zeby nie przyspieszac metabolizmy zjedz 2 i 3 posilek razem! Nie potrzebnie rozdzielasz. Wynika z tego ze jesz na przerwach , i pewnie nie zdazysz zjesc 150g pieczywa z 100g wedliny sam tak mam ale ja zaczynam juz jesc 5 min przed koncem leckji i dokanczam na poczatku nastepnej - tobie tez to polecam. Zjedz wiecej ww prostych po treningu, dobrze by bylo jakbys dodal z 20 g bialka serwatkowego albo glutamina. A pozatym bravo, widze ze wiesz o co chodzi,
"Jeżeli ktoś Cie nadepnie przeproś go, jezeli napluje ci na plecy -zabij"
1073256215000
KASTET 16
Wysłana - 05 stycznia 2004 08:12
Niedługo zamienię Glukoza na Gajnera badź Carbo, a to białko to zamienić z ostatnim posiłkiem? Jestem troche obrośniety tkanką tłuszczowa czy jak zapotam gajnepa to się nie spasę? Dzięki
NIE ZAŁAMUJ SIĘ.
1073286724000
lessie ZASŁUŻONY
Wysłana - 05 stycznia 2004 08:36
według mnie troszkę za dużo tych kalorii , zwłaszcza jeśli piszesz , że już jesteś otłuszczony. I zauważyłem bląd w obliczeniach bo 1 łyżka oleju to ok 13-14g , chyba że masz na myśli łyżeczkę do herbaty. Ogólnie dość dobra dietka, ja bym ograniczył białko do 2g, góra 2,2g całego białka na 1kg i obciął troszkę węgle.
lessie...po prostu lessie
1073288164000
KASTET 16
Wysłana - 05 stycznia 2004 09:05
Chodzi mi o jedna do herbaty łyżeczke. Dzięki za podpowiedź. A jakie byście poradzili suple odrzywki?
NIE ZAŁAMUJ SIĘ.
1073289957000
lessie ZASŁUŻONY
Wysłana - 05 stycznia 2004 09:20
wszystko zależy od stażu, celu, pieniędzy i zapotrzebowania Na początek myślę że dobrym zestawem odżywek jest jakieś białeczko ( co do rodzaju to juz też zależy co potrzebujesz i na co Cię stać ) i carbo po treningu. Z suplementów myślę że warto pomyśleć o glutaminie i jak już mówiłem , wszystko zależy od czynników , które wymieniłem wyżej.
1073290825000
KASTET 16
Wysłana - 05 stycznia 2004 09:51
Ćwicze od lipca w grudniu opuściłem się w diecie i treningu brałem kreatyne 1000 ale kreatyna na mnie nie działa, wzrosty identyczne jak po diecie wieć kasa w błoto.Może glutamina albo Hmb mój brat brał i miał niezłe efekty, a moze co innego poradźcie?
NIE ZAŁAMUJ SIĘ.
1073292706000
lessie ZASŁUŻONY
Wysłana - 05 stycznia 2004 10:07
kreatyna powinna działać, chociaż moim zdaniem zdecydowanie za wcześnie się za nią wziąłeś. Kolejność jest taka: dobrze ( naprawdę dobrze ) ułozona dieta, odpowiedni trening ( pod kątem diety i tego co chcesz osiągnąć ) dalej odżywki ( którymi uzupełniasz braki w diecie bo przecież może się okazać że nie potrzebujesz ich jeśli wszystkich składników dostarczasz z diety ) i dalej suplementy. Moim zdaniem - przy założeniu że spełniasz pierwsze warunki ( dieta + trening + ewentualne odżywki ) mozesz dodać coś z suplementów ( tylko nie od razu kreatyna ). Co mogę polecić z własnego doświadczenia to glutamina, hmb nigdy nie używałem a opinie innych mnie nie przekonują do niego. No i później kreatyna ale mówisz że masz złe doświadczenia. Myślę jednak , że jeśli przypilnujesz dobrze dietki i rozsądnie będziesz trenował ( bo może tu popełniasz błędy ) to nie ma możliwości żeby efektów nie było.
1073293645000
KASTET 16
Wysłana - 05 stycznia 2004 10:55
Dzieki moze ktos jeszcze się wypowie????
NIE ZAŁAMUJ SIĘ.
1073296522000
lessie ZASŁUŻONY
Wysłana - 05 stycznia 2004 12:25
o suple zapytaj w suplementacji ale polecam posłuchać wypowiedzi grasika bo ma chyba największą wiedzę na ten temat. Unikaj stosowania wszystkich możliwych supli bo na początku nie ma to sensu, poza tym sporo kosztuje.Dodatkowo po prostu nie odczujesz ich skutków jeśli będzie kulała dieta i trening. Powodzenia
1073301921000
Khaine
Wysłana - 05 stycznia 2004 13:23
ODNOSNIE DIETY:
Mamy tu do czynienia z pewnym misz-maszem, a mianowicie:
214g bialka na dzien to nie 2,29 tylko 2,89 gramow bialka na 1 kg ciala. W dodatku to jest na mase calkowitą a Ty dysponujesz pewnym poziomem tluszczu ktory trzeba od Twojej calkowitej masy odliczyc aby uzyskac mase 'sucha'. Do takiej wysokiej podazy bialka nalezy zjadac naprawde wiele kalorii zwlaszcza tych pochodzacych z tluszczy inaczej organizm 'nie wyrabia' na masie. Dlaczego? Bialko dostarcza 2x mniej energii mechanicznej niz weglowodany a 7 razy mniej niz tluszcze. Im wiecej spozywamy bialka tym wiecej musimy spozywac kalorii by nadrobic straty kaloryczne spowodowane wysokim spozyciem bialka. To tyle teorii
Ilosc posilkow jest rowniez za duza i typowa bardziej dla diety redukcyjnej. Ogolna liczba kalorii jest dosc spora ale sam w koncu wiesz najlepiej jakie wydatki energetyczne ponosisz kazdego dnia.
Co musisz zrobic:
Po pierwsze zmniejszyc liczbe posilkow do 6ciu maks. Rozloz te kalorie pomiedzy te 5 posilkow (dlatego 5, poniewaz 6ty posilek to wlasciwie samo bialko czyli jakies 120-150 kcal i spozywamy go godzine przed snem), gdybys chcial zjadac 'norme masowa' czyli 5 posilkow dziennie w tym jeden czysto bialkowy to wyjda dosc duze porcje (po ok. 700kcal na posilek a wiec 100 gram ryzu 350 kcal, 100 gram piersi z kuraka to jakies 150 kcal reszte, a wiec 250 kcal musialbys czerpac z tluszczy a to jest 30 gramow oliwy z oliwek czyli ciut ponad 2 pelne stolowe lyzki - z doswiadczenia wiem ze ciezko wytrzymac na takiej diecie... Ale mozesz sprobowac, jak juz uwazasz).
Innym wyjsciem jest ograniczyc inne rodzaje aktywnosci i w ten sposob ograniczyc liczbe wydatkowanych kalorii/dzien co pozwoli na zmiejszenie kalorycznosci diety i nie ebdziesz musial wpychac na sile jedzenia.
ODNOSNIE SUPLEMENTACJI:
Daj sobie spokoj narazie, jezeli nie mozesz pobrac wystarczajacych kalorii w posilku to wypijaj gainera ale nie baw sie narazie w powazniejsza suplementacje bo nie bedziesz wiedzial czy efekty masz z diety czy akurat ten suplement na Ciebie tak wspaniale podzialal bo przyroslo Ci np. 3 kg zywej wagi w miesiac. Przerob diete wg tego co napisalem powyzej, zobacz jak na Ciebie dziala, jak dalej bedzie zle to wprowadzimy nastepne poprawki i nie ma sie czym przejmowac
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl Wystarczy jedno kliknięcie dziennie, które nic nie kosztuje