| Autor |
"Prawdy i Mity o Suplach" |
|
|
rashido
|
|
Wysłana - 12 lipiec 2008 21:20 | zgłoś naruszenie regulaminu
często rozmawiając z kolegami z siłowni słyszę texty typu :
Najlepiej jechać na czysto ( chodzi o suple )
Po kreatynie przyjdzie Ci trochę siły a potem spadnie .
Kreatyna napełnia mięśnie woda .
Masa mięśnia po suplach jest do "dupy" .
Co z tego jest prawda a co nie ? Może ktoś rozwinie wątek ?
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
slayerek01
|
|
Najlepiej jechać na czysto ( chodzi o suple )
Masa mięśnia po suplach jest do "dupy" .
wszystko to bzdura ;) | |
przyznaj SOG'a znawcy
|
|
|
|
Miniak_DH
|
|
Po kreatynie przyjdzie Ci trochę siły a potem spadnie
Przy cyklicznym stosowaniu kreatyny, zawsze tak miałem. | |
przyznaj SOG'a specjaliście
|
|
|
|
sicilia
|
|
|
|
|
Damixxx
|
|
odzywki to uzupelnienie diety
suple niekoniecznie
bo jezeli chcialbys brac kreatyne nie jako suplement do cyklu a jako 'uzupelnienie diety' to gwarantuje ze nie bylbys w stanie odbierzyc tak małej porcji
|
|
|
HadesSquad
|
|
przykład z mojej strony!!
robiłem cykl Mono Met-rx i CP- siła i masa szły jak szalone, miałem dobra diete nadwyzke kaloryczna jakies 1000kcal!!
skonczyłem cykl, zjechałem z kalorii, zalałem sie troche ale to nie przeszkadzało, zrobiłem tydzien lzejszych treningów, potem wróciłem do normalnych ciezarów....i gdzie na cyklu na ostataniej serii skosu na klate machałem 100kg w tamtym tygodniu walnałem 105 x7 czyli o powtórzenie wiecej niz na 100kg!
wzrost siły odczułem tez w przysiadzie, wyciskaniach, wiosłach!
czyli nie sama kreatyna jest wazna dieta i regeneracja sa równorzenie waznymi czynnikami wpływajacymi na wzrost siły
|
|
|
gautatyr
|
|
Trzeba by zacząć od tego,że każdy organizm jest inny,oczywiście można by zebrać rekacje działania na suplementy w pewne grupy.Dlatego takie wypowiedzi,że jakiś suplement jest dobry zaraz budzi głosy sprzeciwu i tak będzie zawsze.Wszystko jest kwestią organizmu i jego adaptacji,na którą ma wpływ wiele czynników każdego dnia nie tylko trening i odżywianie.Dlatego ja zawszę biorę sobie poprawkę na takie wypowiedzi i staram się sam na sobie przekonać/testować.Ostatnio pisałem z kimś o Shocku pisał,że na niego nie działa,mój koleżka po jednej dawce(to było widać)dostał silnej mobilizacji i mocy do ćwiczeń więc on na pewno powie,że suplement super.Ok sam teraz biorę i co?No i nic.Jedna dawka,dwie,trzy coś tam jest ale raczej nazwałbym to lekkim skupieniem na treningu czyli reasumując ja mógłbym napisać Shock jest do d..py,czyli zaprzeczyć zdaniu mojego kolegi i kto ma rację?To tylko przykład ale tak jest z prawie każdym suplementem,programem treningowym,dietą,etc.Dlatego wszystko powinno się opierać na podstawowych zasadach,trzeba testować na sobie i dostosowywać,kiedy się widzi efekt,i jeśli jest on pozytywny-utrzymywać dany proces,pomimo tego,że inni mówią,że to nie tak ma być.Oczywiście pisząc pozytywny efekt mam na myśli wszystko w granicach zdrowego rozsądku i zdrowia ogólnie.Nie da się dogodzić każdemu bo chociażby z przekory,czy chęci pokazania psedo wiedzy zaprzeczy temu czy tamtemu,to kwestia natury ludzkiej.Nawet jeśli ktoś stara się popierać swoje wypowiedzi jakimiś badaniami itd. to co z tego?Nie zaprzeczam skuteczności badań laboratortyjnych ale pamiętacie mit o szpinaku z duża ilością żelaza?Poza tym wiele z tych badań to marketingowy bełkot jeśli chodzi o suplementy.Wszystko weryfikować trzeba samemu,rozważając za i przeciw jednak sami powinniśmy ustalać co dla nas dobre,a co nie.
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
Disease
|
|
" Najlepiej jechać na czysto ( chodzi o suple )
Masa mięśnia po suplach jest do "dupy" "
u mnie mówią podobnie, mianowicie że suple coś tam dają ale i tak to wyrzucenie kasy w błoto dlatego radzą by od razu sięgać po sprawdzone środki a suple i tak biorą - bo wszyscy biorą  | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
sicilia
|
|
|
|
|
Damixxx