Mam 14 lat i mam dużą nadwagę Po mimo swojej wagi w szkole jestem lubiana i szanowana jednak ze swoim ciałem nie czuję się najlepiej. Znajomi i lekarz mówi że nie wyglądam na swojąwagę ponieważ staram się to ukryć. Nie chodzę w obcisłych bluzkach ale też nie w bardzo szerokich. Wiem,że jestem jeszcze za młoda na przeróżne diety i głodzenie się ale chciałabym abyście poradziły mi jak mam się poprawnie odżywiać aby nie tyć a przy okazji schudnąć , aby na wakacje wyglądać jak należy. Napiszcie mi proszę co mam jeść tylko nie piszcie : białka tylko troszkę dokładniej. Od razu powiem jeszcze że nie uprawiam sportu regularnie. Tylko na lekcjach wychowania fizycznego. Byłabym bardzo wdzięczna .   Płeć: Kobieta   Wiek: 14   Waga: 75   Wzrost: 164   Obwód klatki: 95   Obwód ramienia: 32   Obwód talii: 98   Obwód uda: 63   Obwód łydki: 44   Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: nie wiem   Aktywność w ciągu dnia: Uczestniczenie w zajęciach wychowania fizycznego w szkole.   Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Uczestniczę w zajęciach w - fu w szkole 3 razy w tygodniu i czasami w domu jeżdżę na rowerku treningowym.   Odżywianie: Bardzo dużo zdrowych rzeczy nie lubię np. ryżu. Zazwyczaj jem to na co mam ochotę, słodycze , fast foody i przekąski.   Cel: szybka redukcja   Ograniczenia żywieniowe: -   Stan zdrowia: Stan zdrowia - bardzo dobry.   Preferowane formy aktywności fizycznej: W lecie mogę poświęcać dziennie 2 godziny jazdy na rowerze, w zimie 2 godziny na rowerku treningowym. Poza tym jakieś ćwiczenia domowe przez pół godzinki może godzinę.   Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: -   Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: -   Stosowane wcześniej diety: Nie stosowałam żadnej.