Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pourazowy przeprost kolana. Pomocy!

Turekk

Wysłana - 21 kwietnia 2008 23:17    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mój problem wygląda następująco. Miałem już dwa złamania lewej nogi, jedno w udzie, drugie w piszczelu i strzałce. Oba leczone operacyjnie (gwóźdź wewnątrzszpikowy). Teraz jest tak- nic mnie nie boli w kolanie, ale widzę, że mam większy przeprost niż w zdrowej nodze i jak czase msobie idę tak luźno to noga w pewnym momencie jakby mnie hamuje, jakby chciała wygiąć się do tyłu. Narazie jeszcze nie biegam, bo jestem pewny, że by mi od razu poszło krzyżowe. Lekarz mówi że taki przeprost normalny- ja jestem w 100% pewny, że to nieprawda. Kto by mi coś poradził na ten przeprost? Zaznaczam, że stabilizator taki ze stelażem odpada(mój kumpel taki nosił, a jak mu lekarz pozwolił przestać to w pierwszej przebieżce zerwał sobię więzadło krzyżowe). Są jakieś ćwiczenia, leki na zmniejszenie tego przeprostu? Czy cokolwiek innego, byle sprawdzonego. Proszę pilnie o pomoc!

Jakby tu zarobić, żeby sięnei narobić.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 21 kwietnia 2008 23:21 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Universal Nutrition - Creatine micronized powder

CENA: 59.00zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Saida

Wysłana - 21 kwietnia 2008 23:21    Edytuj Cytuj
Masz niestabilne kolano po prostu.
Jedyne,co pomoże,to SPRAWDZONY fizjoterapeuta z odpowiednio dobranymi cwiczeniami - indywidualnie do przypadku.

arturmr

Wysłana - 22 kwietnia 2008 19:33    Edytuj Cytuj
Z przeprostem nic nie poradzisz, jedyne co...to możesz skupić się na ćwiczeniach by przeciwdziałać temu uciekaniu kolana w tył. Ten objaw świadczy o zbyt słabej kontroli mięśniowej..."czucie głębokie"-"prioprocepcja" - też to miałem :)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pourazowy przeprost kolana. Pomocy!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.