Dzięki qazar Sog Możesz powiedzieć czemu wyżucić jogurty 0% tłuszczu, ryż i chleb gracham? A co sądzisz o makreli wędzonej, wołowinie gotowanej i co w takim razie polecasz bo z tego co czytam to prawie wszystko wyżuciłeś
1052668179000
Głosiu
Wysłana - 12 maja 2003 08:16
To może ja odpowiem, jogurty 0% mają nadal dużo węglowodanów (gdyby były 0%tłuszczu o 0% węgli to by było ok.)Niemniej jednak rano na pierwszy posiłek mozna jeść jogurt i chleb pełnoziarnisty. Qazar wywalił ze swojej diety wszystkie ww proste i prawie wszystkie złozone, zastosował bardzo radykalną dietę. Zastanawiam się czy ta dieta przy Twojej masie bedzie własciwa. Ja bym próbował, najpierw zastosuj swoją wersję i powoli odstawiaj pieczywo i słodkie jogurty. No ale lecimy dalej - ryż to też same WW, Makrela wędzona to bardzo tłusta ryba świetna do diety CKD - tłuszczowej, wołowina gotowana - to już lepiej ale najlepszy jest drób.
Pozdrawiam Głosiu
Ashes to ashes, dust to dust
Pozdrawiam Głosiu
"Uważaj przy czytaniu książek na temat zdrowia, bo możesz umrzeć na błąd w druku." Mark Twain
1052720183000
SFD
Wysłana - 12 maja 2003 08:33
Dzięki głosiu,Soga chyba ci już wcześniej dałem ale wrazie czego nacisne jeszcze raz. I jeszcze jedno podobno ryby mają jakiś inny tłuszcz (zdrowy)? Więc co należy bardziej ograniczać w diecie Węglowodany czy tłuszcz co jest gorsze i dla czego? I jaki ma być stosunek węglowodanów, tłuszczy ,białka przy mojej masie(ile czego na kilogram wagi) Ile się powinno tracić centymetrów w pasie,udzie, itp tygodniowo oczywiście w przybliżeniu bo mi przez pierwszy tydzień waga spadła aż o 2kg ale w pasie tylko 1cm czy tak ma być?
Pozdrawiam Gryzli
1052721206000
Głosiu
Wysłana - 12 maja 2003 08:52
Niestety kolejnych sogów nie zaliczy chyba że się pofatygujesz i dasz mi w innych działach, np hobby czy fotografia. Tak ryby mają zdrowy tłuszcz, ale Ty teraz masz się wystrzegać tłuszczu i WW. "Najgorsze" są WW proste, błyskawicznie zaspokajają potrzeby Twojego organizmu ale na bardzo krótki okres czasu, jesli zjesz taki strzał WW organizm odłoży nadmiar cukru w postaci tłuszczu. Nie umiem tego prościej wytłumaczyć. Generalnie tłuczy jak naj mniej, jesli juz musisz cos tłustego to oliwa z oliwek do sałatki, lub taka mała makrelka. W zadnym wypadku masło, smalec, boczek, śmietana itp. Co do dokładnych proporcji B/T/WW nie potrafię Ci powiedzieć bo nigdy tego nie liczyłem z taką dokładnoscią. Najlepsze dla Ciebie i nas wszystkich są produkty nie przetworzone - płatki owsiane (i inne tego typu) a nie kukurydziane, warzywa, miesko, pieczywo czy jogurt są b mocno przetworzone. Jogurt robi sie z mleka w proszku, wody i kostki smakowo cukrowej i kropelki bakterii - nie jest taki zdrowiutki jak go malują. Owoce również zawieraja masę WW prostych zwłaszcza takie jak winogronka Moja rada - licz kg ale nie traktuj ich jako wyznacznika - wyznacznikiem niech bedzie dla Ciebie lustro + zdrowy rozsądek.
Ile się powinno tracić centymetrów w pasie,udzie, itp tygodniowo oczywiście w przybliżeniu bo mi przez pierwszy tydzień waga spadła aż o 2kg ale w pasie tylko 1cm czy tak ma być?
Pozdrawiam Głosiu
Pozdrawiam Głosiu
"Uważaj przy czytaniu książek na temat zdrowia, bo możesz umrzeć na błąd w druku." Mark Twain
1052722376000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 12 maja 2003 22:35
Głosiu ma apsolutnom racjie jogurt 0% to prawie 5 gram cukru na 100 gram jogurtu.Słuchaj tak ostra dieta w mojm przypadku doknała cudu ,węgle czerpałem tylko z musli i porcji warzyw.Ale sądze że jedzenie węgli nie jest tak ważne jak pora ich jedzenia,rano jesz węgle by odżywić mózg,a po trenigu aby odnowić zapasy glikogenu i tyle więcej razy w ciągu dnia nie jedz węgli.A co do wagi i obwodów to co piszesz głosiu jest jak naj bardziej normalne ja traciłem np 4 kg i tylko 1,5 cm w pasie,pamiętaj że oprucz tuszczu tracisz wode i mięśnie w czasie odchudzania.
Witam !! Dziś minął 2 tydzień mojej diety i chyba wszystko jest ok bo w tym czasie waga spadła o 3kg w pasie 4cm(z czego w ostatnim tygodniu 3!!!)w udzie 1 cm.
Mam tylko pytanie czy kupować wkońcu jakiś suplemat typu L-Karnityna,Super fat burner, HCA, Green tea itp. czy wszystko zostawić jak jest?
Pozdrawiam Gryzli
1052978900000
Marcinecki
Wysłana - 15 maja 2003 08:28
Zostaw na pozniej. Jak waga leci przy diecie i cwiczeniach to nie ma wiekszego sensu cos teraz dokladac.
______________________________ I want to be a better man Lord knows that I'm trying I want to keep the master's plan But sometimes things get wild Demons sleep with me in bed I can feel their fire When darkness gets around my head Sometimes I go blind ______________________________ Doradca w Odżywianiu
pierwsza by zobaczyc twoje oczy... druga, druga... by zobaczyc twoje usta... trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...
A.W.O.L.
Ekspert -
1052980126000
Głosiu
Wysłana - 15 maja 2003 08:36
Hej, gratulacje tak trzymaj...
Co do suplementów, nie zaszkodzą a mogą sporo zdziałać, jeśli masz ciut gotówki na zbyciu to kup. kup w momencie kiedy dieta nie bedzie już tak skuteczna.
Jeśli L-karnityna to najlepiej płynna, w takich szklanych fiolkach jak zastrzyki ja się pije oczywiście. HCA też powinno być ok. Zieloną herbate to powinienes pić już od dawna, ale PIĆ a nie jeść jakieś tablety.
Ale ja nie o tym chciałem, pytałeś wcześniej o jogurt, no własnie dopiero teraz zauważyłem że masz źle rozpisane posiłki. Produkty w których jest dużo WW powinieneś jeść rano - do południa. Im bliżej wieczoru tym mniejsze posiłki, mniej WW a więcej białka. To tak w wielkim skrócie.
No i to na tyle, Głosiu over & out Trzymam kciuki.
Pozdrawiam Głosiu
Pozdrawiam Głosiu
1052980600000
qazar ZASŁUŻONY
Wysłana - 15 maja 2003 18:47
Gratuluje efektów! Mam pytanie co myślicie o l-karnitynie bo dla mnie to sciema ,wziołem chba ze z 200 tabsów i zero efektów.Zielona herbata i hca jest ok.