zdecydowalem, ze sprobuje tej twojej kuracji. planuje zaczac ja 9 marca i zakonczyc po 32 dniach bo na tyle m/w starczy mi APL [argininy]. po kuracji podam dokladnie czy warta ona jest tej kasy, ktora wydam na tabsy. Tu pojawiaja sie jeszcze trzy pytania do autora: - jezeli bede sie stosowal do twoich polecen i zazywal dawke APL x2 to w jakich porach dnia mam je spozywac? i czy podzielic to jakos np. polowe w jednej czesci dnia, polowe w drugiej. - czy dobrze jezeli do tego dolacze suplementacje bialkiem "Protein 80" [pisales ze bialko potrzebne] - planuje w ciagu tej kuracji skonczyc 1 tyg. treningu na mase i potem zaczac A6W. dobre to bedzie?? xdd
z gory dzieki za odp. pozdrawiam ;]
Zmieniony przez - rulezzz w dniu 2009-02-28 16:16:08
1235834121000
djkg6
Wysłana - 28 lutego 2009 18:22
- nic nie dziel, wszystko bierz przed snem - oczywiście, że będzie dobrze, tym bardziej gdy twoja dieta nie jest bogata w białko - kaloryferek chcesz mieć?? he he :) no wiesz, każdy wysiłek będzie dobry. Ktoś kiedyś robił badania i okazało się że najlepsze na wydzielanie HGH jest trening na duże grupy mięśniowe z 3-5 powtórzeń w serii z wolnymi ciężarami (sztanga, hantle). Myślę, że powinieneś coś takiego dołączyć do swojego planu treningowego. Ja to stosuję dopiero od miesiąca (wcześniej nie wiedziałem o tym sposobie), więc za wcześnie żebym mógł powiedzieć o tym, czy jest to skuteczne.
Zmieniony przez - djkg6 w dniu 2009-02-28 18:23:09
Tak więc, dorzucę tu swoje 3grosze, mianowicie warto zauważyć iż trening angażujący około 65%RM bądź nieznacznie więcej do około 75%RM podnosi wydzielanie hormonu wzrostu. To tyle tytułem większej jasności. A co do bardziej formalnej sprawy, to zaczynam swoją przygodę z tą suplementacją, i z energicznym treningiem 3razy w tygodniu, plus bieganie bądź zamiast jednego wypadu do siłowni to wyjście na basen. Preparaty kupuje jutro (w poniedziałek) i zobaczymy co z tego będzie. Na razie postanowiłem tą kuracje poprowadzić przez 30dni, potem opiszę swoje efekty i wnioski. Pozdrawiam i dziękuję autorowi za poradnik :)
1235931982000
rulezzz
Wysłana - 01 marca 2009 19:31
dzieki. bylbym bardzo wdzieczny jakbys umiescil jakas mala krotka rozpiske tego treningu z hantlami i w jakie dni mam go robic. z gory wielkie dzieki. dam soga
1235932292000
Daerato
Wysłana - 01 marca 2009 20:58
Mi się wydaje, że trening z hantlami czy sztangą, można przeprowadzić bez problemu na takich obciążeniach jak 65% do 75%, tak abyśmy mogli podnieść dany ciężar przez 12powtórzeń w 4 lub 5 seriach. Nie ma sensu pisać ile to kg, każdy sobie może przeliczyć, pójdzie na siłownię wypoczęty i szarpnie po dobrej rozgrzewce swoje maksimum, potem to przeliczy na 65% czy ile tam chce, byle nie więcej jak 75% bo wtedy przestaje działać wydzielanie hormonu wzrostu a w grę wchodzi testosteron. No i potem rozpisać trening na min. 3duże grupy mięśniowe z której z każdej grupy wybierzemy po 2ćwiczenia. I już mamy ukierunkowany plan na wzrost do wyrobienia na siłowni. Ja mam zamiar robić coś takiego: rozgrzewka na siłowni, steper albo bieg w miejscu, skakanka itd. (około 5minut), potem klatka piersiowa na płasko hantle, potem rozpiętki na płasko, potem ściąganie wyciągu górnego do obojczyków i do karku, następnie przechodzę do przedramion i bicepsów ew. tricepsów, potem nogi, tutaj tak aby nie obciążać kręgosłupa a potem brzuszki prosto i skośnie :) jakoś do godziny nie więcej tak mam zamiar trenować, jak się da to ostatnie serie beztlenowo, a wszystko szybko i intensywnie, do 30sekund przerwy między seriami, a czasami w dobre dni bez przerwy ;) potrenuję tak miesiąc i powiem co i jak :) do tego oczywiście suplementy jak autor postu sugerował :)
1235937499000
rulezzz
Wysłana - 01 marca 2009 21:53
djkg6 pisal ze dobry jest trening na duze grupy miesniowe, a ty robisz na cala sylwetke. nie rozumiem ;/. aktualnie koncze teraz 6 tydz. na planowanych 7 treningu masowego. jednak pojawily sie u mnie klopoty z barkami i postanowilem ze zrobie z 4-5 tyg a6w takich regeneracyjnych + moze glukozamine dolacze na ten okres. napisz jeszcze raz co powienienem cwiczyc w ilu seriach, powtorzeniach i ile dni w tygodniu najlepiej zeby trening byl jak najkrotszy oraz tak zeby dac czas barkom na regeneracje i zeby zwiekszyc dodatkowo wydzielanie hgh. z gory dzieki. ;]]
1235940786000
Daerato
Wysłana - 01 marca 2009 22:16
Czy ja wiem czy to taki trening na sylwetkę, chodzi o to aby zaatakować duże grupy mięśniowe treningiem wydolnościowym, szybkim i intensywnym, a nie robić typowej masówki. Możesz to nazwać treningiem na sylwetkę albo rzeźbieniem ciała. Chodzi o obciążenie góra 75%, a do tego szybko i intensywnie. Najlepiej zrobić jednego dnia klatkę, brzucho i nogi, a drugiego plecy z góry i dołu, brzucho i nogi, a trzeciego barki, brzucho i nogi. Jeśli coś przetrenujesz to zmniejszamy intensywność i dalej ćwiczymy. Chodzi o to, że stan bliski wytwarzaniu mleka (zakwasów) przez mięśnie tworzy sytuacje gdzie dodatkowo produkowany jest hgh. Gdzieś już był artykuł o treningu na wydzielanie hormonu wzrostu, chodzi o to aby go zastosować :)