Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pompki + a6w = kilka pytań

mar0z

Wysłana - 16 lipca 2009 22:32    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Wiem, że podobnych tematów była masa, ale w każdym piszą co innego.
Mam 191 cm wzrostu i 74-75 kg wagi. Chcę popracować nad rzeźbą. Robię już od jakiegoś czasu pompki (robiłem codziennie, ale zdarzały się też kilkudniowe przerwy) i od 4 dni a6w. Pompki robiłem w ilości 40, od tego tygodnia zwiększyłem do 50. Nie stosuję żadnej diety. Moje ćwiczenia przebiegają w następujący sposób:
dzień 1 : a6w
dzień 2 : 50 pompek
dzień 3 : a6w
dzień 4 : 50 pompek
itd.
Mam kilka pytań do fachowców
1. Kiedy lepiej ćwiczyć: rano czy wieczorem?
2. Przed jedzeniem czy po?
3. Ile razy w tygodniu robić pompki, jedną serią 50 pompek czy rozdzielać np. 5 x 10 pompek z przerwami 1 min?
Głównie chodzi mi o dostosowanie ilości i częstości robienia pompek do programu a6w żeby były jak najlepsze efekty. Proszę o rady.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 16 lipca 2009 22:59 
W większości przypadków polecamy:

Dymatize - Super Mass Gainer

CENA: 159.00zł
SFD - SFD Leucine Carboplus

CENA: 22.00zł
SFD - SFD Complete Protein Plus

CENA: 39.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

maciekvas

Wysłana - 16 lipca 2009 22:59    Edytuj Cytuj
1 lepiej wieczorem najlepiej ok15-19 chyba ze nie mozesz

2 po jedzeniu 30 minut do godziny i po treningu do godziny tez jakis posilek najlepiej

3 pompki rob 3-6 serii po 10-20 pompek
a pomki rob 2-3 razy w tygodniu

Jak pomoglem nie badź żur daj sog'a

mar0z

Wysłana - 16 lipca 2009 23:09    Edytuj Cytuj
Sorry, pomyliłem się w pierwszym poście. a6w robię codziennie i do tego jeszcze co drugi dzień pompki. Czy wtedy a6w i pompki robić wieczorem czy np. pompki rano a a6w wieczorem? Jeśli wieczorem i pompki i a6w, to które ćwiczenie najpierw? Ma to jakieś znaczenie?

maciekvas

Wysłana - 16 lipca 2009 23:27    Edytuj Cytuj
wszystko razem.ogolnie lepiej wieczorem.lepiej zaczac te partie miesni na ktorych ci bardziej zalezy a tak to nie ma znaczenia

HutnikNH

Wysłana - 16 lipca 2009 23:47    Edytuj Cytuj
Robsiz rzezbe majac 75 kg przy 191 ? powodzenia . odradzam a6w lepszy jest zdecydowanie abs.

Wychowany na Polskiej ziemi mych korzeni sie nie wypre

[http://www.sfd.pl/Moje_Skromna_Domowa_Si%C5%82ownia-t754975-s3.html#post11]

maciekvas

Wysłana - 17 lipca 2009 00:01    Edytuj Cytuj
jak bys nie zauwazyl koles nie chodzi na silownie a wiec nie ma drazka a to najwazniejsze w abs

skl15

Wysłana - 17 lipca 2009 09:14    Edytuj Cytuj
no to trening FLEXA. nie wymaga sprzętu. a a6w odpada, ponieważ działa tylko na górne partie brzucha. nie wiem, czemu każdy tak na niego idzie...

autorze - ćwicz całe ciało.

w moim przypadku jak trenuję siady mniej niż 2x w tygodniu to mnie kolana swędzą - VooDa
Znawca -

Mavionis

Wysłana - 17 lipca 2009 14:15    Edytuj Cytuj
Polecam ABS2 i co z tego że drążka nie ma przez pierwsze 2 miesiące nie będzie mu potrzebny, a do tego czasu może się w niego zaopatrzeć.

mar0z

Wysłana - 17 lipca 2009 17:42    Edytuj Cytuj
Dzięki wszystkim za rady. Wiem, że z moją wagą niczego wielkiego nie zdziałam, ale chodzi mi o delikatne podkreślenie klatki i mięśni brzucha. I jak już zacząłem a6w to mam nadzieję, że skończę. A potem zajmę się innymi ćwiczeniami na inne partie mięśni.

wtyczka

Wysłana - 17 lipca 2009 19:36    Edytuj Cytuj
Jak on może robić tylko pompki i a6w? Przecież każdy początkujący powinien ćwiczyć wszystkie partie mięśniowe...

Jeśli nie jesteś początkujący, to też mi nie pasuje, ponieważ jak długo zamierzasz ćwiczyć mięśni brzucha i ramiona?

W końcu trzeba ćwiczyć wszystkie mięśnie...

Jeśli mój post jest nie na miejscu, poprawcie mnie proszę.

Pozdrawiam

Mr Jingles powiada:
Damy radę...Jak Bob budowniczy da radę, to my też :D

mar0z

Wysłana - 17 lipca 2009 20:20    Edytuj Cytuj
Czyli co radzicie? Rzucić te a6w i robić całkiem inne ćwiczenia czy dorzucić coś jeszcze do tych, które robię obecnie? Nie mam żadnego sprzętu do ćwiczeń (w tym drążka) i w najbliższym czasie na pewno nie będę miał. Nie mam również zbyt wiele czasu na ćwiczenia. Jaki zestaw ćwiczeń polecacie?

Odpowiedzi jest na 2 strony.     następna 

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pompki + a6w = kilka pytań

Strony:  pierwsza  2   ostatnia 

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.