Hehehe ja tam kasze lub ryż wcinam zawsze z piersią z kurczaczka i nie narzekam...Choć ostatnio troche mi to sie nudzi...Kumpel robi ryz z cebulka i jakimis warzywami..Ale dokladnie nie wiem co i jak..
1138306163000
miloszmk
Wysłana - 26 stycznia 2006 21:13
Ryż, twaróg, jogurt naturalny i troche powidel wisniowych do smaku. Posypać cynamonem.
Kasza z twarozkiem wiejskim, oliwa, pomidorami, szczypiorkiem i cebulka.
Student Turystyki i Rekreacji
Znawca -
1138306419000
nopiotr
Wysłana - 26 stycznia 2006 21:26
ja też właśnie jadam ryż i pierś polane oliwą. Można by ryz włożyć na patelnię lub do garczka polać oliwą dodać cebulki i chwile podsmażyc (podgotować), nie wiem czy to sie uda, tak wymysliłem, może
ja kupuje warzywa na patelnie , jak sie rozmroza i zmiękczeja zalewam wodą, pozniej zageszczem, wrzucam ryz mieszam i gotowe :)
Upadłem! Nikt nie poda ręki?!! Nie szkodzi! SAM WSTANE! ... SILNIEJSZY!!!
1138365814000
Malinowa
Wysłana - 27 stycznia 2006 13:47
no to ja mam taki pyszny przepis na ryz
do garnka wlewamy oliwe na to pol glowki czosnku pokrojonego i podsmazamy , w tym czasie spazamy warzywa z mrozonki (najlepiej takie z brokulami ,fasolka itd) w wodzie, oddcedzaamy i odstawiamy an chwilke. Do tego czosnku dodajemy ugotowany ryz i podsmazamy na oliwie, dolewamy jej tyle zeby sie za abrdzo nie kleilo do garnka,doprawiamy : sol,pieprz,kurkuma i wzucamy warzywa, mieszamy troche i mamy pyszny ryzyk z warzywkami mi to akurat strasznie smakuje
1138366032000
Malinowa
Wysłana - 27 stycznia 2006 13:49
a na kasze ... pokroic piers w kawaleczki ,cebulke , podsmazyc to na oliwie dodac przypraw ,ugotowany rzy,wymieszac i tez pyszka
ryz+tunczyk+twarog+ketchup ... tak jedza korki ode mnie z klasy
po miesiącu jedzenia ryżu chce się rzygać zatem np. ryż z koncetratem pomidorowym+groszek+kukurydza+ogórek krojony świeży+przyprawy(ostrożnie sól)=merdamy wszytko w proporcjach jakie nam pasują, da się zjeść, robi sie szyko a z kasz polecam kuskus mega szybkie przygotowanie+sosik i jest raj :)