Pracuje na drugą zmiane następny posiłek jaki moge zjeść to dopiero po 23;00!!co wy na to żeby dorzucić jeszcze jeden posiłek? czy zostawić jak jest!!prosze o dobrą poradę!!
O której chodzisz spać? Jeśli np. możesz zjeść ten ostatni posiłek (domyślam się że chodzi o białko+tłuszcz) 30-60 minut przed snem to śmiało. Ale sprawdź może w ogóle nie musisz go jeść jeśli z innych posiłków masz wystarczająco BTW (i nie grozi Ci katabolizm nocny to znaczy możesz zjeść śniadanie po 8-9 godzinach od ostatniego posiłku).
"to czym mam smarowac głupi chleb, ocipieje zaraz z tym forum, tego nie można to nie bo tamto zaszkodzi ludzie wyzluzjcie" :D
1251203841000
zinkiewicz
Wysłana - 25 sierpnia 2009 14:44
przychodze myje się i ide spać!!ok sprawdze!! a ile musze mieć BTW? Waże 68kg
1251204288000
maczko765
Wysłana - 25 sierpnia 2009 14:59
btw nie jest jednakowe dla każdego organizmu średnio przyjmuje się: - 2g białka na kg masy ciała - 1g tłuszczu na kg masy ciała (jak łatwo łapiesz tłuszcz, to zwiększ ilość) - reszta zapotrzebowania węglowodany
a co do diety:
1. dodaj warzyw (mussli mam nadzieję, że nie jakieś kupne typu crunchy, tylko naturalne ze zdrowych produktów i bez śmieci) 2. z warzyw i tłuszczy bym przed treningiem zrezygnował (chyba, że po tłuszczach na treningu dobrze się czujesz ja np. mam oliwę przed treningiem i dobrze się czuję ;)
zaraz po trneingu: ok, ale jak masz zdolności do zalewania to z bananami bym nie przesadzał
3. ten posiłek powinien być 30 - 45 minut po treningu: warzywa i tłuszcz absolutnie wywal, reszta ok (a rybka ma byc chuda po treningu) 4. z nabiałem bym nie przesadzał, zmniejsz ilość jogurtu, musli pewnie zawiera suszone owoce więc nie za bardzo w tym miejscu (lepiej daj zamiast musli ryż brązowy), orzechy ok, a snickersa potraktuje jako taki sobie żart 5. szynka to shit, twaróg walnij przed snem, zamiast niego możesz dać jajka lub mięcho czy rybę, chleb ok, dodaj oleju lnianego i warzyw 6. walnij przed snem jeszcze twaróg z oliwą i warzywami i będzie super
Poczytaj posty podwieszone, ściągnij dziennik posiłków i sprawdź - to naprawdę bardzo proste. Nie wiemy nawet czy redukujesz czy masujesz więc trudno powiedzieć.
"to czym mam smarowac głupi chleb, ocipieje zaraz z tym forum, tego nie można to nie bo tamto zaszkodzi ludzie wyzluzjcie" :D
1251205169000
maczko765
Wysłana - 25 sierpnia 2009 15:08
n o i przydałoby się więcej info o tobie: waga, wiek, wzrost, cel, staż, rozkład btw, zapotrzebowanie itp. łatwiej błoby nam tobie pomóc :)