Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pompki - pytanie

AdamV

Wysłana - 18 listopada 2009 09:11    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Mam takie pytanie czy trzeba robic jakas rozgrzewke przed pompkami?? Np kiedy rano wstaje zawsze robie troche pompek i zastanawiam sie czy trzeba robic przed tym jakas rozgrzewke?? Typu machanie rekoma itp. Czy pompki mozna wykonywac bez uprzedniej rozgrzewki

"Walcz z sercem ale używaj tez głowy"
Zapasy - Stoczonych Walk : 10

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 18 listopada 2009 10:40 
W większości przypadków polecamy:

SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
Syntrax - Matrix 5.0

CENA: 185.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

maxikkk

Wysłana - 18 listopada 2009 10:40    Edytuj Cytuj
Przed każdym ćwiczeniem powinna być rozgrzewka tym bardziej że pompki się robi na klatkę i ręce. Jeżeli robisz ich 5 to wydajhe mi się że nie potrzeba ale jeżeli robisz seriami np 3x20 szer + 2x20 wąskie to warto zrobić...
Nie polega to na szybkim "machaniu" tylko na powolnych i dokładnych ruchach. Poświęcisz kilka minut na rozgrzewkę i będzie ok:)

Zmieniony przez - maxikkk w dniu 2009-11-18 10:44:56

AdamV

Wysłana - 18 listopada 2009 11:09    Edytuj Cytuj
staram sie to szybko wykonywac gdyz pracuje glownie nad dynamika :)

"Walcz z sercem ale używaj tez głowy"
Zapasy - Stoczonych Walk : 10

maxikkk

Wysłana - 18 listopada 2009 12:08    Edytuj Cytuj
no to może co do dynamiki to zaplanuj trening tak żeby był intensywny i żeby coś wprowadził nowego bo takie szybkie machanie to chyba za dużo nie daje :)

rób dobrą rozgrzewkę i stretching bo dobre rozciągnięcie myślę że punktuje to w Twojej dynamice...

no i co do porannego robienia pompek to zrób powolną rozgrzewkę... ale to moje zdanie :)

Piter92

Wysłana - 18 listopada 2009 18:53    Edytuj  Cytuj
Adam zajmij się całym ciałem. przeczytaj trening dla początkujących jest w podwieszonych, bo takie machanie pompek rano jest tylko stratą trochę czasu.
a trening Mawashiego jest dobry.
pzdr

|| No Pain ||
|| No Gain ||
Znawca -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.