C5%82owni%2C_czyli_pokojowa_si%C5%82ka_by_sicilia-t378912.html]

przyznaj SOG'a

Damixxx
 Wysłana - 13 lipiec 2008 08:44      [zgłoszenie]

odzywki to uzupelnienie diety

suple niekoniecznie

bo jezeli chcialbys brac kreatyne nie jako suplement do cyklu a jako 'uzupelnienie diety' to gwarantuje ze nie bylbys w stanie odbierzyc tak małej porcji

[http://www.sfd.pl/temat181016/] KREATYNA

przyznaj SOG'a ekspertowi

HadesSquad
 Wysłana - 13 lipiec 2008 10:48      [zgłoszenie]

przykład z mojej strony!!
robiłem cykl Mono Met-rx i CP- siła i masa szły jak szalone, miałem dobra diete nadwyzke kaloryczna jakies 1000kcal!!
skonczyłem cykl, zjechałem z kalorii, zalałem sie troche ale to nie przeszkadzało, zrobiłem tydzien lzejszych treningów, potem wróciłem do normalnych ciezarów....i gdzie na cyklu na ostataniej serii skosu na klate machałem 100kg w tamtym tygodniu walnałem 105 x7 czyli o powtórzenie wiecej niz na 100kg!

wzrost siły odczułem tez w przysiadzie, wyciskaniach, wiosłach!
czyli nie sama kreatyna jest wazna dieta i regeneracja sa równorzenie waznymi czynnikami wpływajacymi na wzrost siły

przyznaj SOG'a znawcy

gautatyr
 Wysłana - 13 lipiec 2008 11:10      [zgłoszenie]

Trzeba by zacząć od tego,że każdy organizm jest inny,oczywiście można by zebrać rekacje działania na suplementy w pewne grupy.Dlatego takie wypowiedzi,że jakiś suplement jest dobry zaraz budzi głosy sprzeciwu i tak będzie zawsze.Wszystko jest kwestią organizmu i jego adaptacji,na którą ma wpływ wiele czynników każdego dnia nie tylko trening i odżywianie.Dlatego ja zawszę biorę sobie poprawkę na takie wypowiedzi i staram się sam na sobie przekonać/testować.Ostatnio pisałem z kimś o Shocku pisał,że na niego nie działa,mój koleżka po jednej dawce(to było widać)dostał silnej mobilizacji i mocy do ćwiczeń więc on na pewno powie,że suplement super.Ok sam teraz biorę i co?No i nic.Jedna dawka,dwie,trzy coś tam jest ale raczej nazwałbym to lekkim skupieniem na treningu czyli reasumując ja mógłbym napisać Shock jest do d..py,czyli zaprzeczyć zdaniu mojego kolegi i kto ma rację?To tylko przykład ale tak jest z prawie każdym suplementem,programem treningowym,dietą,etc.Dlatego wszystko powinno się opierać na podstawowych zasadach,trzeba testować na sobie i dostosowywać,kiedy się widzi efekt,i jeśli jest on pozytywny-utrzymywać dany proces,pomimo tego,że inni mówią,że to nie tak ma być.Oczywiście pisząc pozytywny efekt mam na myśli wszystko w granicach zdrowego rozsądku i zdrowia ogólnie.Nie da się dogodzić każdemu bo chociażby z przekory,czy chęci pokazania psedo wiedzy zaprzeczy temu czy tamtemu,to kwestia natury ludzkiej.Nawet jeśli ktoś stara się popierać swoje wypowiedzi jakimiś badaniami itd. to co z tego?Nie zaprzeczam skuteczności badań laboratortyjnych ale pamiętacie mit o szpinaku z duża ilością żelaza?Poza tym wiele z tych badań to marketingowy bełkot jeśli chodzi o suplementy.Wszystko weryfikować trzeba samemu,rozważając za i przeciw jednak sami powinniśmy ustalać co dla nas dobre,a co nie.

1.[http://www.sfd.pl/Woda_z_kranu-artyku%C5%82-t425268.html]
2.[http://www.sfd.pl/Kwas_gamma-aminomas%C5%82owy_GABA_-_artyku%C5%82-t425666.html]

przyznaj SOG'a

Disease
 Wysłana - 13 lipiec 2008 11:33      [zgłoszenie]

" Najlepiej jechać na czysto ( chodzi o suple )
Masa mięśnia po suplach jest do "dupy" "

u mnie mówią podobnie, mianowicie że suple coś tam dają ale i tak to wyrzucenie kasy w błoto dlatego radzą by od razu sięgać po sprawdzone środki a suple i tak biorą - bo wszyscy biorą

przyznaj SOG'a

sicilia
 Wysłana - 13 lipiec 2008 11:48      [zgłoszenie]

odzywki to uzupelnienie diety

suple niekoniecznie

suplement = dodatek, uzupełnienie

siłka/
[http://www.sfd.pl/Mieszkam_w_si%C5%82owni%2C_czyli_pokojowa_si%C5%82ka_by_sicilia-t378912.html]

przyznaj SOG'a

Damixxx
 Wysłana - 13 lipiec 2008 12:03       [zgłoszenie]

łapiesz za słowka?

ok,czyli chcesz mi powiedziec ze biorąc kreatyne uzupelniasz jej braki w organizmie?
i masz dzienne braki 10g?

[http://www.sfd.pl/temat181016/] KREATYNA

przyznaj SOG'a ekspertowi
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prawdy i Mity o Suplach

<< Pomocy! Doradźcie jakąś dobrą odżywke.PLiSSS / Coś pozmieniać?Długoterminowa rozpiska >>

Podobne: [ART]Największe mity suplementacji by Dudek | [ART]Największe mity suplementacji by faftaq | [ART]Największe mity suplementacji by boguc | białka sojowe- cała prawda!! pomóżcie mi obalić mity!!! | Sprawdz co wiesz o suplach (mini test) | Nowy Bold w Suplach!

Warto przeczytać: przysiady jakie najlepsze | HMB jak awkowac ? | Omega 3 6 9 now foods | przysiady z przodu czy z tyłu | storm shock początkujący | kuk sool wom | kuk sool wan | kuk sool won | pump dymatize | koks69 | extreme pump dymatize | xtreme pump dymatize | koleś69 | ziomek69 | gibon69 | xtreme pump xpand | guarana i skutki uboczne | spalacze skutki uboczne | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL