Witam temat z bicepsem był wałkowany po tysiac razy. Czytajac posty nie znalazłem nic ciekawgo. Zastanawiam sie nad ta metoda 3cm w miesiac ale jest pewien problem, nie moge wykonac wszystkich cwiczen a mianowicie:
Uginanie rąk na wyciągu 2x25-40 Ściąganie drążka (triceps) 6x6-8
Czytajac arty na forum duzo osob twierdzi ze szkoda tego robic poniewaz po skonczonym treningu spada 2 moze i wiecej cm z łapy. Co jeszcze wazne to to ze trzeba ograniczyc inne partie a ja nie chce, gdzyz nie mam wysmienitych i nie chce ich zaniedbywac
Co poradzicie, mzoe macie jakis pomysł co zrobic. Moze cwiczyc tylko 2 razy w tyg??
Witam. Podam Ci metodę po której mój biceps ruszył o 2cm w przeciągu miesiąca. Mój trening bicepsów wygłądał tak; 10 serji uginań przedramion ze sztangą po 10 powt. 3 serie po 8 powt uginań przedramienia w oparciu o kolano Przerwy między seriami w granicach 90sek. Ciężar dobierz tak abyś mógł wykonać 10 serji z maksymalną dokładnością(odpowiednie napinanie mięśni i technika) Trenuj biceps taką metodą tylko raz w tygodniu i jako pierwszą partie mięśni na danym treningu(priorytet np. biceps+plecy) Powodzenia
1141332962000
Jajeco
Wysłana - 02 marca 2006 22:12
wydaje mi sie ze takie ćwiczenie to moze dac takie efekty jesli człowiek dopiero zaczyna ćwiczyc. JA ćwicze od jakiegos czasu (1,5 roku) i po takim świczeniu boceps nie da rady ruszyc, po prostu ciezko jest rozwijac biceps w takim tempie jak to zostało napisane. Obecnie mam jakies 38-39 w łapie jak spompuje, a normalnie to gdzies 36,5- 37
<<<<co nas nie zabije, to nas wzmocni>>>>
1141333927000
Trewor-ek
Wysłana - 02 marca 2006 22:38
"tylko 2 razy w tyg." to ile razy Ty go ciwczysz??!! 3 razy 4 razy na tydzien biceps:>? a kiedy on odpoczywa:>? radze dobrze poczytac atlas.. i forum ogólnie.. na moje skromne oko Twoja łapa nie ma czasu odpoczać a dobrych treningów w bród.. tez mam problemy z łapą i powiem ze najlepszym sposobem zeby ruszyc było zmiejszenie intesywnoci i ilosci treningów i ruszyła z miejsca:) miesien rosnie jak odpoczywa nie jak ciwczy. pozdro
..::Małe Ciało:Wielki DUCH::.. ..cele ubiegłegoroku: łapą>cel 38 cm. klatka> 100kg wycisk[osiągniety]/obecnie 106-110 kg
1141335496000
pakovny
Wysłana - 02 marca 2006 23:17
dokładnie zgadzam się z przemówcą, najczęściej spotykany błąd u początkujących: "biceps wolno mi rośnie, zrobie 2 treningi na bika w tygodniu"
Po 3 miesiącach:
"kurde jeszcze gorzej, pewnie się przyzwyczaił do tych 2 treningów w tygodniu, to moż 3 albo 4 treningi będe robił albo najlepiej jak bym machał 24h/dobe"
Ćwiczenia są tylko bodźcem! Mięsień rośnie kiedy odpoczywa pobudzony bodźcem.
"Systematyczność - fundamentem efektów"
"Co Cie nie zabije to Cie wzmocni, doda sił jak dobre słowo od wyroczni"
1141337836000
Kozik1987
Wysłana - 03 marca 2006 05:59
Nie panowie żle zrozumieliście (moze ja tez troche głupio napisałem ) ja ćwicze bucepsa raz w tygodniu i nie jestem poczatkujacym To jak co robić??
Fizjoterapeuta
1141361947000
Skywaker
Wysłana - 03 marca 2006 08:37
Trening który napisałem nie jest dla początkujących, jest cięzki do wykonania ale daje efekty, zastosowałem go po 1,5 roku treningu kiedy mialem 37,5 w bicepsie trenowałem tym sposobem przez około miesiąc i bic urósł do 39,5. Bardzo ważna jest w tym treningu technika nie ciężar.
1141371461000
Kozik1987
Wysłana - 03 marca 2006 14:14
Skywaker a jak tam była u Ciebie dieta moze jakies odzywki w tym czasie??
Fizjoterapeuta
1141391690000
Skywaker
Wysłana - 04 marca 2006 15:38
Odżywek nie brałem jedynie dieta.
1141483103000
pakovny
Wysłana - 04 marca 2006 15:45
10 serii po 10 powtórzeń sztangą uginanie ramion?
"Systematyczność - fundamentem efektów"
"Co Cie nie zabije to Cie wzmocni, doda sił jak dobre słowo od wyroczni"
1141483527000
premium
Wysłana - 04 marca 2006 17:13
trening powyzej troche dziwnie wyglada... i nie stosowalbym go nigdy Problem tkwi pewnie nie w treningu tylko w diecie: zwieksz ilosc kalorii, sprawdz proporcje B/T/W. Byc moze powinienes zmienic cwiczenia bo organizm za bardzo sie przyzwyczail. Zamiast uginania ze sztanga rob, np. uginanie ze sztangielkami stojac (jesli nie wykonywales w poprzednim cyklu treningowym). Poza tym, byc moze, robisz za duzo serii na ramiona, 6-9 serii starczy. Rob dwa cwiczenia po 4 serie w zakresie 6-12 (taki jaki Ci odpowiada, czujesz dobra "pompe", np. 12,10,8,8). Zastosuj progresje, czyli pierwsza seria niech bedzie jakby kontynuacja rozgrzewki, kolejna np. +5kg i mniej powt., kolejna np. +3kg i znow mniej powt., dalej ten sam ciezar i ta sama liczba powt.) Nie dawaj zbyt duzego ciezaru, pilnuj techniki, oczywiscie male odstepstwa moga byc, powiedzmy w ostatniej serii (male bujniecie tulowiem). Tylko ostatnia seria do zalamania ruchu. Stosuj proste, podstawowe cwiczenia, nie jakies wymysly w stylu: uginanie z linka wyciagu na modlitewniku.
Pamietaj: miesni lepiej nie dotrenowac niz przetrenowac! Pamietaj ze ramiona to nie tylko bicepsy, ale takze tricepsy (ktore wymagaja wiecej bodzcow niz bicepsy), mm. ramienne i przedramiona!
A jakie jest największe kłamstwo świata? - spytał zaciekawiony młodzieniec. - To mianowicie, że nadchodzi taka chwila, kiedy tracimy całkowicie panowanie nad naszym życiem i zaczyna rządzić nim los. W tym tkwi największe kłamstwo świata.