Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Pompa jak jest z tymi bicepsami??

shrekas

Wysłana - 04 marca 2007 16:37    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Witam mam pytanko czy zeby biceps rosnął musi byc pompa po treningu?? Czy wzrost bicepsa polega na tym ze wyprodukowana pompa ze tak powiem zmniejsza sie ale nbie dokonca i to co sie nie zmiejszylo jest to ten przyrost masy mieśniowej??

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 04 marca 2007 16:46 
W większości przypadków polecamy:

Olimp - Gain Bolic 6000

CENA: 122.40zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł
Dymatize - Xpand Xtreme Pump

CENA: 119.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

Jaronir

Wysłana - 04 marca 2007 16:46    Edytuj Cytuj
Przyrost to nadkompensacja przy odbudowie uszkodznych w czasie treningu włokien, tak w uproszczeniu, i dzieje się to między treningami podczas odpoczynku.
Pompa nie jest ponoć do niczego potrzebna poza czynnikiem psychologicznym (bardzo przyjemnym zresztą, pompa fajna jest i aż chce się ćwiczyć)

Choć pewnie są też teorie że pompa jakiś wpływ ma, ja tam nie wiem, z chęcią posłucham.

devid88

Wysłana - 04 marca 2007 16:50    Edytuj Cytuj
siema miesnie nierosna podczas treningu ale podczas regeneraci tak zwana "pompa"jest potrzebna bo dostarczania miesniom skladnikow odzywczych otrzymanych z pokarmu im wiekszy naplyw krwi tym lepiej

"DOPÓKI WALCZYSZ JESTES ZWYCIĘZCĄ"

bic44

Wysłana - 04 marca 2007 16:51    Edytuj Cytuj
popma jest tylko efektem pracy wykonywanej przez mięsień i nie przekłada się w bezpośredni sposób na wzrost, nie jest jedynym wyznacznikiem treningu, aczkolwiek zazwyczaj jest tak, że dobry trening musi pompe mieśniową powodować.

q-bazz

Wysłana - 04 marca 2007 16:55    Edytuj Cytuj
Pompa jest to krew ktora naplywa i potem splywa i nic z tego nie ma. Osobiscie nie lubie pompy bo zmyla... człowiek mysli ze rosnie... a rosnie z reguly wtedy gdy tego nie czuje.

Szczyt siły - wyprostować gryf łamany.

Faceci rodzą się piekni, kobiety muszą się malować .

shrekas

Wysłana - 04 marca 2007 17:59    Edytuj Cytuj
dzięki juz wszytsko wiem

Rike

Wysłana - 04 marca 2007 20:48    Edytuj Cytuj
zgadzam sie pompa jest spowodowana naplywaniem krwi, ale jest to korzystne gdyz przez miesien przeplywa wieksza ilosc krwi dostarczajac tym samym wiekszej ilosci skladnikow budulcowych i regeneracyjnych

Na studiach sie studiuje... a nie uczy.....--->;d

devid88

Wysłana - 05 marca 2007 14:22    Edytuj Cytuj
qbazz jeski nieznasz odpowiedi na pytanie to niemeszaj chlopakowi w glowie pomap jest jak najbardziej potrzebna dostarcza skladniki odzywcze do miesnua

"DOPÓKI WALCZYSZ JESTES ZWYCIĘZCĄ"

q-bazz

Wysłana - 05 marca 2007 15:06    Edytuj Cytuj
Oczywiście, że pompa to krew, która dopływa do mięśnia z substancjami odżywczymi. Mówiąc, że nic nie daje miałem na myśli to, ze o wiele szybciej rosne na 6-8 powt bez pompy niż z 12 z pompą.

pozdr. PEACE

Zmieniony przez - q-bazz w dniu 2007-03-05 15:10:11

Szczyt siły - wyprostować gryf łamany.

Faceci rodzą się piekni, kobiety muszą się malować .

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Pompa jak jest z tymi bicepsami??

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.