Witam. Jestem tutaj nowy, i od razu przejdę do rzeczy. Potrzebuję pomocy fachowca (Trenera) Mam 18scie lat, 191cm wzrostu i ważę uwaga! 117kg :( Swego czasu chodziłem na siłownię około tygodnia, wiem, że to zbyt mało by uzyskać efekt ale wtedy byłem w normie. Teraz mocno się zaniedbałem, i chciałbym to wszystko zrzucić i się wyrzeźbić. Najbardziej chodzi mi o klatę, brzuch, tyłek i nogi od tyłka aż do kolan. Wiem że czeka mnie na prawdę sporo pracy, i moje pytanie brzmi. Czy jest możliwość dokonania tego domowymi sposobami w pół roku ? Jeśli tak, to jakie ćwiczenia mam wykonywać, ile razy dziennie, ile serii bądź ile czasu co ćwiczyć i jak. Nie mam możliwości wykupić karnet na siłownię na pół roku, więc powiedzmy hantle mógłbym zrobić choćby z butelki 5cio litrowej. Prosiłbym o dokładny opis, i szczerą odpowiedź czy jazdą na rowerze i ćwiczeniami które mi polecicie dam radę tego dokonać w pół roku w domu! Mam dobrą kondycję i rowerem pokonywałem dziennie do 60km. Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź ponieważ chciałbym wyglądać jak dawniej, a nawet i lepiej ponieważ po powrocie do normy zamierzam przejść do dalszych ćwiczeń i wyrzeźbić swoje ciało :)
Najpierw zapraszam do działu odżywianie - dieta redukcyjna niezbędna. Następnie aeroby. Poszukaj coś o HIIT, doskonałe na spalanie tłuszczu. Następnie www.kulturystyka.pl/atlas , trening domatora.
Widze ze wiesz, ze masz duzo pracy przed sobą także życze powodzenia.
Wszystko okej, dzięki za pomoc, ale jeszcze jak by można było bo nie znalazłem, kogoś kto mi powie co najlepiej jeść, ile ćwiczyć, co ćwiczyć i jak, bo są tam ogólnikowe opisy, ale miałem bardziej na myśli żeby ktoś mógł opisać mi jakiś plan działania na moją masę itd, chodzi o to, żebym miał opis jak od trenera na siłowni ile miałem serii wykonywać po ile razy itd, Tyle że tutaj przydałoby się coś co mogę wykonywać bez siłowni czyli sposoby domowe. I pytanie czy w pół roku mam możliwość schudnąć do normy, i zacząć rzeźbić swoje ciało ? Za pomoc z góry dzięki. P.S nie znalazłem w dziale odżywianie : Dieta redukcyjna, niezbędna oraz Aeroby. Pozdrawiam
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -
1210771903000
Drzewkoo
Wysłana - 14 maja 2008 15:34
Wykaż troszke inicjatywy i w opraciu o linki które ci podano ułóż sobie diete i trening,a następnie wklej do poprawy.Powodzenia.
Walka rozpoczęta... Co nie zabije to wzmocni!
1210772096000
Szczecin18
Wysłana - 15 maja 2008 15:32
Bardzo wam dziękuje. Już się za siebie biorę :) Straszne zakwasy :) Ale mam jeszcze kilka pytań. Pierwsze czy w pół roku mogę wrócić do normy ? Na to pytanie odpowiedzi nie uzyskałem. Drugie pytanie jest następujące: Rozstępy, jak się ich pozbyć ? Ostatnio schudłem w barkach i mam straszne rozstępy na ramionach, czy podczas takich ćwiczeń da się zapobiec powstawaniu nowym rozstępą ? Oraz ostatnie pytanie. Był tam opis gdzie chłopak ułożył trening np na klatę, były to pompki, u mnie z tym jest ciężko ponieważ teraz ważę 117/118 kg i moje ręce nie bardzo to wytrzymują. Jest inny sposób na rozwinięcie mięsni klaty ? Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie moją osobą :)
1210858349000
wiadomo_kt
Wysłana - 15 maja 2008 15:48
zejsc z nadwagi, otylosci, mozesz ale czy ci sie to uda, to zalezy od konsekwencji w utrzymania diety
pompki mozesz robic z rekami wyzej niz nogi to jest latwiej. na przyklad opierasz sie o blat i tak stopniowo z postepami(umiesz zrobic kilkanascie pompek) obnizasz punkt oparcia az dojdziesz do ziemi.
1210859280000
Mawashi
Wysłana - 15 maja 2008 16:11
W linku do treningu dla początkujących jest łatwa wersja pompek. Co do rozstępów to można stosować odpowiednie maści ale pozbyć się rozstępów nie można tak łatwo. Od tych maści zazwyczaj bledną i trochę się zmniejszają. Co do dojscia do normy, to co masz na myśli? -10 kg? -30kg? Skąd mam to wiedzieć?
Moderator dz. Trening w domowych warunkach
"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -
1210860684000
Szczecin18
Wysłana - 15 maja 2008 16:14
Dojście do normy, nie wiem gdzie mogę sprawdzić ile powinienem ważyć przy swoim wzroście i wieku, ale ogólnie chodzi o to żeby pozbyć się nadwagi, myślę że z 20-25 kg może być potrzebne. Jest taka szansa, że w pół roku tego dokonam ? Tak widziałem już te pompki w łatwej wersji i takie robie bez problemu. Pozdrawiam
1210860877000
smuk
Wysłana - 15 maja 2008 17:58
To zależy od stopnia, w jakim będziesz utrzymywał poprawną dietę, czy nie bedziesz podjadal cuksów po drodze ze sklepu A także innych słodyczy i fastfoodów a takze od zaangazowania w trening :)