Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Potrzebuję pomocy fachowca!

Szczecin18

Wysłana - 13 maja 2008 18:53    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam. Jestem tutaj nowy, i od razu przejdę do rzeczy. Potrzebuję pomocy fachowca (Trenera) Mam 18scie lat, 191cm wzrostu i ważę uwaga! 117kg :( Swego czasu chodziłem na siłownię około tygodnia, wiem, że to zbyt mało by uzyskać efekt ale wtedy byłem w normie. Teraz mocno się zaniedbałem, i chciałbym to wszystko zrzucić i się wyrzeźbić. Najbardziej chodzi mi o klatę, brzuch, tyłek i nogi od tyłka aż do kolan. Wiem że czeka mnie na prawdę sporo pracy, i moje pytanie brzmi. Czy jest możliwość dokonania tego domowymi sposobami w pół roku ? Jeśli tak, to jakie ćwiczenia mam wykonywać, ile razy dziennie, ile serii bądź ile czasu co ćwiczyć i jak. Nie mam możliwości wykupić karnet na siłownię na pół roku, więc powiedzmy hantle mógłbym zrobić choćby z butelki 5cio litrowej. Prosiłbym o dokładny opis, i szczerą odpowiedź czy jazdą na rowerze i ćwiczeniami które mi polecicie dam radę tego dokonać w pół roku w domu! Mam dobrą kondycję i rowerem pokonywałem dziennie do 60km. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź ponieważ chciałbym wyglądać jak dawniej, a nawet i lepiej ponieważ po powrocie do normy zamierzam przejść do dalszych ćwiczeń i wyrzeźbić swoje ciało :)

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 13 maja 2008 19:02 
W większości przypadków polecamy:

Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
APS - Mesomorph

CENA: 139.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

smuk

Wysłana - 13 maja 2008 19:02    Edytuj Cytuj
Najpierw zapraszam do działu odżywianie - dieta redukcyjna niezbędna.
Następnie aeroby.
Poszukaj coś o HIIT, doskonałe na spalanie tłuszczu.
Następnie www.kulturystyka.pl/atlas , trening domatora.

Widze ze wiesz, ze masz duzo pracy przed sobą także życze powodzenia.

PS.
http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html
tutaj coś o jedzeniu :)

http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5%82owy_HIIT_-t268582.html
tutaj o HIIT

Zmieniony przez - smuk w dniu 2008-05-13 19:04:40

Szczecin18

Wysłana - 13 maja 2008 21:42    Edytuj Cytuj
Wszystko okej, dzięki za pomoc, ale jeszcze jak by można było bo nie znalazłem, kogoś kto mi powie co najlepiej jeść, ile ćwiczyć, co ćwiczyć i jak, bo są tam ogólnikowe opisy, ale miałem bardziej na myśli żeby ktoś mógł opisać mi jakiś plan działania na moją masę itd, chodzi o to, żebym miał opis jak od trenera na siłowni ile miałem serii wykonywać po ile razy itd, Tyle że tutaj przydałoby się coś co mogę wykonywać bez siłowni czyli sposoby domowe. I pytanie czy w pół roku mam możliwość schudnąć do normy, i zacząć rzeźbić swoje ciało ? Za pomoc z góry dzięki. P.S nie znalazłem w dziale odżywianie : Dieta redukcyjna, niezbędna oraz Aeroby. Pozdrawiam

smuk

Wysłana - 14 maja 2008 14:49    Edytuj Cytuj
Ok.
No to jedziemy:
http://www.sfd.pl/REDUKCJA_ALEZ_TO_PROSTE%21_%2E%3A%3AWEJDZ%3A%3A%2E-t203291.html
tutaj dieta, dużo cennych wskazówek + przykładowa dietka.

http://www.sfd.pl/Przydatne_linki_dla_odchudzajacych_sie%2E%2E%2E-t313254.html

No i tutaj masz praktycznie wszystko. Zarówno o treningu, diecie jak i o HIIT itp.
Pozdrawiam, i życze miłej lektury :)

Mawashi

Wysłana - 14 maja 2008 15:31    Edytuj Cytuj

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

Drzewkoo

Wysłana - 14 maja 2008 15:34    Edytuj Cytuj
Wykaż troszke inicjatywy i w opraciu o linki które ci podano ułóż sobie diete i trening,a następnie wklej do poprawy.Powodzenia.

Walka rozpoczęta...
Co nie zabije to wzmocni!

Szczecin18

Wysłana - 15 maja 2008 15:32    Edytuj Cytuj
Bardzo wam dziękuje. Już się za siebie biorę :) Straszne zakwasy :) Ale mam jeszcze kilka pytań. Pierwsze czy w pół roku mogę wrócić do normy ? Na to pytanie odpowiedzi nie uzyskałem. Drugie pytanie jest następujące: Rozstępy, jak się ich pozbyć ? Ostatnio schudłem w barkach i mam straszne rozstępy na ramionach, czy podczas takich ćwiczeń da się zapobiec powstawaniu nowym rozstępą ? Oraz ostatnie pytanie. Był tam opis gdzie chłopak ułożył trening np na klatę, były to pompki, u mnie z tym jest ciężko ponieważ teraz ważę 117/118 kg i moje ręce nie bardzo to wytrzymują. Jest inny sposób na rozwinięcie mięsni klaty ? Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moją osobą :)

wiadomo_kt

Wysłana - 15 maja 2008 15:48    Edytuj  Cytuj
zejsc z nadwagi, otylosci, mozesz ale czy ci sie to uda, to zalezy od konsekwencji w utrzymania diety

pompki mozesz robic z rekami wyzej niz nogi to jest latwiej. na przyklad opierasz sie o blat i tak stopniowo z postepami(umiesz zrobic kilkanascie pompek) obnizasz punkt oparcia az dojdziesz do ziemi.

Mawashi

Wysłana - 15 maja 2008 16:11    Edytuj Cytuj
W linku do treningu dla początkujących jest łatwa wersja pompek. Co do rozstępów to można stosować odpowiednie maści ale pozbyć się rozstępów nie można tak łatwo. Od tych maści zazwyczaj bledną i trochę się zmniejszają.
Co do dojscia do normy, to co masz na myśli? -10 kg? -30kg? Skąd mam to wiedzieć?

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

Szczecin18

Wysłana - 15 maja 2008 16:14    Edytuj Cytuj
Dojście do normy, nie wiem gdzie mogę sprawdzić ile powinienem ważyć przy swoim wzroście i wieku, ale ogólnie chodzi o to żeby pozbyć się nadwagi, myślę że z 20-25 kg może być potrzebne. Jest taka szansa, że w pół roku tego dokonam ? Tak widziałem już te pompki w łatwej wersji i takie robie bez problemu. Pozdrawiam

smuk

Wysłana - 15 maja 2008 17:58    Edytuj Cytuj
To zależy od stopnia, w jakim będziesz utrzymywał poprawną dietę, czy nie bedziesz podjadal cuksów po drodze ze sklepu A także innych słodyczy i fastfoodów a takze od zaangazowania w trening :)

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Potrzebuję pomocy fachowca!

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.