Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pompki i brzuszki

mersi0

Wysłana - 19 października 2008 17:56    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Chciałem zacząć ćwiczyć mam 175cm wzrostu 63kg i 15lat. Ćwiczę już pomału w domu brzuszki i pompki, pompki robię na 3 taboretach.
Brzuszki 3 serie po 30x
Pompki 3 serie po 25x
Moje pytanie brzmi tak kiedy najlepiej wykupić karnet na siłownie na basen ??
Teraz chce trochę lepiej wyglądać żeby nie narobić sobie "przypału" na tej siłowni...

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 19 października 2008 18:21 
W większości przypadków polecamy:

Trec - Magnum 8000

CENA: 120.00zł
Vitalmax - Whey Pro Gainer 2

CENA: 75.00zł
SFD - SFD Shaker

CENA: 8.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

WzT

Wysłana - 19 października 2008 18:21    Edytuj Cytuj
http://www.sfd.pl/Plan_treningu_dla_os%C3%B3b_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych_-_foty_str._12-t359947.html to plan dla ciebie. Co do basenu i siłowni to tak, na basen możesz chodzić spokojnie, nawet sobie ten karnet wykup, ale ze siłownią daj sobie na razie spokój, ponieważ dopiero zaczynasz ćwiczyć i nie możesz rzucać się od razu na siłownie. Poćwicz tym planem z 3-4 miechy, później przerzuć się na plan dla średniozaawansowanych i będzie dobrze.

Mjaz85

Wysłana - 19 października 2008 18:39    Edytuj Cytuj
A ja bym ci poradzil zebys od razu uderzal na silownie. Poszukaj odpowiednich planow dla poczatkujacych, jakies treningi obwodowe z lekkimi ciezarami i jazda.

WzT

Wysłana - 19 października 2008 18:49    Edytuj Cytuj
Mjaz85, on musi mieć jakiekolwiek przygotowanie do tej siłowni, a nie pompki i brzuszki! Ja też jestem w jego wieku i jakoś nie ciągnie mnie na siłownie, bo przykładam się do planu mawashiego i on mi daje taki sam wycisk jak siłownia.

Zmieniony przez - WzT w dniu 2008-10-19 18:50:08

qczysxxx

Wysłana - 19 października 2008 21:20    Edytuj Cytuj
mersi0
pocwicz sobie planem domatora, do tego basen, duzo areobow (rower, noga, kosz) i jak na twoj wiek bedzie zaje... a o silce pomysl za 2-3 lata

Mawashi

Wysłana - 21 października 2008 10:30    Edytuj Cytuj
Potwierdzam zdanie WzT.
Siłownia tylko i wyłącznie pod okiem wykwalifikowanego trenera. Jeśli nie masz takiej możliwości to plan domowy z dokładnym opisem wykonania, tak by była kontrola nad tym jak będziesz ćwiczył.

Moderator dz. Trening w domowych warunkach

"Lepiej być kanciastym czymś, niż okrągłym niczym"
Ekspert -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.