Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Porusz swoje barki !!!

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 03 marca 2010 17:29    Edytuj  Cytuj
nawet koniecznie z niego zrezygnuj, ew. możesz je probować wykionywać tylko do wysokości mostka i to chwytając nie wążej niż na szerokośc barków.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

szajbor

Wysłana - 03 marca 2010 22:54    Edytuj Cytuj
Ok tak sprobuję :) jeśli jednak to nie pomoże, czy coś w zamian proponujesz?
kurcze ale mam problemow z tymi barkami ostatnio :D

Mawashi

Wysłana - 04 marca 2010 09:47    Edytuj Cytuj
Podciaganie sztangi wzdłóż tułowia (wysokie) najlepiej zmienić na podciąganie lin wyciągu dolnego, lub jak napisał apok średnim chwytem do mostka.

Podczas pisania tego arta nie miałem możliwości zapoznania się z materialami nt kontuzjogenności tego ćwiczenia.

Podobnie odradzam wykonywania wyciskania zza karku na suwnicy smitha. Po badaniach na Warszawskim AWF-ie udowodniono destrukcyjne działanie na panewkę stawu barkowego.

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

szajbor

Wysłana - 04 marca 2010 16:59    Edytuj Cytuj
hmm.. no tak na suwnicy smitha cwicze praktycznie od początku... a problemy z moim lewym barkiem zaczely sie tak jak juz mowilem z pol roku temu... i to tak cyklicznie jest okres kiedy odczuwam minimalny bol przy ruchach na boki... a pozniej przechodzi... potem wraca i tak w kolko. nie przeszkadza mi to w znacznym stopniu, no ale jednak troche niepokoi kiedy ten bol nawraca.

czy zamiast na suwnicy, lepiej byloby normalną sztangą?

Mawashi

Wysłana - 05 marca 2010 14:30    Edytuj Cytuj
Najlepiej push press, później z klatki, następnie siedząc od czubka głowy (tu może być suwnica) i poprzez hantle do sztangi zza karku na wolnym ciężarze (tutaj tylko do przekroczenia poziomu kości ramiennej i tylko jeśli ćwiczenie nie powoduje dyskomfortu)

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

szajbor

Wysłana - 06 marca 2010 18:56    Edytuj Cytuj
no ok dzieki :)

pawelf90

Wysłana - 08 czerwca 2010 10:19    Edytuj Cytuj
Witam autora tego tematu i zwracam się do Ciebie z takim pytaniem jeżeli na siłownie przeznaczam 3 dni to jak mam połączyć partie jeżeli piszesz, że klate najlepiej robić z bicem, a barki z tricem to z tego co by wychodziło to bym musial robić 1 dzień klata+bic, 2dzień Plecy + Nogi :O? 3 dzień barki+tric ? Ps zamierzam na dniach już zaczać twoje cykle z seri "porusz" na barki trica klata i biceps. Z góry dziękuje

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 08 czerwca 2010 20:25    Edytuj  Cytuj
klatka, plecy
nogi
barki, ręce

taki rozklad na 3 dni wydaje sie jedna z lepszych opcji- nogi z plecami to już zupelnie odpada...

Jan Paweł II
C. K. Norwid
Ekspert -

nick23

Wysłana - 25 stycznia 2011 22:51    Edytuj Cytuj
wiem że odświeżam ale nie widzę sensu zakładania nowego tematu. mam pytanko najlepiej do autora ale nie pogardzę też odpowiedziami użytkowników którzy ów plan praktykowali :D chodzi mi o to ćwiczenie: "2) Wznosy sztangielek bokiem stojąc poniżej poziomu barków + wysokie wznosy sztangielek nad głowe (tzw. pajacyki) 3 s - 8-10 "
czyli mam zrobić 8-10 wznosów a następnie bez jakiejś większej przerwy 8-10 pajacyków? z góry dzięki za odpowiedzi

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 26 stycznia 2011 19:46    Edytuj Cytuj
skoro wszytsko jest uszeregowane jedno za drugim to tak, nic bowiem nie wskazuje że ma to byc jakas serial łaczona.

Jan Paweł II
C. K. Norwid
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 11 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Porusz swoje barki !!!

Strony:  pierwsza  1  2  3  4   5  6  7  8  10  11   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.