Witam, jaka praca nóg była by najlepsza w mma? Aktualnie używam kroków bokserskich, czyli np. przy dwóch prostych przednia noga idzie w przód a drugą dostawiamy. W akcjach bokserskich sprawdza się dobrze, lecz jeżeli chcemy do 2 prostych dodać np. low kicka to trochę traci to na szybkości. Co możecie mi polecić ?
" Jedna miłość do wszystkiego co otacza, daje przetrwać "
fajnie jakbys mial dostep do dlugiego worka, wtedy moglbys lazic do okola i oprocz boxowania uzywac dodatkowo nog.. jakies dziwne zasady wogole przyjales bo nauczyles sie jakiejs techniki na pamiec i co jak ktos pokrzyzuje Ci plany na sparingu? ;>
sam osobiscie stoje twardo na lekko ugietych nogach, w przypadku ruchow jedna noge dostawiam druga - chce kopnac ustawiam sie do kopniecia. czasem zadajac ciosy nie masz mozliwosci podejscia.
pozdr!
Zmieniony przez - rezyser92 w dniu 2010-03-13 20:08:25
"Umiesz liczyć? Licz na siebie!"
1268507259000
konri8
Wysłana - 13 marca 2010 20:26
Posiadam taki worek. Czyli jeżeli uderzam np 2 proste to jeżeli jest taka potrzeba to przednia noga lekko do przodu a tylnia, przy tylnim porstym tylko się skręca. Może tak być ?
1268508411000
Stef-x
Wysłana - 13 marca 2010 20:28
tragedia...
1268508525000
konri8
Wysłana - 13 marca 2010 20:31
O co ci chodzi ? Myślisz, że gdybym miał w mieście MMA to bym się tak pytał? W dziurze gdzie mieszkam nie ma sztuk walki prócz karate. Kiedyś jeździłem do miasta o 30km oddalonego od mojego na mma co było w sumie połączeniem bjj i kyokushin. Nauczyłem się tam podstaw parteru i róznego rodzaju kopnięć. Na kroki trener nie zwracał uwagi... :( Pod koniec tego roku nadażyła się okazja treningu boksu gdzie nauczyli mnie tych właśnie kroków. Teraz będę ćwiczył z kolegami, bo innego wyjścia nie ma, parter znam dobrze, wątpliwości miałem tylko co do tych kroków więc się pytam, uważam, iż lepiej się zapytać i zacząć dobre treningi nize ćwiczyć ze złymi krokami. Pozdro
Zmieniony przez - konri8 w dniu 2010-03-13 20:39:05
Zmieniony przez - konri8 w dniu 2010-03-13 20:41:00
1268508714000
rezyser92
Wysłana - 13 marca 2010 20:41
no ma racje stary, tragedia! bo nie uczysz sie tego na pamiec tylko wypracowujesz technike ktorej uzywasz w poszczegolnych momentach walki. wbijaj sie na youtuba i ogladaj filmiki.
pozdro
"Umiesz liczyć? Licz na siebie!"
1268509289000
konri8
Wysłana - 13 marca 2010 20:46
"nie uczysz sie tego na pamiec tylko wypracowujesz technike ktorej uzywasz w poszczegolnych momentach walki." - nie do końca rozumiem.
1268509576000
sirpeter
Wysłana - 13 marca 2010 21:42
Ludzie zejdźcie z niego, od tego jest forum żeby zadawać takie pytania, a nie sypać komentarzami "tragedia". Jak nie umiesz poradzić komuś to przynajmniej nie komentuj, a jak już się wypowiadasz to napisz coś mądrego, chyba że jednowyrazowe komentarze są twoją specjalnością. Nie rozumiem waszego negatywnego stosunku w tym temacie facet pyta kulturalnie o radę i nie ma w tym nic złego. Jeśli idzie o pracę nóg to moim zdaniem nogi trochę szerzej niż w boksie, tak aby przy wejściu przeciwnika w nogi nie dać się tak łatwo obalić, bardziej ugięte w kolanach, kroki krótsze i mniej podskakiwania. Gdzieś na yt jest filmik z Belfortem gdzie mniej więcej pokazuje pracę nóg, poszukaj.
niezadowolenie z siebie jest podstawą każdego talentu
1268512960000
konri8
Wysłana - 13 marca 2010 21:52
W końcu ktoś normalny. Zabieram się za szukanie :)
1268513548000
Stef-x
Wysłana - 14 marca 2010 00:41
sirpeter odpusc sobie takie wywody bo rada poszla w moim pierwszym poscie a to co Ty napisales jest dla mnie oczywiste ze wujek Google i ciocia Youtube powie wszystko dlateog zamiast taki post zakladac na forum mogl napisac do owej "rodzinki" "praca nóg MMA" od dawna juz jest ustalone ze nauka z NETa jest do d*py jezeli chce uczyc sie pod ulice to niech cwiczy ten box i rusza sie jak nalezy bo inaczej ch*j z tego bedzie...