Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Porusz swoje barki !!!

Mawashi

Wysłana - 10 marca 2005 09:50    Edytuj  Cytuj
Przy planie na mase tak - 90% cwiczacych ma niedorozwinie te tylne aktony, po zastosowaniu przemyslanego planu barki nabiora ksztaltu. Wyciskanie wykonane jako ostatnie, nawet na mniejszym ciezarze i tak odpowiednio pobudzi miesnie.

Co do planu silowego - to sa tam wznosy barkow jako pierwsze, pozniej tylko wyciskanie i podciaganie- wiec myslimy podobnie

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

nightingal

Wysłana - 10 marca 2005 10:10    Edytuj Cytuj
Co do wypracowania ładnych barków - a szczególnie tylnych głów, to polecam jeszcze napinanie ich, a szczególnie koncentrowanie się na tylnych aktonach, bez żadnego ciężaru. Izometryczne napięcia wykonywane pomiędzy seriami dają swietną pompę.

No i druga rzecz warta wypróbowania to rozciąganie tylnych aktonów naramiennych.

Jak do tej pory wszystkie osoby, które udało mi się do tej pory namówić na izometryczne spięcia i rozciąganie pomiędzy seriami są zadowolone. Niektórym dopiero po tym zaczęły się uwidaczniać tylne partie barków.

To takie moje doświadczenia treningowe, jeśli ktoś ma ochotę można je wypróbować. Moim zdaniem warto

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

Mawashi

Wysłana - 10 marca 2005 10:14    Edytuj Cytuj
Cenne uwagi - takich potrzeba, sam spróbuję

Ekspert -

Tamahome

Wysłana - 01 sierpnia 2005 17:38    Edytuj Cytuj
Mam pytanie do Ciebie Mawashi. Chce zaczac cwiczyc cale cialo wedlug Twoich treningow czyli:

pon porusz barki + porusz triceps
wtorek nogi
sroda porusz plecy v2 + kaptury
piatek porusz klate + porusz biceps

i wlasnie chodzi mi o to:
1. Czy do plecow dodatkowo cwiczyc kaptury?
2. Czy jak wytrzymalosc na biceps i triceps trwa o 2 tyg dluzej to podczas 5 tyg treningu, czyli pierwszego na sile lape nadal cwiczyc teningiem na wytrzymalosc czy tak samo jak na inne partie?

Dodam tylko ze cwicze ponad 2 lata a plany na biceps, triceps i pierwsza wersje na plecy przerabialem podczas zimy i musze przyznac ze pomoglo

>>ŚLĄSK WROCŁAW<<

kp11

Wysłana - 13 października 2005 07:10    Edytuj Cytuj
Mawashi jaki trzeba mieć staż żeby trenować te twoje plany typu &quot;PORUSZ..&quot;

Mawashi

Wysłana - 13 października 2005 09:39    Edytuj Cytuj
Najpierw trzeba nauczyc sie dokladnie czytac. Jak to opanujesz to juz pójdzie gładko

Ekspert -

Skarbowy

Wysłana - 13 października 2005 09:48    Edytuj Cytuj
Mawashi,
w cyklu 1 zamiast pajacyków ze sztangielkami nie będzie lepiej robić tego samego ćwiczenia z linkami dolnych wyciągów?

kp11

Wysłana - 13 października 2005 15:45    Edytuj Cytuj
no ok
a czy mozna z tych planów &quot;porusz...&quot; ułożyć tygodniowy plan ...
np. w pn &quot;porusz klatke&quot; w wt &quot;porusz barki&quot; itd

Mawashi

Wysłana - 14 października 2005 13:59    Edytuj Cytuj
Z linkami to nie jest to samo i tu raczej chodzi o pobudzenie kompleksowo ramion, czworobocznych i m. zebatych przednich. Na linkach zbyt mocno wyizolujesz ruch.

Co do laczenia treningow z serii &quot;Porusz...&quot; w plan cykliczny, mowilismy o tym nie raz - mozna

Ekspert -

Don Garcia

Wysłana - 14 października 2005 14:40    Edytuj Cytuj
Odwrotne rozpiętki z uchwytami linek wyciągu - czym można zastąpić te ćwiczenie ?? bo tylko tego nie mam możliwości wykonywać

brak linek i wyciągów, same wolne ciężary. Może unoszenie hantelek leżąc na ławeczce skośnej 30 stopniowej ??

Zmieniony przez - Don Garcia w dniu 2005-10-14 14:49:32

a ten co mi zmienił podpis na jestem lamerem sam jest lamerem i niech sie wali na ryj.

pozdrawiam
Ekspert -

Odpowiedzi jest na 11 stron.      poprzednia  następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Porusz swoje barki !!!

Strony:  pierwsza  1   3  4  5  6  7  8  9  10  11   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.